Gai Pad Met Ma-Maung är en av favorit bland de thailändska rätterna. Receptet finns i många olika varianter men det här lyckades jag få fram tillsammans med en kock som jag pratade med i Thailand. Enligt honom skulle det även vara thailändsk whisky i receptet. Så om ni har en flaska av den varan hemma kan ni med fördel tillsätta någon skvätt. Både oystersås och tamarindsås brukar vara ganska söta, så uteslut detta om känslig och tillsätt lite annan sötning.

Ingredienser
- 500 g kycklingfilé
- Sesammjöl
- kokosolja
- 3 st vitlöksklyftor
- 6 st torkade chili
- 1 st gul lök
- 2 msk chili paste
- 3 msk oystersås
- 1 st röd paprika
- 1 msk Soya
- 2 dl cashewnötter rostade
- 2 st salladslökar
- 1 dl vatten eller kycklingbuljong
- fisksås
Instruktioner
- Skär kycklingfilén i strimlor. Vänd dem i mjöl och woka kycklingen i olja tills gyllene. Lägg kycklingen åt sidan.
- Lägg i den fint hackade vitlöken, den grovt skurna löken och den torkade chilin i woken. Stek tills löken börjar mjukna något. Tillsätt sedan resten av ingredienserna förutom salladslöken. Smaka av med fisksås.
- Lägg upp på ett fat och toppa med salladslök och lite extra cashewnötter.
Lämna ett svar