Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Jills cupcake-semlor

13 februari, 2015 av Jill Wallentin 8 kommentarer

Cupcake-semlor

Jill Wallentin
Lagom stora och riktigt smarriga sockerfria och glutenfria semlor fyllda med sockerfri mandelmassa och fluffig grädde.
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk, fika
Kök Svenskt
Portioner 8 stycken

Ingredienser
  

Cupcake-semlor

  • 2 st ägg
  • 1 dl yoghurt (gärna rysk) eller smetana
  • 50 g smör mjukt
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl valfri sötning Förslagsvis xylitol (björksocker)
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 msk fiberhusk

Mandelmassa

  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1,5 msk valfri sötning föreslagsvis xylitol (björksocker)
  • 1,5 msk grädde
  • 3 droppar bittermandelessens eller malen bittermandel

Vid servering

  • 2 dl vispgrädde
  • Sukrin melis eller annan florsockerliknande och sockerfritt socker

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 175 grader.
  • Blanda samman ingredienserna till semmelmuffinsarna och låt svälla i några minuter innan du klickar ner smeten i muffinsformarna.
  • Grädda i cirka 10-15 minuter och låt sedan svalna på galler.
  • Blanda samman ingredienserna till mandelmassan.
  • Ta ur semmelmuffinsarna ur sina formar och ställ dem upp och ner. Skär bort ett lock och fyll med mandelmassa, spritsa grädde, lägg på locket och pudra med fusk-florsocker. Njut!
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Mjuka kakor, Recept, Sötsaker, Tårtor & bakelser

« Labnehfylld kycklingfilé med ugnsgrönsaker
Glutenfria kokosvåfflor »

Kommentarer

  1. Emma säger

    17 februari, 2015 kl. 12:44

    Både bakpulver och bikarbonat? Klarar man sig på lite mer bakpulver istället kanske?

    Svara
    • JillW säger

      17 februari, 2015 kl. 12:54

      Jag tycker att det brukar bli bättre resultat när man blandar. Men funkar absolut med bara bakpulver också 🙂

      Svara
  2. Emma säger

    18 februari, 2015 kl. 13:35

    Skaffade bikarbonat och bakar idag istället:) undrar nu bara om du har varmluftsugn? Efter 15 minuter i cupcake-plåt är muffinsen fortfarande lösa på insidan, så jag funderar på vad det kan bero på? Jag har vanlig ugn nämligen.

    Svara
    • JillW säger

      18 februari, 2015 kl. 14:26

      Ja jag har varmluftsugn som dessutom är sjukt varm. Så det beror nog på det 😉

      Svara
  3. Emma säger

    19 februari, 2015 kl. 13:54

    Måste berätta att vi tyckte dom var jättegoda:) jag tog i lite kardemumma också. Detta semlerecept lär bli det jag bakar hädanefter!

    Svara

Trackbacks

  1. Cupcakesemlor från Jills mat | Stitches and Supper skriver:
    18 februari, 2015 kl. 09:37

    […] går var det fettisdag, aka semmeldag, får inte missas! Hade sett det här receptet på cupcakesemlor på Jills Mat och nu var det äntligen dax att […]

    Svara
  2. Swedish semla cupcakes from Jills Mat! | Stitches and Supper skriver:
    18 februari, 2015 kl. 10:20

    […] lowcarb the traditional semla is out of the question but I have had my eyes on this receipie for Semla cupcakes by Jills Mat for sometime, and now the moment to try […]

    Svara
  3. Glutenfria semlor till fettisdagen | Birgitta Höglunds mat skriver:
    3 mars, 2019 kl. 07:01

    […] Klicka på bilden nedan så hittar du länkar till mina bloggkollegors recept på glutenfria semlor, bland annat de här vackra skapelserna från Jills mat. […]

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ mig på Instagram

  • DRAGON- & DOFTANDE KYCKLINGSOPPA MED KYCKLINGCHIPS En riktigt god och krämig kycklingsoppa . Sladdrigt kycklingskinn är ju blä men krispigt
  • JILLS HÄLSOSAMMA BUDGETTIPS DEL 1 - FYNDA! Har du fått en chock när du tittat på matkvittot nyligen? Kanske har
  • ‍ RECEPT: GODASTE CHILIGRYTAN ️ En otroligt god och mustig gryta som bäst serveras med en fräsch och syrlig sallad
  • SCRAMBLED EGGS BOWL En av mina favoritfrukostar på helgen. Enkelt, gott, nyttigt och mättande Jag gillar en riktigt krämig äggröra.
  • Hoppas ni också fått sätta tänderna i något extra smaskigt idag ❤️ Den som sa att man inte ska leka
  • HAR DU KOLL PÅ DITT FILTER? Under nästan ett års tid har vi haft problem med vår torktumlare. Det tog
  • The last sunset dinner at one of our new favorite hotels - @elixirkohyaoyai Time flies when having fun ❤️ #travelgram
  • Isn’t it amazing that you can switch from to in 12 hours? ✈️ I’ve been longing for this for the
  • From beach pool villa to hill pool villa . Both super cozy in different ways @elixirkohyaoyai #thailand #thailandhotel #beautifuldestinations #vacay
  • I’ve been to Thailand many times before but never even heard of the island Koh Yao Yai . It’s situated
  • Nothing beats traveling to a warm and sunny place like Thailand in the middle of Swedish winter @elixirkohyaoyai #thailand #vacay
  • Hotellfrulle Brukar inte äta frukost hemma men är man på semester är det ju helt klart en av höjdpunkterna I
  • Wow. I’ve got a crush on @elixirkohyaoyai I loooove outdoor bathrooms! And this one is so cozy #thailand #thailandhotel #islandvibes
  • A sneak peek of our new hotel in Thailand Koh Yao Yai - @elixirkohyaoyai We have arrived in paradise #hiddengem
  • ÄR VIKTEN VIKTIG? ⚖️ Om du exempelvis ska tävla i MMA eller checka in dig själv som bagage på flyget
  • SNABBLAGAD PROTEINMAXAD MINESTRONESOPPA Fick cravings för minestronesoppa häromdagen. Har nog inte ätit det sedan jag gick i skolan. Rätt blaskig
  • ‍♀️ Det var verkligen på tiden som mitt hår fick lite TLC av bästa @byluttu på @hairochnusthlm ❤️. Sedan jag
  • FÖR EVIGT TJOCKAST I KLASSEN? Bestämde mig för att åka till simhallen igår för att variera träningen lite. Har nog
  • ☔️ En regnig dag som denna krävde en värmande gryta . Det blev en variant av kalops, upphottad med en
  • 2022, ännu ett år som switchat förbi i ultrarapid . Året då covid-kaoset byttes ut av andra galenskaper runt om

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se