Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Jills cupcake-semlor

13 februari, 2015 av JillW 8 kommentarer

jillsmat_cupcakessemlor

Lagom stora och riktigt smarriga sockerfria och glutenfria semlor fyllda med sockerfri mandelmassa och fluffig grädde.

stycken
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
  • Cupcake-semlor
  • 2 st ägg
  • 1 dl yoghurt (gärna rysk) eller smetana
  • 50 g smör mjukt
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl valfri sötning Förslagsvis xylitol (björksocker)
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 msk fiberhusk
  • Mandelmassa
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1,5 msk valfri sötning föreslagsvis xylitol (björksocker)
  • 1,5 msk grädde
  • 3 droppar bittermandelessens eller malen bittermandel
  • Vid servering
  • 2 dl vispgrädde
  • Sukrin melis eller annan florsockerliknande och sockerfritt socker
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
  • Cupcake-semlor
  • 2 st ägg
  • 1 dl yoghurt (gärna rysk) eller smetana
  • 50 g smör mjukt
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl valfri sötning Förslagsvis xylitol (björksocker)
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 msk fiberhusk
  • Mandelmassa
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1,5 msk valfri sötning föreslagsvis xylitol (björksocker)
  • 1,5 msk grädde
  • 3 droppar bittermandelessens eller malen bittermandel
  • Vid servering
  • 2 dl vispgrädde
  • Sukrin melis eller annan florsockerliknande och sockerfritt socker
  1. Ställ in ugnen på 175 grader.
  2. Blanda samman ingredienserna till semmelmuffinsarna och låt svälla i några minuter innan du klickar ner smeten i muffinsformarna.
  3. Grädda i cirka 10-15 minuter och låt sedan svalna på galler.
  4. Blanda samman ingredienserna till mandelmassan.
  5. Ta ur semmelmuffinsarna ur sina formar och ställ dem upp och ner. Skär bort ett lock och fyll med mandelmassa, spritsa grädde, lägg på locket och pudra med fusk-florsocker. Njut!
RECEPT & FOTO Jill Wallentin
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest

Arkiverad under: Mjuka kakor, Recept, Sötsaker, Tårtor & bakelser

Kommentarer

  1. Emma säger

    17 februari, 2015 vid 12:44

    Både bakpulver och bikarbonat? Klarar man sig på lite mer bakpulver istället kanske?

    Svara
    • JillW säger

      17 februari, 2015 vid 12:54

      Jag tycker att det brukar bli bättre resultat när man blandar. Men funkar absolut med bara bakpulver också 🙂

      Svara
  2. Emma säger

    18 februari, 2015 vid 13:35

    Skaffade bikarbonat och bakar idag istället:) undrar nu bara om du har varmluftsugn? Efter 15 minuter i cupcake-plåt är muffinsen fortfarande lösa på insidan, så jag funderar på vad det kan bero på? Jag har vanlig ugn nämligen.

    Svara
    • JillW säger

      18 februari, 2015 vid 14:26

      Ja jag har varmluftsugn som dessutom är sjukt varm. Så det beror nog på det 😉

      Svara
  3. Emma säger

    19 februari, 2015 vid 13:54

    Måste berätta att vi tyckte dom var jättegoda:) jag tog i lite kardemumma också. Detta semlerecept lär bli det jag bakar hädanefter!

    Svara

Trackbacks

  1. Cupcakesemlor från Jills mat | Stitches and Supper skriver:
    18 februari, 2015 kl. 09:37

    […] går var det fettisdag, aka semmeldag, får inte missas! Hade sett det här receptet på cupcakesemlor på Jills Mat och nu var det äntligen dax att […]

    Svara
  2. Swedish semla cupcakes from Jills Mat! | Stitches and Supper skriver:
    18 februari, 2015 kl. 10:20

    […] lowcarb the traditional semla is out of the question but I have had my eyes on this receipie for Semla cupcakes by Jills Mat for sometime, and now the moment to try […]

    Svara
  3. Glutenfria semlor till fettisdagen | Birgitta Höglunds mat skriver:
    3 mars, 2019 kl. 07:01

    […] Klicka på bilden nedan så hittar du länkar till mina bloggkollegors recept på glutenfria semlor, bland annat de här vackra skapelserna från Jills mat. […]

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gilla Jills mat på Facebook

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2021 jillsmat.se