Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Grillad fisk med grönsaksspett och vitlökscremé

14 augusti, 2012 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_grillad_fisk_vitlokscreme

På sommaren vaknar grottmänniskan i varje köldbiten svensk. Man vill ut från grottan, ut i det gröna och tillaga sin föda över glödande kol (eller som den moderna grottmänniskan gör, på sin el- eller gasolgrill).

Kanske är det våra förfäders gener som tränger igenom som gör att vi är så förtjusta i att grilla. Eller så beror det helt enkelt på den goda smaken och gemenskapen kring matlagningen som annars, för det mesta, är en ”one man show” i köket. Så fram med grillen och fjutta på. För grillat är godast.

Grillad fisk med grönsaksspett och vitlökscremé

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 4 st fiskfiléer*
  • salt och peppar
  • olivolja
  • 2 st citroner
  • 1 st aubergine
  • 1 st zucchini
  • 1 knippe vårlök
  • 1 st röd paprika
  • 1 tsk torkad timjan

Vitlökscréme

  • 3 dl crème fraiche
  • 0,5 st citron
  • 2 st hela vitlökar
  • 1 knippe persilja
  • salt och peppar

Instruktioner
 

  • Gnid in fisken med olivolja och krydda med salt och peppar. Skär grönsakerna i bitar och trä upp på spett. Ringa över olivolja och krydda med timjan, salt och peppar. Dela citronerna på mitten. Lägg citronerna med skärytan nedåt och grönsaksspetten på grillen. Fisk går snabbt att grilla, cirka 3 minuter på varje sida beroende på tjocklek och grillvärme. Pressa citronen över fisken vid servering.
  • Skär av översta toppen på vitlökarna, ringa över lite olivolja och packa in dem i grillfolie. Lägg paketen på grillen. Det tar ca 45 minuter tills de blivit mjuka och lite söta i smaken. När vitlökarna är klara, pressa ut vitlökarna från skalet i en skål. Mosa vitlöken, riv i skalet från citronen, finhacka persiljan och blanda med cremé fraichen. Smaka av med salt och peppar.

Anteckning

* Helgeflundra/hälleflundra är otroligt gott att grilla men lax är billigare och gott det med. Svärd- och tonfisk gör sig också bra på grillen, men tänk på att inte grilla dessa för länge då blir de väldigt torra.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Fisk & skaldjur, Grillat, Måltid, Recept, Tillbehör

« Apelsinmarinad
Kyckling med jordnötssås »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …