Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Socker- och glutenfria kakor

9 december, 2012 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_lchfcookies

Det här var faktiskt mitt första LCHF-kakbak. Jag trodde inte att det skulle bli en hit direkt men de blev faktiskt riktigt lyckade! Var orolig för att de inte skulle stabilisera sig först, men de gjorde de och ännu godare blir de faktiskt om man förvarar dem i frysen och plockar fram dem vid ”behov”. Då blir de knapriga som ”vanliga” kakor.Variera genom att lägga på hackade pistagenötter eller andra nötter som du tycker om.

Socker- och glutenfria cookies

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 20 stycken beroende på storlek

Ingredienser
  

  • 150 g smör
  • 1 st ägg
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 dl valfri sötning (lika sött som socker)
  • 1 nypa salt
  • 6 rutor mörk sockerfri choklad (minst 70% kakao)

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 180 grader.
  • Lägg alla ingredienser i matberedaren. Mixa till en jämn smet.
  • Klicka eller spritsa ut smeten på bakplåtspapper.
  • Grädda i cirka 10 min eller tills kakorna har fått fin färg.
  • När kakorna har svalnat, smält choklad och "drissla" sedan över kakorna.
  • Ställ in kakorna i kylen eller frysen så stelnar de snabbare.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Recept, Småkakor, Sötsaker

« Sockerfri chokladpudding av kaymak cream
Underbar glutenfri focaccia »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa ketorecept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Har varit en foodie så länge jag kan minnas. Sedan 2009, då jag upptäckte lågkolhydratskost, kan jag njuta av fantastisk mat som jag även mår bra av.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ jillsmat på Instagram!

Följ på Instagram

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2022 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …