
En len och krämig pumpasoppa med thailändska smaker som värmer både kropp och själ – perfekt som en smakrik och näringsrik vardagsrätt. Anpassa kolhydratnivån efter dina behov genom att välja pumpasort med omsorg: butternut squash har lite mer kolhydrater än många andra sorter, men alla bidrar med sin unika smak och krämighet.
Ingredienser
Soppan
- 1 st pumpa eller butternut squash
- 400 g kokosmjölk ekologisk
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st sharlottenlök
- 1 msk ingefära färsk riven
- 1 tsk chiliflakes
- 1 tsk sesamolja
- 0,5 st kruka thaibasilika
- fisksås *
Friterad vitlök
- 6 st vitlöksklyftor
- 1 msk kokosolja
- 1 krm salt
Garnering
- friterad vitlök se ovan
- chili flakes
- thaibasilika
Instruktioner
Soppan
- Skär bort skalet på pumpan och ta bort kärnorna med en sked. Skär pumpan i mindre bitar.
- Koka pumpan i vatten tills mjuk. Häll bort vattnet.
- Häll i kokosmjölk och resten av ingredienserna till soppan.
- Mixa soppan slät och smaka av med fisksås eller salt.
Friterad vitlök
- Skala vitlöksklyftorna och skiva tunt. Fritera sedan i olja tills de har fått en ljusbrun, gyllene färg. Salta och ställ åt sidan.
Vid servering
- Häll upp soppan och toppa med friterad vitlök, chili flakes och thaibasilika.
Anteckning
* De flesta märken av fisksås innehåller en del socker tyvärr.
Så byt ut mot salt om du vill undvika det.
Så byt ut mot salt om du vill undvika det.
Lämna ett svar