Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Persisk aubergineröra

27 november, 2015 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Eftersom jag är ett stort fan av aubergine så föll jag pladask för denna rätt som heter kashk bademjan på persiska. En fantastiskt god röra som smakar lika gott kall som varm. Här kommer ett recept på min version.
Kashk är en slags avrunnen yoghurt som de använder sig av i Iran som smakar rätt mycket och saltigt. Jag köper den i mitt lokala "orientlivs". Om du inte får tag på den så använd vanlig fet yoghurt istället med lite salt i.
När svärmor gör denna så friterar hon även mynta och lök som hon dekorer med ovanpå samt toppar med extra kashk/yoghurt och valnötter.
Skriv ut receptet
Måltid Tillbehör
Kök Persiskt
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

  • 2 st auberginer
  • 2 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk torkad mynta
  • 2 dl valnötter
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1,5 tsk salt
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk kashk eller fet yoghurt

Instruktioner
 

  • Skala löken och auberginen. Tärna dem i centimeterstora bitar och stek dem i oljan tillsammans med vitlök, kryddor och valnötter.
  • När lök och aubergine blivit mjuka, utan att ta för mycket färg, mixa till en slät puré.
  • Dekorera gärna med extra valnötter, kashk, chili och mynta (gärna friterad).
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Recept, Snabblagat, Tillbehör, Vegetariskt

Kålrotsburgare

22 oktober, 2015 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Här kommer ett recept som gör gott för både kropp, själ och miljö. Dessa kålrotsburgare är riktigt goda och fungerar utmärkt att frysa in. Servera gärna med varma grönsaker och en god yoghurtsås. De är goda även utan panering.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

Kålrotsburgare

  • 600 g kålrot
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl mandlar eller andra nötter alt mer frön
  • 150 g champinjoner
  • 0,5 msk spiskummin
  • 1 msk koriander torkad, malen
  • 1,5 tsk salt
  • 5 st ägg ekologiska
  • 1 msk fiberhusk
  • 0,5 dl rapsolja eller kokosfett

Panering (behövs ej)

  • 1 st ägg ekologiskt
  • 1 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl pofiber
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
  • Skala kålroten och skär den i mindre bitar. Koka i cirka 15-20 minuter eller till kålroten blivit mjuk.
  • Mixa frön och nötter tills finfördelat. Tillsätt resten av ingredienserna, förutom oljan, inklusive den kokade kålroten och mixa till en jämn smet.
  • Lägg bakplåtspapper på en bakplåt och klicka ut smeten och platta ut till burgare. Ringla över oljan eller kokosfettet.
  • Grädda i ugnen i cirka 15 minuter eller tills burgarna fått en fin färg.
  • Blanda samman ingredienserna för paneringen och doppa först burgarna i det uppvispade ägget och sedan i mandelmjölsblandningen.
  • Stek i fett tills de fått fin färg.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Måltid, Mejerifritt, Recept, Vegetariskt

Persiska spenat och örtplättar (kuku sabzi)

3 oktober, 2015 av Jill Wallentin 1 kommentar

Jill Wallentin
Den här rätten heter kuku sabzi på persiska och är inte bara supergod och vegetarisk, den är även laddad med vitaminer och mineraler. Det finns säkert massvis med olika varianter på hur man tillagar dem men det här är i alla fall min variant som passar perfekt som tillbehör till kyckling och fisk eller som vegetarisk varmrätt gärna tillsammans med en god yoghurtsås.
Skriv ut receptet
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 3 st ägg ekologiska
  • 70 g vårlök
  • 65 g spenat
  • 70 g koriander färsk
  • 70 g bladpersilja
  • 50 g dill
  • 2 dl valnötter
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • smör att steka i

Instruktioner
 

  • Mixa samman samtliga ingredienser i en matberedare.
  • Stek smeten i rikligt med smör tills de fått färg på båda sidor. Lättast att vända blir de om de är cirka 5 cm stora.

Anteckning

Tips!  Går även att tillaga som en stor "frittata", lättast i ugnen, i 175 grader i cirka 20 minuter.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Måltid, Recept, Snabblagat, Vegetariskt

Asiatisk pumpa med ingefärsaioli

29 juni, 2015 av Jill Wallentin 2 kommentarer

Jill Wallentin
Här kommer ett härligt vegetariskt och helt mejerifritt recept med asiatiska smaker. Kombinationen med den krämiga pumpan, knapriga jordnötterna och syrligheten från aiolin med lime och ingefära är en riktig fröjd för smaklökarna. Servera gärna tillsammans med ägg stekta i olja och sesamolja eller halloumi för tillskott av protein.
På bilden har jag dekorerat med chilitrådar som jag köpte på Juntras Grönt i Färentuna.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Thailändskt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Asiatisk pumpa

  • 1 st pumpa (eller butternut squash*)
  • 2 tsk chiliflakes (eller färsk chili)
  • 3 tsk sesamolja
  • 3 msk rapsolja
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • 3 dl jordnötter rostade och saltade
  • 1 knippe koriander

Ingefärsaioli

  • 1 st ägg
  • 2 dl rapsolja
  • ½ st lime saften
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 2 tsk ingefära riven färsk
  • fisksås smaka av (om helt vego, använd salt)

Instruktioner
 

Asiatisk pumpa

  • Ställ in ugnen på 200 grader.
  • Skär av skalet och gröp ut kärnorna ur pumpan. Skär den i mindre bitar och lägg på en ugnsplåt.
  • Skiva vitlöksklyftorna tunt och blanda med pumpan samt olja och kryddor.
  • Tillaga i ugnen i cirka 20 minuter eller tills pumpan blivit mjuk.
  • Hacka koriandern grovt och blanda med pumpan. Toppa med grovt hackade jordnötter.

Ingefärsaioli

  • Knäck ägget i en hög mixerskål. Häll i oljan. Mixa med stavmixer nerifrån och upp tills vitt och fluffigt.
  • Tillsätt lime, vitlök och ingefära. Mixa igen och smaka av med fisksås eller salt.

Anteckning

* Butternut squash innehåller något mer kolhydrater än vanlig pumpa men den vanligare pumpasorten är lite svårare att få tag i då de endast är i säsong under hösten.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Måltid, Mejerifritt, Recept, Tillbehör, Vegetariskt

Vegansk blomkålssoppa med curry och kokosmjölk

4 maj, 2015 av Jill Wallentin 7 kommentarer

Jill Wallentin
En krämig och smakrik soppa som även är mättande - trots avsaknad av både kött och mejerier. Supergod rätt som du slänger ihop på under 30 minuter
5 from 1 vote
Skriv ut receptet
Måltid Förrätt, Huvudrätt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 1 st blomkålshuvud stort
  • 3 msk kokosfett
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk färsk ingefära
  • 2 msk curry gärna madras
  • 2 tsk hel spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk chili
  • 2 tsk salt
  • 4 dl kokosmjök eller kokosgrädde
  • vatten till önskvärd konsistens
  • 0,5 dl färsk koriander hackad

Instruktioner
 

  • Fräs strimlad vitlök och ingefära och kryddor i kokosfettet i någon minut på medelhög värme. Akta så att det inte bränns.
  • Skär blomkålen i mindre bitar och stek det tillsammans med kryddorna. Häll i kokosmjölken och cirka 2 dl vatten. Lägg på lock och låt koka tills blomkålen blivit mjuk, cirka 15 minuter.
  • Mixa soppan slät och tillsätt vatten tills önskvärd konsistens. Smaka av med eventuellt mer chili eller annan krydda.
  • Tillsätt koriandern och servera.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Måltid, Mejerifritt, Recept, Snabblagat, Vegetariskt

Ugnsomelett med gräddstuvade champinjoner

4 april, 2015 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
En snabblagad, god och mättande omelett med krämigt gräddstuvade champinjoner toppat med smält ost.
Skriv ut receptet
Måltid Brunch, Frukost, sidorätt
Kök Svenskt
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

Omeletten

  • 4 st ägg
  • 1 dl grädde
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Stuvningen

  • 5 st champinjoner
  • 2 msk smör
  • 0,5 dl grädde
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt Smaka av

Toppa

  • 1,5 dl riven ost
  • 1 msk finhackad färsk timjan

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 175 grader.
  • Vispa ihop äggblandningen och häll över i en ugnsfast form. Grädda i 12 minuter.
  • Stek champinjonerna som du delat i mindre bitar i smör tills de fått färg. Salta lite. Häll på grädden och dijonsenapen. låt koka tills krämigt.
  • Toppa den nästan färdiga omeletten med champinjonblandningen. Toppa med ost och timjan. Ställ in omeletten i ugnen igen en kort stund, gärna under grillvärme, så att osten får lite färg.
  • Servera gärna med en god sallad.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Måltid, Påsk, Recept, Snabblagat, Vegetariskt

Thailändsk pumpasoppa med friterad vitlök

8 augusti, 2014 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_thai_pumpasoppa

Här får ni ett recept på en underbart god och krämig pumpasoppa med härliga smaker från det thailändska köket. För er som är noga med kolhydraterna, tänk på att olika sorters pumpor innehåller olika mycket kolhydrater.

En butternut squash (visserligen ingen riktig pumpa men ändå) innehåller närmare 10 % kolhydrater medan de flesta andra pumpor ligger närmare 4 %. Så välj den sort som passar dina preferenser och smaklökar bäst helt enkelt….

Läs mer

Arkiverad under: Förrätt, Måltid, Mejerifritt, Recept, Snabblagat, Vegetariskt

Halloumisallad med labnehkräm

23 juli, 2014 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_halloumisallad_med_labneh

En underbart somrig och smakrik sallad som du svänger ihop på en kvart. De fantastiskt goda labnehbollarna som du använder till krämen hittar du oftast på Willys, Citygross eller i orientlivs.

…

Läs mer

Arkiverad under: Måltid, Recept, Snabblagat, Vegetariskt

Vegetarisk pizza av portabellosvamp

28 maj, 2014 av Jill Wallentin 1 kommentar

jillsmat_portabellopizza

En helt vegetarisk och supergod rätt som du antingen tillagar i ugnen eller på grillen. Variera med dina favoritingredienser som på en vanlig pizza. Passar även bra som förrätt eller som tillbehör.

…

Läs mer

Arkiverad under: Förrätt, Grillat, Måltid, Recept, Snabblagat, Vegetariskt

Fänkålssallad med apelsin och tomat

28 maj, 2014 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_fankalssallad

En riktigt god och fräsch sallad som passar utmärkt till grillat. Extra gott till fisk och kyckling. Lägg till fetaost för en matigare rätt.

…

Läs mer

Arkiverad under: Mejerifritt, Recept, Snabblagat, Tillbehör, Vegetariskt

  • « Föregående sida
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • …
  • 6
  • Nästa sida »

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

ANNONS

ANNONS

Följ mig på Instagram

jillsmat

🫦 Njutbara lågkolhydratrecept & livet
🥦 Lic. kost- och näringsrådgivare
👩🏼‍💻Driver design- & contentbyrå
🫶🏼 Skev humor, hundar, resa & musik

Jill Wallentin | MAT SOM GÖR GOTT 😋
”ABS ARE MADE IN THE KITCHEN”… eller? 👩🏼‍🍳🏋🏼‍♀️ Vad du stoppar i munnen är helt klart avgörande för hur du kommer att må och forma din kropp. MEN om du vill må ännu bättre och få en starkare kropp som håller längre behöver du använda den 😅. 

Det innebär inte att du måste gå till ett gym och lyfta vikter, även om styrketräning är viktig för muskeluppbyggnad och ökad ämnesomsättning. Du kommer långt med egen kroppsvikt. Viktigast är att få in daglig rörelse. Ut och gå, gärna tidigt på morgonen. Var kreativ och lekfull med din träning. Gör utfall mellan lyktstolparna, hoppa upp på bänkar, gör pullups i en gren etc. Som min kollega brukar kalla det ”tant-parkour” 😂. Sätt på musik och dansa loss i vardagsrummet eller varför inte medans du lagar mat? 😜 Ha kul! Larva dig! 

Det är även hälsosamt att svettas då det rensar ut slaggprodukter 💦. Älskar känslan efter ett svettigt pass! Om du kör högintensivt så håller du även en högre förbränning resten av dagen ⚡️. Jag gillar att träna intensivt i ca 45 min minst tre gånger i veckan. Har inte tid med mer. 

Jag har ett väldigt stillasittande jobb så jag måste få in träningen, plus promenader med Simba såklart, för att må bra. Känner stor skillnad i allt från hur magen fungerar till att jag slipper värk i rygg etc 😌. 

Har du svårt för att komma igång? Börja med promenader och typ 10 min övningar varje dag som du gör hemma. Typ armhävningar, situps, squats, plankan etc. Sätt på skön musik så går det lättare. Det gör skillnad! 🎶🕺🏽

Ha en fin söndag mina vänner 🤗

#hälsosamlivsstil #träning #träningstips #workout #hållbarhälsa #lowcarb #keto #lchf
GÖR ENKELT EN 🍌🪰-FÄLLA Jag kan ju knappast GÖR ENKELT EN 🍌🪰-FÄLLA
Jag kan ju knappast vara ensam om att ha en smärre invasion av dessa små irriterande as i köket såhär års? 😩 

Förutom att läggan undan frukt och grönt tillsvidare i kylen, så kan du göra egna fällor som är riktigt effektiva! Gör gärna flera på en gång och ställ på olika platser. 

📌 Spara gärna tipset, sprid och gilla om du ”Jillar” 🙏🏼

Måtten är inte superviktiga men på ett ungefär: 
1 dl vatten
1 msk vinäger (valfri sort)
1 tsk diskmedel
0,5 msk honung eller sirap 

Blanda i ett glas eller burk och ställ fram. 

Lycka till! 🙌🏼

#husmorstips #bananflugor #matlagning #recept #tips
🧄🥩 GARLIC STEAK BITES 🥗 Det här är en 🧄🥩 GARLIC STEAK BITES 🥗

Det här är en rätt som jag nästan alltid gör när jag köpt en riktigt fin bit ekologisk högrev 😌👌🏼. 

Jag är ju en sån som inte gillar att äta samma maträtt flera dagar i rad så jag brukar ofta skära av en bit av högreven som jag gör steak bites av och resten steker jag och lägger i slow-cookern till nån härlig gryta 🍲. 

Att göra steak bites av högrev fungerar förvånansvärt bra. Det gäller bara att hitta en fin bit som har så mycket marmorering (insprängt fett) som möjligt. Annars är risken stor att köttet blir segt. 

Att göra steak bites är ruggigt enkelt och gott. Jag brukar servera dem med en god dressing eller varför inte en klick bearnaisesås? 😋

🩷 gärna om du “Jillar” och spara receptet med bokmärket till senare 🙏🏼. 

INGREDIENSER
högrev, marmorerad och helt KRAV-märkt 
smör 
vitlöksklyftor, hackade
salt och nymalen svartpeppar

1️⃣ Låt köttet ligga framme i någon timme så att det blir rumstempererat. Skär det sedan i kuber, cirka 2,5 cm stora. 

2️⃣ Preppa dina tillbehör.

3️⃣ Hetta upp en stor stekpanna på hög värme (utan smör). Lägg i köttet. Salta och peppra ordentligt. Rör runt så att kryddorna hamnar överallt. Stek tills köttet börjar bli brynt. Lägg sedan i en ordentlig klick med smör och vitlöken. Blanda runt och stek tills köttet fått fin färg överallt och vitlöken börjar få lite färg. 

4️⃣ Servera gärna dina steak bites med en god sallad och dressing eller sås. 

Hoppas du “Jillar”! 🫶🏼

#recept #högrev #halsosammat #hållbarkost #lowcarb #lchf #keto #foodporn #steakbites
ERBJUDANDE I SAMARBETE MED @reyou.sweden 💚 Som ERBJUDANDE I SAMARBETE MED @reyou.sweden 💚

Som många av er redan vet jobbar jag som konsult på deltid för @johannescullberg nya bolag RE:YOU. Jag har bland annat tagit fram deras visuella identitet och byggt upp deras receptbank. Så kul uppdrag! 🤗

Det är väldigt skönt att jobba med personer med samma syn på hållbar hälsa. Exempelvis att fokus bör ligga på kvaliteten på det man äter istället för att räkna kalorier. Att man inte behöver ett gym för att träna och hur viktigt det är för återhämtning att tillbringa tid i naturen 🌲🌅. 

Behöver du motivation och inspiration till att komma igång med hälsosamma vanor som håller? 🍗🥗🧘🏼‍♀️💪🏼

Då rekommenderar jag varmt att du lär dig hur du tar makten över din hälsa genom att boka in dig på en av RE:YOUs hälsoprogram som jag varit med och utformat - Hållbar viktnedgång, Stresstark eller Klimakteriebalans. 

I samtliga program får du kostupplägg med många av mina recept (inklusive flera från min slutsålda kokbok Jills mat efter säsong) 😎✌🏼📕.

Nästa programstart är den 28 september så gå in på www.reyou.co omedelbums och läs mer. 🚀 

➡️ Använd koden JILL300 i kassan för 300 kr rabatt.

#hållbarhälsa #reyou #hälsosammarecept #recept #mat #hälsa #glutenfritt #lowcarb #hälsosammavanor
SOLO-ROADTRIP 2023 🚘 Den här sommaren blev ju SOLO-ROADTRIP 2023 🚘
Den här sommaren blev ju inte direkt som jag hade tänkt mig. Pga separationen och nystart av mitt bolag hade jag ingen inplanerad semester. Så jag bestämde mig spontant att dra på en liten roadtrip söderut - själv. Första gången någonsin. Men det blev en av mina bästa semesterveckor någonsin ☺️. 

Det var oerhört värdefullt att få så mycket tid att ”tvingas” tänka ordentligt, reflektera över livet och drömma om framtiden då man varken har någon att snacka med bredvid sig i bilen eller kan distrahera sig med mobilen. Bästa terapin! 😅 Så tips för dig som går igenom något jobbigt i livet och behöver processa för att komma ut starkare på andra sidan - åk iväg på semester själv ❤️

Jag träffade också både nya bekantskaper och gamla vänner. Människor som på olika sätt gav mig ny energi och lärdomar. Många otroligt starka, varma, roliga och smarta kvinnor som jag ser upp till - @annahallensinsta , @56kilo.se , @erikamckellar och @magda.berggren ❤️

Måste nästan säga att höjdpunkten på resan var att få lära känna en av mina följare, @annsoderberg1 och hennes familj, som bjöd hem mig då hon läste att jag gick igenom en separation och behövde komma iväg ❤️. Så otroligt modigt och fint. En på miljonen. Vi klickade på en sekund. Fiskade makrill, drack bubbel och kollade på intressanta saker som hände på klipporna 🍑🤣. Minne för livet! 

En klyscha men livet är kort. Våga leva det fullt ut här och nu 🫶🏼

Hoppas ni får en fin vecka! Solen ska äntligen kika fram har jag hört ☀️ 

Kärlek ❤️

📍Uddevalla
📍Helsingborg 
📍Lund
📍Trensum
📍Kristianstad
📍Malmö
📍Kalmar
🌯 PROTEIN-TORTILLAS - GLUTENFRIA & LOW-CARB H 🌯 PROTEIN-TORTILLAS - GLUTENFRIA & LOW-CARB 

Här kommer äntligen receptet som ni väntat på! 😜Goda och enkla tortillabröd som innehåller få kolhydrater men däremot en massa protein. De är mjuka och hållbara dessutom! 😎

Spara gärna receptet till senare och 🩷 om du “Jillar”. 

6 små tortillas eller 4 större 

INGREDIENSER
4 ägg
150 g riven mozzarellaost (ej den färska bollen)
0,5 dl whey protein (naturell) eller ärtprotein (naturell)
1 msk fiberhusk
1 nypa salt 

1️⃣ Sätt ugnen på 180 grader (varmluft) och ta fram en plåt med bakplåtspapper (helst ugnsduk för jämnare yta).

2️⃣ Mixa alla ingredienser i en matberedare till en slät smet.

3️⃣ Använd en slickepott för att forma smeten till runda tortillabröd (ca 17 cm) på bakplåtspappret. Ju tunnare du gör dem desto lättare blir de att vika. Om du gör fler än två behöver du fler plåtar, alternativt göra dem i omgångar.

4️⃣ Grädda i ugnen i 5 minuter eller tills smeten har satt sig. Ta ut från ugnen. Använd en stekspade för att lossa bröden från bakplåtspappret.

5️⃣ Fyll med valfri fyllning.

💡TIPS! Förläng tiden med ca 10 minuter så blir de krispiga. Klipp i trekanter och tadaaa du har fått nachochips! 

Förvara dem i kylen i en plastpåse så håller de sig fräscha och mjuka i flera dagar. 

Hoppas du “Jillar”! 🩷

#recept #hållbarkost #lowcarb #keto #highprotein #tortillas #glutenfritt #glutenfree #foodporn
Min nya vän, ambulanssjuksköterskan @soderberg_j Min nya vän, ambulanssjuksköterskan @soderberg_jesper från Uddevalla, visar hur han gör sin smarriga dunderfrulle… 💪🏼🤣 Se och lär. 

Ps. Sorry ladies. @annsoderberg1 har redan norpat honom 😅. 

#frukost #hälsosammat #recept #foodporn
🍓OSTKAKA MED KARDEMUMMA 🍓 Den här ostkakan 🍓OSTKAKA MED KARDEMUMMA 🍓

Den här ostkakan är magiskt god, superkrämig och nyttigare än originalet. Den smakar som en cheesecake utan botten. Dessutom är den väldigt lätt att göra! Servera gärna med mosade bär eller sockerfri sylt och grädde 😜. 

Spara gärna via bokmärket 👆🏼och 🩷 om du “Jillar”.

6 portioner

INGREDIENSER
3 ekologiska ägg
2 msk sötning (exempelvis sötströ eller xylitol)
200 g färskost
300 g cottage cheese (Keso)
1 dl grädde eller mjölk
½ tsk vaniljpulver
1 tsk kardemumma
Ev. några droppar bittermandelessens för en mer traditionell ostkaka-smak

1️⃣ Sätt ugnen på 180 grader (varmluft).
2️⃣ Vispa ihop ägg och sötning. Rör sedan ihop med resten av ingredienserna.
3️⃣ Häll över smeten i eller i en form.
4️⃣ Grädda i ugnen i cirka 25 minuter eller tills smeten stabiliserat sig.
5️⃣ Låt ostkakan svalna och ät den ljummen eller ställ in i kylen och servera den kall (jag gillar de mest när de är kalla).
6️⃣ Vispa grädden. Servera med bär eller sockerfri sylt. Njut.

Ps. Om du testar mina recept så blir jag superglad om du lägger upp ett inlägg och taggar mig 🙏🏼.

#hållbarkost #healthyfood #sockerfritt #lchf #keto #lowcarb #lavkarbo #glutenfritt #efterrätt #ostkaka #foodporn #recept
TANKAR OM KOST & HÄLSA ☕️💭 Jag har börja TANKAR OM KOST & HÄLSA ☕️💭

Jag har börjat äta frukost oftare igen för att se om det ökar min ämnesomsättning. Har ju som grund ätit två mål om dagen i säkert 11 år och skippat frullen. Mest för att jag inte brukar bli hungrig förens runt lunch, men också för att spara lite tid på morgonen 🫣. 

Det är ju allmänt känt att om man äter mindre lär sig kroppen att jobba med det den får. Den saktar alltså ner ämnesomsättningen för att få allt du stoppar i dig att räcka längre. Smart. Dock inte så kul om man skulle vilja komma i sina favoritjeans igen. Men kom ihåg att vad ”vi” anser är attraktivt har ingenting med hälsa att göra. Jag är övertygad om att kvinnor mår bättre av lite extra fluff här och där. Vårt främsta könshormon produceras till viss del i fettvävnaden så det känns rimligt. Och man vet ju att om en kvinna förlorar för mycket underhudsfett slutar även mensen komma vilket är ett tecken att saker och ting inte fungerar som det ska. 

Periodisk fasta har massor med hälsofördelar. Jag mår väldigt bra och blir extremt sällan sjuk (ta i 🪵). Fick covid utan vaccin i början av pandemin och det kändes som en mild förkylning som gick över på någon dag. Sen vet man ju inte exakt vad som beror på vad. Men jag är övertygad om att min kost, min syn på livet och att jag rör på mig regelbundet har en stor påverkan på min hälsa. 

Eftersom jag både vill ha ökad ämnesomsättning av ytliga skäl samtidigt som jag vill ha hälsofördelarna av periodisk fasta kommer jag äta tre mål några dagar i veckan och två mål några dagar. Ska bli intressant om det händer något ☺️. 

Det var flera som DM:ade mig som kände igen sig av att de lättare lägger på sig fett nu efter många år av periodisk fasta. Intressant! Jag uppdaterar hur det går! Dock inga viktrapporter. Sånt skit sysslar vi inte med här 😝

Ps. Ganska liberal frulle på bilden men ändå lågkolhydrat. Hela frullen innehåller ca 12 g kh. Det är ungefär lika mycket som i EN skiva vitt bröd. Och alla vet ju att ingen kan äta bara en skiva vitt bröd 😅…. Men det viktigaste är inte vad frukosten INTE innehåller utan VAD den innehåller. 

Ha en fin dag ☀️

#tankar #hållbarkost #lowcarb #periodiskfasta #frukost #ämnesomsättning
Ladda fler Följ på Instagram

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …