Här får ni ett recept på en underbart god och krämig pumpasoppa med härliga smaker från det thailändska köket. För er som är noga med kolhydraterna, tänk på att olika sorters pumpor innehåller olika mycket kolhydrater.
En butternut squash (visserligen ingen riktig pumpa men ändå) innehåller närmare 10 % kolhydrater medan de flesta andra pumpor ligger närmare 4 %. Så välj den sort som passar dina preferenser och smaklökar bäst helt enkelt.
Ingredienser
Soppan
- 1 st pumpa eller butternut squash
- 400 g kokosmjölk ekologisk
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st sharlottenlök
- 1 msk ingefära färsk riven
- 1 tsk chiliflakes
- 1 tsk sesamolja
- 0,5 st kruka thaibasilika
- fisksås *
Friterad vitlök
- 6 st vitlöksklyftor
- 1 msk kokosolja
- 1 krm salt
Garnering
- friterad vitlök se ovan
- chili flakes
- thaibasilika
Instruktioner
Soppan
- Skär bort skalet på pumpan och ta bort kärnorna med en sked. Skär pumpan i mindre bitar.
- Koka pumpan i vatten tills mjuk. Häll bort vattnet.
- Häll i kokosmjölk och resten av ingredienserna till soppan.
- Mixa soppan slät och smaka av med fisksås eller salt.
Friterad vitlök
- Skala vitlöksklyftorna och skiva tunt. Fritera sedan i olja tills de har fått en ljusbrun, gyllene färg. Salta och ställ åt sidan.
Vid servering
- Häll upp soppan och toppa med friterad vitlök, chili flakes och thaibasilika.
Anteckning
* De flesta märken av fisksås innehåller en del socker tyvärr.
Så byt ut mot salt om du vill undvika det.
Så byt ut mot salt om du vill undvika det.
Lämna ett svar