Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Persisk aubergineröra

27 november, 2015 av Jill Wallentin Leave a Comment

Persisk aubergineröra

Jill Wallentin
Eftersom jag är ett stort fan av aubergine så föll jag pladask för denna rätt som heter kashk bademjan på persiska. En fantastiskt god röra som smakar lika gott kall som varm. Här kommer ett recept på min version.
Kashk är en slags avrunnen yoghurt som de använder sig av i Iran som smakar rätt mycket och saltigt. Jag köper den i mitt lokala "orientlivs". Om du inte får tag på den så använd vanlig fet yoghurt istället med lite salt i.
När svärmor gör denna så friterar hon även mynta och lök som hon dekorer med ovanpå samt toppar med extra kashk/yoghurt och valnötter.
Skriv ut receptet
Måltid Tillbehör
Kök Persiskt
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

  • 2 st auberginer
  • 2 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk torkad mynta
  • 2 dl valnötter
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1,5 tsk salt
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk kashk eller fet yoghurt

Instruktioner
 

  • Skala löken och auberginen. Tärna dem i centimeterstora bitar och stek dem i oljan tillsammans med vitlök, kryddor och valnötter.
  • När lök och aubergine blivit mjuka, utan att ta för mycket färg, mixa till en slät puré.
  • Dekorera gärna med extra valnötter, kashk, chili och mynta (gärna friterad).
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Recept, Snabblagat, Tillbehör, Vegetariskt

« Kålrotsburgare
Mejerifri currysoppa med kålrot och spenat »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se