
Ett smakrikt, proteinrikt, saftigt och mättande nötfritt bröd bakat med sesammjöl. Sesam innehåller oftast mindre än 5% kolhydrater och påminner lite mer om kokosmjöl i konsistensen och behöver en aningen mer vätska än mandelmjöl. Riktig gott och saftigt blev det och kan varmt rekommenderas.(Obs! Uppdaterat och förbättrat recept)
Ingredienser
- 50 g smör
- 2 st ägg
- 1 dl grädde
- 100 g färskost typ Philadelphia
- 1 dl linfrön
- 1 dl solroskärnor
- 1,5 dl sesammjöl alt kokosmjöl (men smaken blir annorlunda)
- 1 dl neutralt vassleproteinpulver (kan uteslutas)
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1,5 msk fiberhusk
Ovanpå
- äggula
- sesamfrön
Instruktioner
- Ställ in ugnen på 175 grader.
- Mixa solroskärnorna. Smält smöret och vispa ihop med ägg, grädde och färskost. Blanda samman med resten av ingredienserna och låt svälla i cirka 10 minuter.
- Forma degen (är degen kladdig går det bra att klicka ut dem på plåten) till ca 10 lika stora bollar. Sätt sedan ihop dem på en bakplåtspappersklädd bakplåt.
- Pensla gärna med äggula för extra fin glansig yta och strössla över sesamfrön.
- Grädda i cirka 20 minuter eller tills brödet är genomgräddat och har fått en fin färg.











