Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Medelhavsinspirerad köttfärslimpa med tzatziki

7 november, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Köttfärslimpa kan vara den mest underskattade maträtten. Den är prisvärd, superlätt att göra och går att variera i det oändliga. Här kommer min supergoda variant med smaker från Medelhavet. Servera tillsammans med en fräsch sallad.
Skriv ut receptet
Portioner 6

Ingredienser
  

Medelhavslimpa

  • 800 g kycklingfärs eller annan valfri färs
  • 1 st rödlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl urkärnade kalamataoliver
  • 150 g fetaost
  • 1 dl ajvar relish (röra av paprika och aubergine som finns att köpa färdig)
  • 1 st ägg
  • 2 krm svartpeppar
  • 1,5 tsk salt
  • 1 knippe persilja

Tzatziki

  • 4 dl grekisk yoghurt
  • 1 st gurka
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk olivolja
  • salt
  • peppar

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200 °C.
  • Hacka rödlök, vitlök och persilja fint. Smula fetaosten i mindre bitar och hacka oliverna grovt. Blanda samman köttfärsen med ingredienserna.
  • Lägg köttfärssmeten på en ugnsplåt med papper (eller lägg i oljad form). Forma köttfärsen till en limpa och ringla över olivolja. In i ugnen i cirka 45 minuter.
  • Hacka gurkan fint och blanda med resten av ingredienserna till tzatzikin. Smaka av med salt och peppar.
  • Prova med en sticka om köttsaften som kommer ut är klar och genomskinlig. Låt annars stå en stund till. Servera köttfärslimpan med en god sallad och tzatzikin.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept, Tillbehör

« Het tomat- och paprikadip med valnötter
Minipajer med västerbottenost och kantareller »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se