För ett tag sedan kom jag att tänka på att jag aldrig någonsin lagat köttfärslimpa. Till middag samma dag gjorde jag en variant med rosmarin, timjan, vitlök och soja med champinjonsås till. Hur smidigt och gott som helst! Går att variera i oändlighet. Här kommer en variant med smaker från Medelhavet.

Ingredienser
Medelhavslimpa
- 800 g kycklingfärs
- 1 st ägg
- 1 st rödlök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 dl urkärnade kalamataoliver
- 150 g fetaost
- 1 dl ajvar relish (röra av paprika och aubergine som finns att köpa färdig)
- 2 krm svartpeppar
- 1,5 tsk salt
- 1 knippe persilja
Tzatziki
- 4 dl grekisk yoghurt
- 1 st gurka
- 2 st pressade vitlöksklyftor
- 2 tsk olivolja
- salt
- peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 °C.
- Hacka rödlök, vitlök och persilja fint. Smula fetaosten i mindre bitar och hacka oliverna grovt. Blanda samman köttfärsen med ingredienserna.
- Lägg köttfärssmeten på en ugnsplåt med papper (eller lägg i oljad form). Forma köttfärsen till en limpa och ringla över olivolja. In i ugnen i cirka 45 minuter.
- Prova med en sticka om köttsaften som kommer ut är klar och genomskinlig. Låt annars stå en stund till. Servera med en god sallad.
Lämna ett svar