Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Kycklingklubbor med spetskål och trattkantarellsås

10 oktober, 2014 av Jill Wallentin 3 kommentarer

jillsmat_kycklingklubba_med_spetskal_trattkantarellsas_

Ja ni vet säkert vid det här laget hur mycket jag älskar kyckling i ugn. Det är ju dessutom både billigare och mer näringsrikt att köpa hel kyckling eller kycklingdelar som inte är färdigfileade.

Om man inte känner att man har råd att köpa ekologiskt/KRAV-märkt varje gång så köp i varje fall svensk kyckling då de har strängare regler för djurhållning än i de flesta andra länder som vi importerar ifrån.

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Kycklingklubbor

  • 4 st kycklingklubbor stora
  • 50 g smör
  • 2 tsk soya
  • 1 tsk timjan
  • 1 krm svartpeppar

Spetskålpasta

  • 1 st spetskålshuvud
  • 50 g smör
  • salt

Trattkantarellsås

  • 200 g trattkantareller eller annan svamp
  • 25 g smör
  • 2 dl grädde
  • 2 tsk soya
  • 1 msk sockerfri lingonsylt kan uteslutas
  • skyn från kycklingen
  • ev. mer salt

Garnering

  • 1 knippe färsk timjan

Instruktioner
 

Kycklingklubborna

  • Ställ in ugnen på 180 grader.
  • Smält smöret och blanda i soya och kryddor.
  • Lyft skinnet på kycklingen och pensla klubborna med smörblandningen under skinnet och runt hela klubborna.
  • Tillaga i ugnen 30-40 minuter tills skinnet blivit krispigt och börjar lossna från benen.

Spetskålspasta

  • Skär kålen på bredden i strimlor. Stek i smör och salta. Den är färdig när den börjar bli mjuk. Stek den inte för länge så den fortfarande har lite tuggmotstånd kvar.

Trattkantarellsås

  • Rensa svampen och stek den i smör och salta.
  • Häll i grädde och kryddor samt skyn från kycklingklubborna.
  • Koka upp och smaka av med eventuellt mer salt.

Servera

  • Garnera gärna med en timjankvist.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept, Tillbehör

« Lyckad föreläsning på Scandic Täby!
Mumsig bärpaj med ingefära och lakrits »

Kommentarer

  1. Sandras Matkrypin säger

    11 oktober, 2014 kl. 09:55

    Härliga smaker i kombination med den krispiga kycklingen 🙂 Ser riktigt smarrigt ut!

    Svara
  2. Marja - Baka Sockerfritt säger

    13 oktober, 2014 kl. 16:33

    Det ser fantastiskt gott ut! Vilken aptitretande bild!

    Svara
  3. Sara säger

    21 oktober, 2014 kl. 13:57

    Detta var underbart gott!

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …