
Saftiga kycklingklubbor som rostas till perfektion och serveras med ugnsrostad spetskål och en krämig sås på trattkantareller – en höstlig lågkolhydratsrätt full av smak och näring. Enkelt att laga i ugnen och perfekt för dig som vill äta både hälsosamt och njutbart.
Ingredienser
Kycklingklubbor
- 4 st kycklingklubbor stora
- 50 g smör
- 2 tsk soya
- 1 tsk timjan
- 1 krm svartpeppar
Spetskålpasta
- 1 st spetskålshuvud
- 50 g smör
- salt
Trattkantarellsås
- 200 g trattkantareller eller annan svamp
- 25 g smör
- 2 dl grädde
- 2 tsk soya
- 1 msk sockerfri lingonsylt kan uteslutas
- skyn från kycklingen
- ev. mer salt
Garnering
- 1 knippe färsk timjan
Instruktioner
Kycklingklubborna
- Ställ in ugnen på 180 grader.
- Smält smöret och blanda i soya och kryddor.
- Lyft skinnet på kycklingen och pensla klubborna med smörblandningen under skinnet och runt hela klubborna.
- Tillaga i ugnen 30-40 minuter tills skinnet blivit krispigt och börjar lossna från benen.
Spetskålspasta
- Skär kålen på bredden i strimlor. Stek i smör och salta. Den är färdig när den börjar bli mjuk. Stek den inte för länge så den fortfarande har lite tuggmotstånd kvar.
Trattkantarellsås
- Rensa svampen och stek den i smör och salta.
- Häll i grädde och kryddor samt skyn från kycklingklubborna.
- Koka upp och smaka av med eventuellt mer salt.
Servera
- Garnera gärna med en timjankvist.







Härliga smaker i kombination med den krispiga kycklingen 🙂 Ser riktigt smarrigt ut!
Det ser fantastiskt gott ut! Vilken aptitretande bild!
Detta var underbart gott!