Det här är enligt mig den godaste low carb pizzan ever! En riktig smarrig proteinbomb som du givetvis toppar med dina favoritingredienser.

Chicken meatza med grillad aubergine, paprika och champinjoner
Ingredienser
Botten
- 400 g kycklingfärs
- 1 st ägg
- 0,75 tsk salt
- nymalen svartpeppar
Tomatsås
- 200 g passerade tomater
- 2 tsk balsamicovinäger
- 0,5 msk basilika
- 0,5 msk oregano
- 0,5 tsk salt
- eventuellt någon nypa sötning
Topping
- grillad eller stekt aubergine
- paprika
- färska champinjoner
- riven ost
- oregano
- olivolja
- ruccola
- flingsalt
Instruktioner
- Ställ in ugnen på 200 grader.
- Blanda samman färsen med ägg och kryddor.
- Bred ut färsen så tunt som möjligt på en bakplåtspappersklädd plåt. Antingen som en stor eller flera små runda pizzor.
- Tillaga i 5 minuter i 200 graders ugnsvärme.
- Bred över tomatsåsen, toppa med dina favorittillbehör, på med ost och oregano. In i ugnen i cirka 15 minuter till eller tills osten fått fin färg.
- Toppa med ruccola, olivolja och flingsalt.
Lämna ett svar