Underbart gott blir det också om man trär köttet på spett och grillar. Såsen serveras då separat. Servera gärna tillsammans med en syrlig thaisallad.
Ingredienser
Marinad
- 1 kg kycklinginnerfilé
- 1 msk kokosolja
- 1 msk Soya
- 1 msk ingefära färsk riven
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st lime skal och saft
Sataysås
- 1 dl jordnötssmör med bitar
- 1 st röd chili finhackad
- 1 burk kokosmjölk
- 1 st lime saften
- 1 tsk Soya
- 1 msk Sukrin Gold
- 2 tsk fisksås
Topping
- 4 st salladslökar
- 0,5 dl salta jordnötter
Instruktioner
Marinaden
- Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en plastpåse och lägg i filéerna. Blanda väl så att marinaden täcker köttet. Låt stå kallt i minst en timme.
Sataysås
- Blanda ihop ingredienserna till såsen i en kastrull och låt koka samman. Tillsätt mer fisksås om du vill ha mer sälta.
- Woka köttet i marinaden. Stek tills köttet är klart. Det gör inget om vätskan inte försvunnit. Häll i sataysåsen, låt koka någon minut.
- Hacka salladslöken och jordnötterna som du toppar med innan servering.
Lämna ett svar