Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Citronkyckling med timjan och orientalisk blomkål

5 november, 2012 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_citronkyckling_med_orientalisktblomkal

Här kommer mitt recept på en otroligt smakrik och saftig kyckling med spännande blomkål  med smaker från Orienten. Lägg gärna några välinvesterade kronor på att köpa majs- eller KRAV-kyckling.

Citronkyckling med timjan och orientalisk blomkål

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 4

Ingredienser
  

Citronkyckling

  • 1 st hel kyckling (helst majs eller KRAV)
  • 1 st citron
  • 2 tsk timjan
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Orientalisk blomkål

  • 1 msk olivolja
  • 1 st rödlök
  • 1 st röd paprika
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 1 st hönsbuljongtärning eller 1 msk fond
  • 1 st blomkålshuvud
  • 2,5 dl vatten
  • 6 st torkade fikon (utesluts om sockerkänslig)
  • 70 g babyspenat
  • 1 dl rostade mandlar

Yoghurtsås

  • Sky från kycklingen
  • 2 dl naturell yoghurt
  • Salt & peppar

Instruktioner
 

Citronkyckling

  • Sätt ugnen på 200 °C.
  • Blanda ihop rivet skal och saft från citronen med smör, timjan, salt och peppar.
  • Lägg kycklingen på rygg, dela bröstbenet. Lossa försiktigt skinnet från köttet med fingrarna. Gnid in smörblandningen innanför skinnet och utanpå hela kycklingen.
  • Lägg kycklingen på en ugnsplåt – skinnsidan uppåt. Stek i ugn, cirka en timme. Häll av skyn efter ca 40 minuter i en kastrull.

Orientaliskt blomkål

  • Skiva löken och paprikan. Stek dem med kryddorna i olivolja tills löken blivit mjuk.
  • Tillsätt buljongtärning och vatten. Riv blomkålen och koka den i cirka 15 minuter. Häll av vattnet.
  • Blanda i babyspenaten och sätt på locket igen och låt stå någon minut till.

Yoghurtsås

  • Blanda yoghurt med kycklingskyn till en sås. Smaka av med salt och peppar.

Servering

  • Lägg upp blomkålen på ett stort fat. Lägg kycklingen i mitten. Toppa med torkade fikon, rostade mandlar och färsk timjan
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Fågel, Måltid, Recept, Tillbehör

« Kyckling med cashewnötter
Farmor Brittas sill »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …