Min variant på den kalla spanska soppan – gazpacho. Min version är en riktig vitaminkick med asiatiska influenser. En perfekt förrätt som är en fröjd för både öga och gom.
Ingredienser
Pilgrimsmusslorna
- 8 st pilgrimsmusslor
- 1 msk citronjuice
- 0,5 st röd chili
- 1 st vitlöksklyfta
- 10 droppar sesamolja
Gazpacho
- 2 st avokado
- 10 cm gurka
- 2 st selleristjälkar
- 65 g babyspenat
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk citronjuice
- 1 msk olivolja
- 0,5 kruka koriander
- salt
- peppar
Instruktioner
- Gröp ur avokadon och skär gurka och selleri i mindre bitar. Lägg allt i matberedaren. Tillsätt vitlök, citronjuice och olivolja och mixa grönsakerna slätt. Blanda i vatten tills önskvärd konsistens och smaka av med salt och peppar. Ställ in i kylen.
- Trä musslorna på spett och stek dem i grillpannan med olivolja på hög värme tills de fått fina ränder.
- Vid servering, lägg eventuellt friterad lök ovanpå soppan tillsammans med koriander och chili.
Sarah säger
När ska sesamoljan användas? Det framgår inte i receptet. Vid stekning av pilgrimsmusslorna, eller droppas ovanpå soppan vid servering?
JillW säger
Hej! Du kan både steka i oljan och ringla på om du vill 🙂 Trevlig helg!
Christian säger
Hej Jill,
Vad gör man med vitlöken och citronjuice till pilgrimsmusslorna?
//Christian
JillW säger
Hacka eller pressa vitlöken och blanda med övriga ingredienserna till pilgrimsmusslorna. Blanda med musslorna och stek alltsamman i en het stekpanna 🙂
Anna säger
Hej, på bilden ser det ut som ngt svart ovanpå soppan, är det den friterade löken? Har du anv rödlök?
Jill Wallentin säger
Hej! Ja det är friterad lök. Du kan använda röd eller gul. Lycka till!