Riktigt goda glutenfria frallor som påminner mycket om scones i konsistensen. Går väldigt snabbt att göra också. Mannen brukar norpa dessa från mig trots att han ”kan” äta vanligt bröd.
Första gången jag smakade på frökex så kände jag hur mycket som jag hade saknat att tugga på någonting knaprigt. Oftast när man bakar lågkolhydrat är det svårt att få till den konsistensen men frökex eller fröknäcke som det även kallas blir riktigt krispigt som knäckebröd! Perfekt till ostbrickan.
Vispa samman ägg och färskost. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet.
Täck en plåt/form med oljat smörpapper. Bred över smeten och toppa med urkärnade oliver, strimlade soltorkade tomater, färsk eller torkad rosmarin, olivolja och lite flingsalt.
Grädda i ugnen i cirka 20-30 minuter till brödet fått en fin gyllene färg.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!