Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Kyckling med jordnötssås

8 oktober, 2012 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_kyckling_satay
Underbart gott blir det också om man trär köttet på spett och grillar. Såsen serveras då separat. Servera gärna tillsammans med en syrlig thaisallad.

Kyckling med jordnötssås

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 6

Ingredienser
  

Marinad

  • 1 kg kycklinginnerfilé
  • 1 msk kokosolja
  • 1 msk Soya
  • 1 msk ingefära färsk riven
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st lime skal och saft

Sataysås

  • 1 dl jordnötssmör med bitar
  • 1 st röd chili finhackad
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 st lime saften
  • 1 tsk Soya
  • 1 msk Sukrin Gold
  • 2 tsk fisksås

Topping

  • 4 st salladslökar
  • 0,5 dl salta jordnötter

Instruktioner
 

Marinaden

  • Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en plastpåse och lägg i filéerna. Blanda väl så att marinaden täcker köttet. Låt stå kallt i minst en timme.

Sataysås

  • Blanda ihop ingredienserna till såsen i en kastrull och låt koka samman. Tillsätt mer fisksås om du vill ha mer sälta.
  • Woka köttet i marinaden. Stek tills köttet är klart. Det gör inget om vätskan inte försvunnit. Häll i sataysåsen, låt koka någon minut.
  • Hacka salladslöken och jordnötterna som du toppar med innan servering.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Fågel, Måltid, Mejerifritt, Recept

« Grillad fisk med grönsaksspett och vitlökscremé
Cheesecake med lax och räkor »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …