Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Panerad kycklingfilé med surkål och vitlökssmör

15 augusti, 2014 av Jill Wallentin 1 kommentar

jillsmat_paneradkycklingfile_surkal_vitlökssmor

En fantastisk god rätt som passar såväl till vardag som fest. Om ni aldrig testat surkål förut så är det verkligen dags nu!

Surkål har en syrlig smak och är det perfekta tillbehöret till kött och kryddiga korvar. Dessutom är det bland det nyttigaste som man kan äta då det innehåller probiotika som skapar en harmonisk miljö för våra snälla tarmbakterier och hjälper även kroppen att ta upp viktiga vitaminer och mineraler.

Recept på hur du gör egna syrade grönsaker hittar du i min kokbok, Jills mat efter säsong, eller så köper du färdig. Billigt som attans är det också. Perfekt att ha hemma i kylen så man alltid har ett nyttigt tillbehör redo.

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Kycklingen

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 st ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl Sesammjöl eller lika mycket mandelmjöl eller parmesan
  • 1 msk örtkrydda salta mindre om den innehåller salt
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 40 g smör att steka i

Vitlökssmör

  • 150 g smör eller bregott ekologiskt
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 nypa flingsalt

Garnering

  • 1 kvist timjan
  • 1 nypa flingsalt

Servera med

  • surkål

Instruktioner
 

  • Banka ut kycklingfiléerna något med en glasflaska eller kavel.
  • Knäck ägget i en skål och vispa upp med en gaffel.
  • Blanda mandelmjöl, sesammjöl och kryddor på ett fat.
  • Doppa kycklingfiléerna i ägget, låt droppa av något och vänd sedan i mjölblandningen.
  • Stek filéerna i smör tills de är färdiglagade och fått en fin färg.

Vitlökssmör

  • Pressa i vitlöksklyftorna i smöret och rör ihop med flingsaltet.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Mejerifritt, Recept, Snabblagat

« Uppdatering vecka 2: ”Dina kinder är inte lika stora nu”
Bokrecension: Matkärlek av Anne Aobadia »

Kommentarer

  1. Lotta säger

    8 juli, 2017 kl. 13:48

    Det låter supergott! Jag vill inte märka ord och jag tror alla fattar men lite roligt blir det att du skrivit ”kläck” ägget i en skål 😀

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …