Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Zucchiniplättar med fetaost och chili

9 januari, 2016 av Jill Wallentin 1 Comment

Zucchiniplättar med fetaost och chili

Jill Wallentin
En snabblagad rätt som är lite av ett mellanting mellan pannkakor, omelett och falska rårakor. Servera gärna tillsammans med en god sallad och tzatziki.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 4 st ägg
  • 1 dl grädde
  • 0,5 msk fiberhusk
  • 2 msk sesammjöl eller mandelmjöl
  • 150 g fetaost
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 st zucchini 1 zucchini = ca 260 g
  • nymalen svartpeppar
  • smör att steka i

Instruktioner
 

  • Vispa samman alla ingredienser förutom zucchini. Låt stå och svälla medan du river zucchinin.
  • Riv zucchinin mellangrovt och krama sedan ut så mycket vätska som du kan för att undvika att plättarna blir rinniga.
  • Klicka ut smeten som små plättar i en het stekpanna med smör. Ju mindre plättar du gör desto lättare är de att vända utan att de går sönder. Stek på båda sidor tills de fått fin färg.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Nötfritt, Recept, Snabblagat, Vegetariskt

« Sojafri vegofärs med avokadoröra
Mustig fiskgryta med apelsin och saffransaioli »

Comments

  1. Johanna says

    19 mars, 2016 at 21:32

    Dessa är helt underbart goda! (och jag gillar egentligen inte zucchini)

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se