Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Thailändska fiskkakor med wokad pak choi

8 november, 2012 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_thai_fishcakes

Jag är ett väldigt stort fan av det thailändska köket. Älskar den härliga mixen av sött, salt och syrligt. Dessa fiskkakor (Tod man pla) är utmärkta för dig som helst skippar kolhydraterna. Visst, det är nästan alltid socker i asiatisk mat men om du slår ut den lilla mängden på hela anrättningen så är det försumbart för de flesta. Om du kör väldigt strikt kan du utesluta oyster saucen.

Thailändska fiskkakor med wokad pak choi

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 4

Ingredienser
  

Fiskkakor

  • 800 g benfri fiskfilé (exempelvis Alaska pollock, lax eller likande)
  • 2 msk röd currypaste
  • 1 st lime, skal och juice
  • 1 msk fisksås
  • 0,5 kruka koriander
  • 2 st ägg
  • 100 g haricots verts

Fisksåsdip

  • 1 dl fisksås
  • 2 msk risvinsvinäger (eller annan ljus vinäger)
  • 1 tsk valfri sötning
  • 1 tsk finhackad chili
  • 1 msk finhackad koriander

Wokad pak choi

  • 1 tsk sesamolja
  • 4 st pak choi
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 msk oyster sauce

Instruktioner
 

Fiskkakor

  • Skär fisken i mindre bitar. Lägg den i matberedaren och mixa tillsammans med röd curry, rivet limeskal, juice, fisksås, koriander och ägg tills det blivit en jämn smet.
  • Skär haricots verts fint och blanda med fisksmeten. .
  • Stek fiskkakorna på medelhög värme i matolja i ett par minuter. Vänd dem försiktig och fortsätt att steka tills färdiga.

Fisksåsdip

  • Blanda samman ingredienserna.

Wokad pak choi

  • Stek vitlök och sesamfrön i sesamoljan. Tillsätt sedan den strimlade pak choin och oyster saucen. Woka tills pak choin början bli mjuk.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Fisk & skaldjur, Måltid, Recept, Tillbehör

« Sparrissallad med parmesan och citron
Thaistyle kycklingsallad »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …