En fantastisk god och vacker soppa med en fräsch smak av ingefära. Servera gärna i små snapsglas som mumsig och färgsprakande förrätt. Rödbetor har inte bara en otroligt vacker färg, de innehåller även en massa nyttigheter. Nitrater har exempelvis visat sig öppna upp kärl till muskler och hjärna vilket leder till ökad fysik prestation.
Ingredienser
Rödbetssoppan
- 500 g kokta rödbetor
- 5 dl grönsaksbuljong
- 2 msk ingefära färskriven
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st citron saften
- salt
- nymalen svartpeppar
Topping
- Smetana eller fet yoghurt
- persilja
Instruktioner
- Koka rödbetorna tills mjuka (eller köp färdigkokta). Skala dem och mixa tillsammans med övriga ingredienser. Smaka av med salt.
- Häll upp i serveringsglas eller skålar. Toppa med smetana, nymalen svartpeppar och en persiljekvist.
Monika säger
Kan denna soppa förberedas dagen innan servering? Jag funderar på att bjuda på den som förrätt på nyår.
JillW säger
Vad roligt, ja det går jättebra 🙂