Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Thaistyle kycklingsallad

8 november, 2012 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_kycklingsallad_thaistyle

Jag fullkomligt älskar denna rätt! Det blir som en smakexplosion i munnen av den heta chilin, aromatiska citrongräset, koriandern och den syrliga limen. Min variant av denna rätt (Laab gai) är som gjuten för dig som passar dig för kolhydraterna. Laddad med protein och smak. Servera gärna med sjögräsnudlar.

Thaistyle kycklingsallad

Jill Wallentin
Skriv ut receptet

Ingredienser
  

  • 400 g kycklingfärs
  • 1 msk kokosolja
  • 1 st citrongrässtjälk
  • 1 st röd chili
  • 1 tsk riven ingefära
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 tsk limejuice
  • 2 tsk fisksås
  • 1 tsk Sukrin Gold
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st selleristjälk
  • 1 kruka koriander
  • 0,5 kruka mynta
  • 1 kruka plocksallad
  • 1 dl hackade jordnötter

Instruktioner
 

  • Ta bort det yttersta skiktet av citrongräset. Banka stjälken med baksidan av en kniv och finhacka den. Hacka vitlöken och skär chilin i fina strimlor.
  • Stek citrongräs, chili, riven ingefära, vitlök och färs tills den är färdig (den ska ej brynas). Ställ åt sidan för att svalna.
  • Blanda samman limejuice, fisksås och sötning. Häll över färsen.
  • Strimla lök och selleri fint. Hacka koriander och mynta grovt. Blanda samman med färsen när den svalnat helt. Smaka av med eventuellt mer fisksås.
  • Servera på ett salladsblad, toppa med hackade jordnötter, en limeklyfta och lite extra mynta eller koriander.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Fågel, Måltid, Recept

« Thailändska fiskkakor med wokad pak choi
Jills wasabisill »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …