Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Ostpanerad omelett

11 maj, 2013 av Jill Wallentin 13 kommentarer

Jill Wallentin
Min mamma har flera gånger sagt åt mig att prova att lägga osten i botten av stekpannan när jag gör omelett för "pappa tycker också att det är supergott!". Det lät ju inte superrevolutionerande men klart att jag måste testa och "oh my god" säger jag bara – min mamma är ett geni!
Jag lovar er. Ni kommer aldrig att göra omelett på "vanligt" sätt igen. När man lägger osten i botten av pannan blir den krispig och helt fantastiskt god och äggfyllningen är mjuk i mitten. Fyll med dina favoritingredienser.
Glöm inte vart ni såg den först 😉
Skriv ut receptet
Förberedelser 2 minuter minuter
Tillagningstid 6 minuter minuter
Total tid 8 minuter minuter
Måltid Frukost
Portioner 1 portion

Ingredienser
  

Omeletten

  • 6 skivor ost (gärna präst, brännvinsost etc)
  • 2 st ägg
  • 2 msk grädde
  • 1 nypa salt

Förslag på fyllningar

  • rökt kalkon, oregano, tomat, färskost
  • kallrökt lax, färskost, babyspenat
  • basilika, mozzarella
  • chevré, ruccola

Instruktioner
 

  • Vispa ihop ägg, grädde och salt i en skål.
  • Hetta upp en medelstor stekpanna (helst non-stick).
  • Hyvla osten och lägg ostskivorna så att de täcker hela botten av stekpannan. Stek på medelhög värme tills osten smält helt och det bildas små bubblor.
  • Häll över äggblandningen. Stek någon minut utan att röra om.
  • Sänk temperaturen. Lägg på din favoritfyllning på ena halvan. Stek i någon minut till. När äggblandningen börjar stelna (ej helt utan kan vara lite lös längst upp), vänd över halva omeletten så att omeletten blir som en halvmåne.
  • Stek i nån minut till. Sedan är det bara att njuta! Servera gärna tillsammans med en god sallad.

Anteckning

TIPS! Använd en bra "non-stick-stekpanna" för att undvika att osten fastnar i stekpannan. 
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Fisk & skaldjur, Frukost/Brunch, Måltid, Recept, Snabblagat, Vegetariskt

« #LCHFsthlm2013
Marinerad fetaost med citron och chili »

Kommentarer

  1. Frida säger

    25 januari, 2015 kl. 17:52

    Hej! Jag älskar din omelett och har lyckats med den många gånger, men de sista gångerna flyter osten ut när jag häller i äggen och den samlar sig i kanterna. Då fastnar också äggen i mitten. Har du råkat ut för detta? Ska man ha så pass hög värme att osten blivit hård innan man häller i äggen, eller häller jag i äggen innan osten börjat bubbla? Tacksam för tips! ☺️

    Svara
    • JillW säger

      26 januari, 2015 kl. 07:23

      Hej! Svårt att säga. Kan kanske bero på vilken ostsort som man använder och temperatur i pannan. Men jag brukar vänta tills osten är typ genomskinlig och bubblar. Lycka till!

      Svara
  2. Joana säger

    26 januari, 2015 kl. 00:50

    Godaste omeletten jag ätit!!! 🙂 Tack för alla goda recept Jill!

    Svara
    • JillW säger

      26 januari, 2015 kl. 07:21

      Vad kul!

      Svara
  3. Linda Wenthe säger

    14 oktober, 2015 kl. 14:00

    Tveklöst tidernas godaste omelett!

    Svara
  4. Linda säger

    1 september, 2016 kl. 12:55

    Hej Jill!
    Stämmer det på ett ungefär att omeletten innehåller 642 kalorier?? När jag skrev in den på lifesum så stod det 642 kalorier ?

    Den var supergod!!

    Svara
    • JillW säger

      1 september, 2016 kl. 18:52

      Hej! Har tyvärr ingen aning. Min matfilosofi går ut på att äta maten inte räkna den hehe. Kul att du gillade den!

      Svara

Trackbacks

  1. Omelet med sprød ost og spinat skriver:
    20 januari, 2014 kl. 19:42

    […] Jeg så den først på Instagram, men fandt den efterfølgende på denne skønne blog. […]

    Svara
  2. Hjälp mig att komma igång och äta bättre! | Smak för matSmak för mat skriver:
    8 mars, 2014 kl. 06:02

    […] Mitt bästa tips är att göra en ostpanerad omelett. Den är otroligt god och du slänger ihop den på 10 minuter. Fyll den med vad som finns hemma: kallrökt lax, grönsaker, färskost eller rester av tacofärsen. Receptet hittar du här: http://www.jillsmat.se/artiklar/fantastiskt-ostpanerad-omelett/ […]

    Svara
  3. Ostpanerad omelett | luafilosoferar skriver:
    2 juli, 2014 kl. 18:49

    […] Knaprig omelett fylld med det som kylen behöver bli av med 🙂 Här rökt skinka och härlig salladslök. Idé från jillsmat.se […]

    Svara
  4. Ostomelett | Lottamat skriver:
    30 december, 2014 kl. 19:34

    […] gången gick det bättre. Det hade varit gott med skinka till. Receptet kommer från Jills mat. http://www.jillsmat.se/recipe/fantastiskt-ostpanerad-omelett/ Ingredienser: 6 skivor ost 2 ägg 2 msk vispgrädde Salt och peppar Lägg en klick smör i en […]

    Svara
  5. Ostomelett | Lottamat skriver:
    11 januari, 2015 kl. 11:23

    […] men den här gången gick det bättre. Det hade varit gott med skinka till. Receptet kommer från Jills mat. Ingredienser: 6 skivor ost 2 ägg 2 msk vispgrädde Salt och peppar Lägg en klick smör i en […]

    Svara
  6. Ostpanerad omelett från Jills mat | LCHF, PALEO, recept, hälsa och träning skriver:
    14 oktober, 2015 kl. 09:28

    […] blev det panerad ostpanerad omelett med avokadosallad från bloggen Jills mat, så god! Full av bra fetter och proteiner, […]

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se