Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Pulled Beef

4 februari, 2024 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
En kryddig Pulled Beef som gärna avnjuts som en bowl, tacos, eller i min low-carb-tortilla med sallad, creme fraiche, guacamole, ost, lime och färsk koriander. Du kan byta ut högreven mot kycklinglårfilé. Du kan då sänka tillagningstiden med hälften.
Skriv ut receptet
Förberedelser 10 minuter minuter
Tillagningstid 4 timmar t 20 minuter minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Mexikanskt
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

  • 1 kg högrev välmarmorerad
  • 3 msk olivolja alt ghee eller kokosolja
  • 1 st gul lök , halvmånar
  • 4 st vitlöksklyftor , finhackade
  • 1 msk chilipulver , mild
  • 0,5 msk paprikapulver
  • 0,5 msk mald koriander
  • 1 tsk chipotle chili
  • 1 tsk salt , tillsätt ev mer i slutet
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 300 ml passerade tomater
  • 2 dl apelsinjuice

Instruktioner
 

  • Skär högreven i stora bitar, ca 4 st. Strimla löken och hacka vitlöken.
  • Hetta upp en stor stekpanna eller gjutjärnsgryta (om du inte har en slowcooker) med olivolja. Stek köttet (salta och peppra) tills bitarna är ordentligt brynta runt om. Lägg över i slow cookern alternativt lyft ur gjutjärnsgrytan.
  • Tillsätt lite mer olivolja tillsammans med lök, vitlök och kryddor. Stek på medelvärme tills löken börjar mjukna. Häll i tomat och apelsinjuice. Blanda ordentligt.
  • Häll i den kryddiga tomatmixen i slowcookern alt lägg tillbaka köttet i gjutjärnsgrytan. Blanda och sätt på locket.
  • Om slowcooker: 4 tim på high. På spisen ca 3 timmar. Se till så att du inte har för hög värme så att grytan bränns i botten. Rör om då och då.
  • Köttet är klart när det är så mört att du kan dra isär det lätt med två gafflar.
  • Servera med dina favorittillbehör.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Kött, Måltid, Mejerifritt, Recept

Snabblagad och supergod gulaschsoppa

19 november, 2023 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Min supergoda och kryddiga variant av den ungerska klassikern gulasch som är perfekt att laga till många eller förbereda som matlådor. Variera eller mixa morötterna med andra rotfrukter som exempelvis kålrot eller rotselleri.
Skriv ut receptet
Förberedelser 15 minuter minuter
Tillagningstid 40 minuter minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Ungern
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

  • 2 st gul lök , tärnade
  • 4 st vitlöksklyftor , finhackade
  • 2 st morötter , tärnade (alt rotselleri eller kålrot)
  • 2 st röda paprikor , tärnade
  • 700 g nötfärs , eller valfri sort
  • 50 g smör
  • 2 msk paprikapulver
  • 2 msk torkad oregano
  • 0,5 msk kummin , mortlad
  • 0,5 msk rökt paprikapulver
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 1-2 tsk salt , smaka av i slutet
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 400 g krossade tomater
  • 1-2 st köttbuljongstärningar eller motsvarande
  • 8 dl vatten , tillsätt mer för mer vätska

Servering

  • 3 dl smetana (eller creme fraiche)
  • 1 knippe färsk persilja , hackad
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner
 

  • Skala och finhacka lök, vitlök, morötter och paprikor.
  • Hetta upp en stor gryta eller kastrull med smör. Stek lök och vitlök mjukt på medelhög värme.
  • Lägg i köttfärsen och kryddor och bryn under omrörning tills kött och lök börjat brynas.
  • Tillsätt paprika och morötter. Rör om. Häll i krossade tomater, vatten och buljongtärning.
  • Höj värmen igen så att soppan får koka upp och puttra i cirka 10 minuter. Sänk värmen och låt sjuda i minst 20 minuter.
  • Smaka av och tillsätt eventuellt mer vatten och kryddor.
  • Servera med en klick smetana och finhackad persilja och nymalen svartpeppar.

Anteckning

Tips!
  • Du kan även tillaga denna soppa i en slow-cooker. Följ då stegen fram till steg 4 och häll istället i resten av ingredienserna i slow-cookern. Ställ in på “high” och i minst 2 timmar. 
  • Du kan även använda tärnad högrev. Tillagningstiden förlängs då med minst 3 timmar för att få köttet mört.
  • Du kan göra rätten helt mejerifri genom att steka i rapsolja eller neutral kokosolja och skippa eller byta ut smetana mot en växtbaserad creme fraiche eller majonnäs. 
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Kött, Måltid, Mejerifritt, Recept

Mejerifri kokosglass med vanilj

6 augusti, 2019 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Den här ljuvligt goda och superkrämiga kokosglassen innehåller varken några mejeriprodukter eller vanligt socker. Om du vill lyxa till det lite extra kan du servera glassen tillsammans med min sockerfria LCHF-granola.
Om du klarar av sötare frukter passar mango marinerad i limejuice och zest fantastiskt fint till den tropiska kokossmaken.
Skriv ut receptet
Måltid Efterrätt
Portioner 3 portioner

Ingredienser
  

  • 400 ml kokosmjölk eller grädde (gärna Garants eller Santa Marias extra creamy)
  • 4 st äggulor
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 msk valfri sötning (gärna xylitol/björksocker)
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner
 

  • Separera äggen (spara äggvitorna och förvara i kylen). Häll i kokosmjölken i en kastrull på medelhög värme. Vispa ner äggulorna och resten av ingredienserna.
  • Det ska inte koka, sänk då värmen. Vispa tills smeten börjar tjockna. Låt den sedan svalna först i rumstemperatur. Häll över i en stor skål eller burk och ställ in i kylskåpet tills smeten är helt kall.
  • Glass blir ju helt klart bäst i en glassmaskin. Om du har en sådan, häll i smeten och låt den göra sin grej tills glassen fått önskvärd konsistens. Om du inte har en glassmaskin, ställ in glassen i frysen. Efter cirka en halvtimme, ta ut den och rör runt. Upprepa tills önskvärd konsistens.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Efterrätter, Glass, Mejerifritt, Recept, Sötsaker

Sötpotatis- och kålrotspommes med hot dip

14 mars, 2017 av Jill Wallentin 2 kommentarer

Jill Wallentin
Brutalt gott och enkelt att laga - det är min melodi. Här har jag blandat sötpotatis, som trots allt innehåller rätt mycket kolhydrater (ca 20% kh vilket är mer än vanlig potatis fast den har lägre GI), med den betydligt mer kolhydratsnåla (6,4% kh) kålroten. Till det mixade jag ihop en ruggigt god dip med sting i.
Skriv ut receptet
Måltid Snacks
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

Pommes

  • 1 st sötpotatis medelstor
  • 1 st kålrot
  • 3 msk rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Spicy Hot Dip

  • 1 st ägg
  • 2,5 dl rapsolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk ättika 24%
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 msk jalapeños i lag
  • 0,5 tsk salt smaka av

Instruktioner
 

Pommes

  • Sätt ugnen på 185 grader (varmluft).
  • Tvätta sötpotatis och kålrot. De behöver inte skalas om man inte orkar. Mycket näring sitter nämligen i skalet. Skär dem i stavar.
  • Sprid ut dem på en ugnsplåt. Blanda med olja och kryddor. Tillaga i ugn i cirka 40 minuter eller tills de blivit mjuka och fått fin färg.

Spicy Hot Dip

  • Knäck ägget i en hög mixerskål. Häll i oljan.
  • Ställ stavmixern mot botten och mixa sakta uppåt tills all olja blivit vit och fluffig majonnäs. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa igen. Smaka av med salt.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Mejerifritt, Recept, Snacks, Tillbehör, Vegetariskt

Kalkonburgare med grillad sallad och hamburgermajo

13 februari, 2017 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
En underbart god och nyttig middag som jag nästan kan garantera att den faller hela familjen i smaken. Kalkonfärsen hittar man oftast i frysdisken men går givetvis att byta ut mot vilken färs ni vill.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Portioner 3 portioner

Ingredienser
  

Kalkonburgarna

  • 500 g kalkonfärs
  • 1 st rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk sockerfri senap Ex. dijon eller French's classic yellow
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk paprikapulver

Hamburgermajo

  • 1 st ägg
  • 2 dl rapsolja
  • 0,75 tsk ättika 24%
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1,5 msk sockerfri ketchup ev. tomatpuré + eventuell sötning
  • 1 dl sockerfri finhackad inlagd gurka ex. vildgurka eller polsk inlagd gurka
  • nymalen svartpeppar
  • 0,5 tsk salt smaka av

Tillbehör

  • 1 st romansallad
  • 3 st tomater
  • ost
  • rödlök

Instruktioner
 

Kalkonburgarna

  • Finhacka löken och blanda samman med färsen och resten av ingredienserna.
  • Forma färsen till burgarna och stek i valfritt matfett på båda sidor tills färdiga. Lägg på ost när du vänt dem en gång så osten hinner smälta.

Hamburgermajon

  • Knäck ner ett ägg i en hög och smal mixerskål. Häll i oljan.
  • Ställ stavmixern i botten och mixa på högsta effekt sakta nerifrån och upp tills det blivit majonnäs.
  • Blanda i resten av ingredienserna och smaka av med salt.

Salladen

  • Skär salladen i klyftor och stek tillsammans med tomathalvorna i grillpanna med olja på hög värme tills de fått fin färg.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Mejerifritt, Nötfritt, Recept, Snabblagat, Tillbehör

Sockerfri tranbärsmarmelad

9 februari, 2017 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Ett sötsyrligt tillbehör som passar utmärkt på ostbrickan eller till kött eller fågel istället för gelé. Smaksätt gärna med exempelvis vaniljpulver, rivet apelsinskal eller lakritspulver.
Skriv ut receptet
Måltid Tillbehör
Portioner 2 dl

Ingredienser
  

  • 225 g tranbär gärna frysta
  • 0,75 dl valfri sötning exempelvis björksocker eller sukrin
  • 1 msk vatten

Instruktioner
 

  • Koka bär tillsammans med sötning, vatten och eventuell smaksättning.
  • Koka tills marmeladen börjar tjockna något och du ser att det fastnar på skeden.
  • Häll upp i burk och låt svalna. Förvaras i kylskåp.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Mejerifritt, Recept, Snabblagat, Sötsaker, Tillbehör

Vietnamesisk kycklingsoppa

2 februari, 2017 av Jill Wallentin 1 kommentar

Jill Wallentin
En klassiker från det Vietnamesiska köket är olika former av buljongsoppor som heter Pho. Oftast (om inte alltid) innehåller de någon form av nudlar. Så om man vill göra en lågkolhydratvariant så gör man den bäst hemma.
Den här soppan är lika god som den är nyttig. Fullproppad med antioxidanter, vitaminer och mineraler. Perfekt om man känner sig lite krasslig och räcker till många. Jag tillagade den i min Crock-pot men det går säkert lika bra på spisen eller i ugnen.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Vietnamesiskt
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

Soppan

  • 1 st hel kyckling ekologisk
  • 1 msk kokosfett
  • 2 tsk salt
  • 1 msk fisksås * Innehåller oftast en liten mängd socker
  • 2 st lökar delade på mitten och strimlade
  • 2 st citrongrässtjälkar bankad och finstrimlad
  • 0,5 dl färsk ingefära finhackad eller strimlad
  • 4 st vitlöksklyftor finhackade
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 msk chili anpassa efter hur starkt du vill ha det
  • nymalen svartpeppar
  • 1,7 liter vatten Fyll tills kycklingen nästan är helt täckt
  • 180 g böngroddar
  • 1 st röd paprika
  • 1 st lime Saften

Topping

  • 3 st salladslök
  • 1 knippe koriander
  • krispigt kycklingskinn

Instruktioner
 

  • Lägg i kokosfett och den hela kycklingen i Crockpotten.
  • Skala ingefäran och skär den i tunna strimlor. Finhacka vitlök och citrongrässtjälkarna som du först bankar på med baksidan av en kniv. Skala och skär löken i klyftor. Lägg allt i grytan tillsammans med kryddorna. Fyll upp med vatten.
  • Ställ in Crock-pot på 6 timmar på "High". Efter ungefär halva tiden, vänd på kycklingen.
  • Ta ur kycklingen från grytan och låt den svalna något innan du rensar den. Ta bort skinnet och lägg det på en ugnsplåt med smörpapper på. Gör det krispigt i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter.
  • Lägg i kycklingkött, böngroddar och strimlad röd paprika i grytan. Pressa i saften från en lime. Smaka av med eventuellt mer salt eller fisksås. Låt stå i cirka 10 minuter.
  • Vid servering: Toppa soppan med strimlad salladslök, krispigt kycklingskinn och koriander.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Mejerifritt, Recept

Pulled Chicken Asian Style, limeaioli och savoykål

9 augusti, 2016 av Jill Wallentin 2 kommentarer

Jill Wallentin
Det här är så gott och nyttigt så man nästan blir tårögd. Fantastiska asiatiska smaker av ingefära, vitlök och chili tillsammans med den syrliga limeaiolin är magi för smaklökarna. Kycklingen tillagas enklast och mest energisnålt i en Crock Pot eller liknande långtidskokare.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Thailändskt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Kycklingen

  • 900 g kycklinglårfilé
  • 3 st vitlöksklyftor grovt hackade
  • 4 msk färsk ingefära grovt strimlad
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 st lime pressad juice
  • 2 msk fisksås smaka av
  • 2 tsk sesamolja

Wokad savoykål

  • 1 st savoykålshuvud
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk rapsolja
  • 0,5 tsk salt smaka av
  • 1 msk rostade sesamfrön

Limeaioli

  • 1 st ägg ekologiskt
  • 2,5 dl rapsolja
  • 1 st lime rivetskal och saft
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk salt smaka av

Dekoration/topping

  • thaibasilika
  • röd chili

Instruktioner
 

Kycklingen

  • Lägg i kycklingen och resten av ingredienserna i en långtidskokare eller i en gjutjärnsgryta* och blanda. Ställ in långtidskokaren på cirka 3 timmar på varmaste läget.
  • Rör runt och dra sedan sönder kycklingen med två gafflar och blanda ihop.

Wokad savoykål

  • Dela kålen på mitten och strimla tunt. Woka sedan snabbt i olja, salt och sesamfrön.

Limeaiolin

  • Knäck ägget i en hög och smal mixerskål. Häll i oljan. Mixa med stavmixer nerifrån och upp tills vitt och fluffigt. Smaka av med eventuellt mer salt.

Anteckning

* Om du inte har en långtidskokare så kan du även göra Pulled Chicken i en gjutjärnsgryta. Sänk då värmen efter du har stekt kycklingen och alla ingredienser i någon minut så att det bara småputtrar (hellre för låg värme än för hög). Sätt aluminiumfolie över grytan och sedan på med locket så att det håller så tätt som möjligt. Efter cirka 2 timmar ska kycklingen gå att dra sönder med två gafflar.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Mejerifritt, Recept

Mejerifritt iskaffe

4 maj, 2016 av Jill Wallentin 4 kommentarer

Jill Wallentin
Sugen på någonting gott och nyttigt till fikat? Testa då gärna mitt recept på denna mejerifria iskaffe gjord på kokosmjölk!
Skriv ut receptet
Måltid Dryck
Portioner 1 st

Ingredienser
  

  • 1,5 dl starkt kaffe
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 dl is
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 tsk valfri sötning (helst xylitol)

Instruktioner
 

  • Låt gärna kaffet svalna.
  • Mixa kaffet tillsammans med samtliga ingredienser.
  • Häll upp och njut!
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Dryck, Mejerifritt, Recept, Snabblagat, Sötsaker

Mejerifritt formbröd

1 maj, 2016 av Jill Wallentin 10 kommentarer

Jill Wallentin
Här kommer mitt recept på ett riktigt gott, nyttigt och mejerifritt formbröd som är proteinrikt och laddat med nyttiga fetter, vitaminer och mineraler. Skär gärna i rätt tunna skivor när det är kallt och frys in. Perfekt att tina i brödrosten när man känner sig sugen på en nyttig macka med mycket pålägg.
Skriv ut receptet
Måltid Bröd
Portioner 1 bröd

Ingredienser
  

  • 5 st ägg ekologiska
  • 0,5 dl kokosolja
  • 2 dl mandelmjöl eller en något mindre mängd av sesam- eller kokosmjöl om nötfritt.
  • 1 dl linfrön
  • 0,5 dl pumpafrön
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 0,5 dl chiafrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk himalaya salt

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 180 grader (varmluftsugn).
  • Vispa ihop äggen tillsammans med kokosoljan (värm några sekunder i mikron så blir den rinnande och lättare att blanda) och vispa sedan i resten av ingredienserna. Låt stå och svälla i några minuter.
  • Bred ut degen i en formbrödform, gärna med bakplåtspapper i så blir det superlätt att ta upp det när det är klart.
  • Grädda i ugnen i cirka 30 minuter eller tills färdiggräddat.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Bröd, Mejerifritt, Nötfritt, Recept

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 6
  • Nästa sida »

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Följ mig på Instagram

Jill Wallentin | MAT SOM GÖR GOTT 😋

jillsmat

🫦 Ruggigt god glutenfri lågkolhydratkost
💚 Digitala hälsoprogram
🥦 Lic. kost- och näringsrådgivare
👩🏼‍💻Egenföretagare
🫶🏼 Skev humor, vovvar, resor

BUSINESS & PLEASURE PÅ KOH TAO 😍💻🌴 När BUSINESS & PLEASURE PÅ KOH TAO 😍💻🌴

När en tidigare uppdragsgivare frågade om jag ville komma till resortet @dusitbunchabyriya för att hjälpa dem stärka sitt varumärke, kunde jag inte tacka nej (ni vet ju hur mycket jag älskar Thailand) 👩🏼‍💻🏝️.

Mitt uppdrag var att bygga en helt ny flerspråkig hemsida, koppla ihop den med deras bokningssystem och skapa en proffsig bild- och videobank 🎥📸. Det blev också en hel del grafisk formgivning och framtagning av nytt gästmaterial – allt från kartor till skyltar – för att skapa tydligare kommunikation och bidra till en ännu bättre gästupplevelse.

Att jobba i en ny kultur har varit både utmanande och berikande – och tack vare att ägaren och hotellchefen litade på mig fullt ut har jag kunnat jobba extremt effektivt, vilket resulterade i en krossad deadline på nästan en hel månad 👊🏻😎. Kika gärna på hemsidan (kommer lägga in mer rörligt etc): dusitbunchakohtaoresort.com

Personalen fick mig att känna mig som hemma, och jag har nog aldrig sovit så gott som i min Wooden Chalet-bungalow 😴. Man är ju inte direkt bortskämd med sköna sängar i Thailand 😂.

Jag stannade nästan två veckor längre än planerat 😇. Det är svårt att lämna en plats med magiska solnedgångar, en massa grymma prisvärda restauranger, fantastiska stränder och top notch snorkling 🐠🤿.

Jag är säker på att det jobb jag utfört för resortet kommer göra skillnad – och jag ser fram emot att följa resultaten med fler direktbokningar och nöjdare gäster. 

Hoppas på att komma tillbaka när de tagit över restaurangen, och den nya poolen och strandvillorna är klara 🚀🌅.

Har du chansen att jobba utomlands en period – just do it! 💪 Otroligt utvecklande och minnen för livet.

Och tro det eller ej – jag har lagat mat EN gång på sex veckor, så nu längtar jag faktiskt hem till köket och att sätta igång receptfabriken igen inför nästa omgång av JillsMat30 som startar 1 juni 😋👩🏼‍🍳

Ps. Kommer lägga upp en till Reel senare med mina bästa tips om Koh Tao 🤓. 

#kohtao #nangyuan #businessandpleasure #dusitbunchabyriya #workabroad #resortconsultant #digitalnomadlife #brandingproject #grafiskformgivning #egenföretagare #thailand
⚠️ VARNING – TOPPRECEPTEN DU INTE VILL MISSA ⚠️ VARNING – TOPPRECEPTEN DU INTE VILL MISSA

Vad tyckte egentligen deltagarna i första omgången av QUEEN? 😅

Fick de några resultat? Gillade de maten? 🙄

Spoiler: JA! 👊🏼💥

Här är de topp 6 mest populära måltiderna från JillsMat30 QUEEN – hälsoprogrammet som sätter njutning och kvinnan i fokus – på riktigt 🤤.

Tillsammans med Veronica Aderö @kostvagenveronica , erfaren hälsocoach expert på kvinnohälsa genom livets alla faser, kör vi nu en sista omgång med start 28 april 💪🏼👸🏼.

👉 Må som en drottning – med fantastiskt god mat och vanor du vill behålla 💚

 📲 Läs mer och anmäl dig på jillsmat.se/shop (finns även på Benify)

Hoppas vi ses! 🤗

#jillsmat30 #reklam #kvinnohälsa #hälsoprogram #glutenfritt #lågkolhydratkost #njutning #balans #queenmode #hormonbalans #klimakteriet #pms #kvinnohälsa #recept
LIVETS VIKTIGASTE INVESTERING? 👉🏼 DIG SJÄLV LIVETS VIKTIGASTE INVESTERING? 👉🏼 DIG SJÄLV 👸🏼👑

JillsMat30 QUEEN är tillbaka – med läckra vårmenyer (+ massa bonusrecept 😋) och kvinnohälsa i fokus! 🌸
Tillsammans med proffset @kostvagenveronica guidar vi dig till hormonell balans, mer energi och en starkare, skönare kropp – med mat du älskar och goda vanor du vill behålla 💪😜.

🗓️ Start 28 april – sista chansen!

✨ Det här får du:
✔️ 200+ fantastiskt goda, glutenfria, lättlagade, lågkolhydratrecept
✔️ Veckomenyer (+ inköpslistor), bonusrecept & e-kokboken Jills mat efter säsong
✔️ Underhållande kursmaterial & dagligt stöd och inspo i FB-grupp
✔️ Roliga, effektiva träningspass du kan utföra hemma

💬 Sagt av tidigare deltagare:
”På 3 veckor så har jag tappat 5 kg och 8 cm i midjan!”
”Jag mår oförskämt bra, har mycket mer energi!”
”Vaknar mer sällan på natten av värmevallningar – helt fantastiskt.”
”Noll uppblåst mage. Kroppen känns lätt och jag är pigg och glad!”
”Det här är det bästa jag gett mig själv på länge.”
”Ingen kan säga att det är trist att äta lågkolhydratkost – jag har bara ätit gott och är mätt länge!”

👉🏼 Läs mer & boka: jillsmat.se/shop

💰 Glöm inte ditt friskvårdsbidrag – Jills mat finns även på Benify!
⭐️ Fler omdömen hittar du på Trustpilot. 

Vi ses i QUEEN! 💚
/ Jill & Veronica

#jillsmat30 #reklam #kvinnohälsa #lågkolhydratkost #glutenfritt #friskvård #träninghemma #hormonellbalans #hälsoprogram #lowcarb #hälsa #recept
IDAG ÄR INGEN VANLIG DAG… 🎈👱‍♀️

För första gången firar jag min födelsedag utan vare sig familj, partner eller Simba (😩). Dessutom på andra sidan jordklotet 🌏. Jag var lite tveksam till att åka iväg över påsk och födelsedag, men va fan – ägghalvor, vitsippor och prinsesstårta i all ära, det har jag ju upplevt förr 😅. Och de jag älskar finns (förhoppningsvis) kvar när jag kommer hem ❤️.

Ska inte ljuga – det känns lite extra sugigt att vakna upp ensam på sin födelsedag, även i ett tropiskt paradis 😔🏝️. MEN jag har det sjukt bra här. Jobbet flyter på bättre än förväntat och jag känner mig faktiskt mindre ensam här än hemma 😅. Här möts jag av leenden varje dag, känner mig värdefull och träffar nya människor på ett mer naturligt sätt än hemma 😌.

Jag var ju lite orolig inför den här resan, och ekonomiskt är det ingen succé – flygbiljetten åt upp det mesta 💸. Men jag är så jäkla stolt över att jag gör detta. Att jag inte låter rädsla styra över mitt liv. Jag har typ två veckor kvar här och jag kommer se till att få ut det mesta av min tid här 💪😎.

Min vän Linsley (som är hotellchef på hotellet jag jobbar för här) har gett mig den finaste födelsedagspresenten: vi ska ut och dyka på söndag med en egen dykinstruktör! 🥹 Första gången någonsin 🤪. Jag har velat länge men inte riktigt vågat. Men nu jävlar. Livet är för kort för att vara en fegis 😤. Det finns så mycket att uppleva bara man släpper sargen 🐠🤿🦈🐢.

Planen för idag är lite oklar, men den kommer garanterat innehålla god mat, lite äventyr och definitivt massage 🥰.

🎁 Vill du ge mig (och framförallt dig själv!) en present? Gå med i mitt program #Jillsmat30 Queen eller tipsa någon som vill förbättra sin hälsa och sitt välmående – med fantastiskt god mat och vanor du faktiskt vill behålla. Start 28 april. Länk i bio eller på jillsmat.se/shop (finns även på Benify) 💕

Och tack – på riktigt – för att du följer mig 🙏. Även om jag aldrig träffat de flesta av er känns det som jag har luren full av vänner 24/7. Det betyder mer än ni tror 😘.

41 bast alltså, hur gick det till? 🤪

Kärlek,
Jill 🫶🏼

#birthdaygirl #födelsedag #livet #egenföretagare #lågkolhydratkost #thailand #khotao #lowcarb
NU ÄR DET DIN TUR! 💪🏼👸🏼 (Reklam för NU ÄR DET DIN TUR! 💪🏼👸🏼

(Reklam för egen verksamhet). 
Första omgången blev en succé 💥. Nu är JillsMat30 QUEEN tillbaka med läckra vårmenyer, inspiration och fördjupning i kvinnohälsa tillsammans med @kostvagenveronica – en erfaren hälsocoach specialiserad på kvinnohälsa och hormonell balans 😌✨.

🗓️ Vi startar den 28 april – och det är sista chansen innan sommaren!

Lär dig hur du kan balansera hormoner, öka energin och stärka kroppen – med hjälp av maten du äter och genom hållbara livsstilsförändringar 😋.

✨ Det här ingår:
✔️ 200+ ruggigt goda, lättlagade, glutenfria lågkolhydratrecept packade med näring – varav veckomenyer med praktiska inköpslistor, bonusrecept och e-kokboken Jills mat efter säsong

✔️ Stöttande och inspirerande Facebookgrupp där du kan ställa frågor – alla dagar i veckan

 ✔️ Underhållande och lättförståeligt kursmaterial med praktiska tips om hur du kan må som en drottning genom livets olika faser som kvinna

✔️ Roliga träningspass du kan utföra hemma

Så här har kvinnor som varit med i första omgången av programmet skrivit i gruppen 😍:

✨ ”På 3 veckor så har jag tappat lite drygt 5 kg och 8 cm i midjan!”

✨ ”Jag mår oförskämt bra, har mycket mer energi! Så tack Jill och Veronica för att ni gör detta!”

✨ ”Vaknar mer sällan på natten av värmevallningar – helt fantastiskt.”

✨ ”Det som jag märker störst skillnad på är min mage. Noll uppblåst, vilket jag var ganska ofta tidigare. Kroppen känns lätt och jag är pigg och glad!”

✨ ”Det här är det bästa jag gett mig själv på länge.”

✨ ”Ingen kan säga att det är trist att äta lågkolhydratkost – jag har bara ätit gott och är mätt länge!”

💰 Glöm inte att använda ditt friskvårdsbidrag – Jills mat finns även på Benify!

👉🏼 Länk i bio eller Jillsmat.se/shop för att läsa mer och säkra din plats!

Hoppas vi ses! 💚

/Jill och Veronica 

#reklam #jillsmat30 #hälsa #kostrådgivning #hälsoprogram #lågkolhydratkost #lowcarb #lchf #glutenfritt #hormonellbalans #hormoner #kvinnohälsa #träning #hållbarkost #recept
😋💚 RECEPT: #LOWCARB SEMMELKLADDKAKA Här bj 😋💚 RECEPT: #LOWCARB SEMMELKLADDKAKA

Här bjuder jag på ett guldkantsrecept från mina njutbara hälsoprogram #JillsMat30 ✨. En otroligt god och lättbakad kladdkaka med smak av semla 🤤. Givetvis både glutenfri och sockerfri så att du mår gott även efteråt. Perfekt till lyxfikat! ☕️ 

📍 Spara gärna receptet, dela och gilla om du “Jillar” ❤️

INGREDIENSER
3 ägg
1,25 dl sockerfri sötning, ex. Sukrin, Sötströ, Nick’s, xylitol
150 g smör, smält
3 dl mandelmjöl
1 tsk kardemumma
1 krm salt
4 droppar bittermandelessens (🔁 2–3 malda bittermandlar)
1 tsk Fiberhusk (finns i glutenfria hyllan)

TOPPING
3 dl vispgrädde
0,5 dl rostade mandelspån 

1️⃣ Sätt ugnen på 150°C (varmluft).

2️⃣ Vispa ihop äggen med sötningen. Häll i resten av ingredienserna och vispa till en jämn smet.

3️⃣ Häll smeten i en smörad eller oljad form, gärna med borttagbara kanter. 

4️⃣ Grädda i 20 min, eller tills kakan är gräddad i kanterna men lite “dallrig” i mitten. 

5️⃣ Låt svalna och lägg sedan över kakan på ett fat.

6️⃣ Vispa grädden fluffig men inte för hård. Bred ut grädden eller spritsa över kakan. Toppa med rostade mandelspån. Njut!

💚Om du vill läsa mer om mina program och kurser kika på jillsmat.se/shop eller länk via bio. Finns även på Benify. 

Ät gott och må väl! 🫶🏼

Kram
/Jill 

#lågkolhydratkost #lowcarb #lavkarbo #lchf #keto #sockerfritt #glutenfritt #recept #fika #semla #semlor #kladdkaka #diabetes #hälsa #hållbarkost #foodgasm #foodporn #lyxfika #baka
RECEPT – “Fuskbrûlée” med blåbär 🫐💙

Tänk dig något mittemellan en krämig cheesecake och en brûlée – fast utan sockerytan 🤤. Den här desserten är underbart god, lågkolhydrat, sockerfri och superenkel att fixa med bara några få ingredienser – och det bästa? Du kan njuta av den utan att ditt blodsocker skjuter i höjden! 💪😍 (Om du nu vill använda vanligt socker istället fungerar det såklart också 😉)

👥4 portioner

INGREDIENSER
250 g mascarpone
2 äggulor
2 msk sockerfri sötning ex Sötströ eller Nick’s som är en mix av erytritol och stevia
0,5 tsk vaniljpulver
1 krm salt
100 g färska blåbär

1️⃣ Sätt ugnen på 180°C (varmluft).

2️⃣ Vispa ihop mascarpone, äggulor, sötning, vaniljpulver och salt till en slät smet.

3️⃣ Rör ner blåbären och fördela i små ugnsformar.

4️⃣ Grädda i ca 15 min tills ytan är gyllene.

5️⃣ Låt svalna och njut – funkar lika bra kall som ljummen!

🍓Toppa gärna med färska bär och citronmeliss eller mynta för extra smak och färg!

💡 Tips! Går att förbereda i förväg och servera direkt från kylen.

Glöm inte att spara receptet, dela och gilla om du Jillar! ❤️

Tagga någon som borde testa detta! 👇💬

#lågkolhydrat #sockerfri #lchf #blodsockervänlig #dessertinspo #enkelmat #jillsmat #brulee #dessert #diabetes #kostrådgivning #glutenfritt #blåbär #dessert #foodgasm #keto #ketodessert #lowcarb
NYHETER! JILLS MAT + BENIFEX (Benify) = SANT 💚 NYHETER! JILLS MAT + BENIFEX (Benify) = SANT 💚

Goda nyheter mina vänner! Om din arbetsgivare är ansluten till Benifex (fd. Benify) kan du enkelt söka på ”Jills mat” och anmäla dig till mina program och kurser – utan att behöva göra egna utlägg! 🙌🏼💰

🗓️ Nästa programstart: #Jillsmat30 Queen 10/3-2025

Det här programmet är för alla kvinnor som vill leva sitt bästa liv, njuta av riktigt god mat och skapa hälsosamma vanor som håller i längden. Du förtjänar att må bra, inifrån och ut – och jag och @kostvagenveronica som är expert på kvinnohälsa visar dig hur! 💪🏼😎🥦🐟🥚🍆🧀🍗

Nya programstarter samt självgående kurser läggs upp löpande 💫. 

Om din arbetsgivare inte är ansluten så kan du som vanligt köpa mina tjänster på jillsmat.se/shop. Har du friskvårdsbidrag kan du lämna in ditt kvitto och få pengarna tillbaka från din arbetsgivare. 

Jag hoppas vi ses i nästa omgång! 🫶🏼

Kram/
Jill 

#kostrådgivning #lågkolhydratkost #glutenfritt #hälsa #recept #träning #hälsoprogram #friskvård #friskvårdsbidrag #lchf #klimakteriet #kvinnohälsa #pcos #diabetes #ibs
👸🏼 JILLSMAT30 QUEEN – Ät och må som en d 👸🏼 JILLSMAT30 QUEEN – Ät och må som en drottning!
 📅 Start: 10 mars

Det ultimata hälsoprogrammet för alla kvinnor som vill njuta sig till bättre hälsa genom livet! 😋

JillsMat30 Queen ger dig verktygen att balansera hormoner, öka energin, komma i form och stärka kroppen med njutbar kost och kunskap.

🍽️ Flexibla vårmenyer – Glutenfri, proteinrik lågkolhydratkost som är enkel att laga och fantastiskt god. Ingen vägning eller räkning – bara mat som gör gott!

 🥗 Praktiska inköpslistor och uppåt 200 recept för enkel planering och massor av variation.

🌮 Fördjupning i kvinnohälsa – Lär dig hur kost och livsstilsförändringar som sömn, stresshantering, sex och återhämtning kan påverka din hormonella balans, energi och välbefinnande genom hela livet.

⭐ Bonus! Veronica Aderö (@kostvagenveronica ) – Hälsocoach och expert på kvinnohälsa och klimakteriet. Hon har hjälpt över 1000 kvinnor och delar sina bästa tips exklusivt i programmet!

💬 Exklusiv Facebook-grupp – Stöd, pepp och svar på dina frågor.

📖 Min e-kokbok “Jills mat efter säsong” (värde 199 kr)

🏋️‍♀️ Effektiva träningspass framtagna av PT-proffset @marcsfitnesslab – Stärk kroppen enkelt och roligt, hemma eller på gymmet.

Ge dig själv bästa förutsättningarna för att må som en drottning – nu och framåt! 💪🔥

💸 Använd ditt friskvårdsbidrag!
Finns på Benify/Benifex. 📲 Anmäl dig nu på jillsmat.se/shop eller via länken i bio!

Känner du någon som borde haka på? Tagga och dela! 💚

Vi ses väl? 🤗

Kram, 
Jill och Veronica

#lågkolhydratkost #hållbarhälsa #hälsa #recept #glutenfritt #hormoner #highprotein #recept #kvinnohälsa #klimakteriet #pcos #pms #foodporn #hälsoprogram #kostrådgivning #träning #sömn #stress
Ladda fler Följ på Instagram

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se