
Här kommer mitt recept på ett riktigt gott, nyttigt och mejerifritt formbröd som är proteinrikt och laddat med nyttiga fetter, vitaminer och mineraler. Skär gärna i rätt tunna skivor när det är kallt och frys in. Perfekt att tina i brödrosten när man känner sig sugen på en nyttig macka med mycket pålägg.
Ingredienser
- 5 st ägg ekologiska
- 0,5 dl kokosolja
- 2 dl mandelmjöl eller en något mindre mängd av sesam- eller kokosmjöl om nötfritt.
- 1 dl linfrön
- 0,5 dl pumpafrön
- 0,5 dl solrosfrön
- 0,5 dl chiafrön
- 1 msk fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk himalaya salt
Instruktioner
- Ställ in ugnen på 180 grader.
- Vispa ihop äggen tillsammans med kokosoljan (värm några sekunder i mikron så blir den rinnande och lättare att blanda) och vispa sedan i resten av ingredienserna. Låt stå och svälla i några minuter.
- Bred ut degen i en formbrödform, gärna med bakplåtspapper i så blir det superlätt att ta upp det när det är klart.
- Grädda i ugnen i cirka 20 minuter till färdiggräddat.
Varmluft eller vanlig ugnstemperatur ?
Varmluft 🙂
Har du varmluft till alla recept?
Yes 🙂
Råkade läsa det någonstans o det var ju tur att jag frågade. Vore kanske bra om du skrev att det är varmluft för de som inte vet det.
Hej Jill. Älskar detta recept, och har bakat det många gånger. Tack! Numera skulle jag gärna skippa att använda krossat linfrö. Vad skulle vara lämpligt att ersätta med tror du?
Tack för alla goda, hälsosamma recept du delar
med dig av!
Hej! Kul att du gillar brödet 🙂 Är det just att det är krossat som är problemet så använd hela linfrön. Testa annars med sesamfrön och öka något på fiberhusket. Ha det gott!
Hej,
Vill passa på o tacka för all inspiration o goda recept du delar med dig av. Ska nu till o testa detta brödrecept och undrar vilken kokosolja du använder, neutral eller inte?
Kul att det uppskattas 🙂
Jag använder oftast neutral i bröd osv. Men funkar med båda. Är en smaksak 🙂
Det blev supergott!!