Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Halloumipommes med avokadodipp

14 oktober, 2017 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Var beredd på att det här kommer bli din nya craving. Så gott, snabbfixat och dessutom low carb! Perfekt som snacks eller lat middag framför tv:n. Supergod tillsammans med avokadodipp.
Skriv ut receptet
Måltid Snacks
Portioner 1 portion

Ingredienser
  

Halloumipommes

  • 150 g halloumi
  • valfri neutral olja

Avokadodipp

  • 1 st avokado
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek eller tabasco/hot sauce
  • 1 msk koriander finhackad
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner
 

  • Skär halloumin på längden till stavar. Torka av med papper (annars kommer det skvätta ordentligt när du lägger dem i oljan)
  • Hetta upp oljan till ungefär 180 grader i din fritös eller stekpanna med höga kanter. Temperaturen är bra om det fräser ordentligt när du lägger i halloumin. Om du friterar i stekpanna räcker det med att du häller i olja så det täcker ungefär halva höjden av halloumistavarna när du lägger i dem i pannan. Vänd dem gärna med en "pincettång" i metall när de börjar få fin färg. De är klara när de är gyllenbruna och krispiga runt om.
  • Kärna ur avokadon och mosa den tillsammans med crème fraiche och övriga ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  • Dippa och njut!

Anteckning

Servera direkt. Annars blir de hårda och tråkiga.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Recept, Snacks, Tillbehör, Vegetariskt

Sötpotatis- och kålrotspommes med hot dip

14 mars, 2017 av Jill Wallentin 2 kommentarer

Jill Wallentin
Brutalt gott och enkelt att laga - det är min melodi. Här har jag blandat sötpotatis, som trots allt innehåller rätt mycket kolhydrater (ca 20% kh vilket är mer än vanlig potatis fast den har lägre GI), med den betydligt mer kolhydratsnåla (6,4% kh) kålroten. Till det mixade jag ihop en ruggigt god dip med sting i.
Skriv ut receptet
Måltid Snacks
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

Pommes

  • 1 st sötpotatis medelstor
  • 1 st kålrot
  • 3 msk rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Spicy Hot Dip

  • 1 st ägg
  • 2,5 dl rapsolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk ättika 24%
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 msk jalapeños i lag
  • 0,5 tsk salt smaka av

Instruktioner
 

Pommes

  • Sätt ugnen på 185 grader (varmluft).
  • Tvätta sötpotatis och kålrot. De behöver inte skalas om man inte orkar. Mycket näring sitter nämligen i skalet. Skär dem i stavar.
  • Sprid ut dem på en ugnsplåt. Blanda med olja och kryddor. Tillaga i ugn i cirka 40 minuter eller tills de blivit mjuka och fått fin färg.

Spicy Hot Dip

  • Knäck ägget i en hög mixerskål. Häll i oljan.
  • Ställ stavmixern mot botten och mixa sakta uppåt tills all olja blivit vit och fluffig majonnäs. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa igen. Smaka av med salt.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Mejerifritt, Recept, Snacks, Tillbehör, Vegetariskt

Shakshuka Jill-style

23 februari, 2017 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
En riktigt god, nyttig och lättlagad rätt som härstammar från Nordafrika. Eftersom jag gärna vill att maten ska smaka mycket och att man även ska hålla sig mätt, gick jag loss lite mer i kryddskåpet och ökade på med smör, ost och ägg. Smaklig måltid!
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Afrikanskt
Portioner 3 portioner

Ingredienser
  

  • 1 st butternut squash eller pumpa
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 50 g smör
  • 1 msk paprikapulver
  • 0,5 tsk kanel
  • 1 tsk chili
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • 500 g passerade tomater
  • 65 g babyspenat
  • 6 st ägg
  • 200 g mozzarella eller exempelvis fetaost
  • 1 knippe färsk koriander

Instruktioner
 

  • Skär bort skalet och skrapa ur kärnorna från butternut squashen. Skär i ca 2 cm stora tärningar.
  • Stek i smör i kastrull med höga kanter. I med kryddorna. Stek i cirka 5 minuter.
  • Häll i de passerade eller krossade tomaterna. Blanda och låt koka under lock i cirka 10 minuter.
  • Blanda ner babyspenaten. Gör små gropar i grytan och knäck i äggen. Salta och peppra lite extra samt riv över osten. På med locket och låt småputtra i cirka 10 minuter tills äggen har stabiliserat sig men fortfarande är krämiga och goda.
  • Toppa med färsk koriander och extra chili. Servera och njut!
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Måltid, Nötfritt, Recept, Vegetariskt

Jordärtskockssoppa med halloumi och rostade hasselnötter

8 januari, 2017 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
En otroligt härligt mättande och smakrik soppa. Jordärtskockan innehåller cirka 14 g/kh per 100 g och räknas då egentligen inte till de mer lågkolhydratvänliga grönsakerna eller rotfrukterna. Men eftersom du späder ut soppan med mättande grädde, vatten och lök osv så blir inte den totala mängden kolhydrater så värst hög.
Personligen räknar jag aldrig kolhydrater utan tänker att det alltid jämnar ut sig i längden. Vissa dagar äter man lite fler kolhydrater och ibland äter man färre. Det viktigaste för mig är att äta god mat som jag mår bra av.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Jordärtkockssoppa

  • 3 msk smör
  • 0,5 kg jordärtskockor
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk chili
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk salt smaka av
  • nymalen svartpeppar
  • 0,5 st citron saften (eller 1 dl vitt vin)
  • vatten späd ut till önskvärd konsistens

Topping

  • 1 pkt halloumi
  • 250 g champinjoner
  • 2 dl hasselnötter rostade och hackade
  • nymalen svartpeppar
  • färsk timjan

Instruktioner
 

Jordärtskockssoppa

  • Skala jordärtskockorna lite slarvigt och skär i mindre bitar. Hacka lök och vitlök. Stek i smör tills löken blivit mjuk och fått lite färg.
  • Häll i grädden och kryddorna. Lägg på lock och koka på medelhög värme i cirka 15 minuter tills jordärtskockan är helt mjuk. Ta bort kastrullen från värmen. Mixa till en slät soppa. Tillsätt citron eller vitt vin samt vatten till önskvärd konsistens. Smaka av med salt.

Toppingen

  • Skär halloumin till små kuber och champinjonerna i små bitar. Stek i en klick smör tills osten fått en fin färg.
  • Rosta hasselnötterna i en torrstekpanna tills det doftar gott och de fått lite färg.
  • Toppa soppan med halloumi, svamp, nötter och färsk timjan.

Anteckning

TIPS! Servera gärna tillsammans med mina goda frökex och en god ost.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Måltid, Recept, Vegetariskt

Rödbetssoppa med ingefära och smetana

2 juli, 2016 av Jill Wallentin 2 kommentarer

Jill Wallentin
En fantastisk god och vacker soppa med en fräsch smak av ingefära. Servera gärna i små snapsglas som mumsig och färgsprakande förrätt. Rödbetor har inte bara en otroligt vacker färg, de innehåller även en massa nyttigheter. Nitrater har exempelvis visat sig öppna upp kärl till muskler och hjärna vilket leder till ökad fysik prestation.
Skriv ut receptet
Måltid Förrätt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Rödbetssoppan

  • 500 g kokta rödbetor
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk ingefära färskriven
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st citron saften
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Topping

  • Smetana eller fet yoghurt
  • persilja

Instruktioner
 

  • Koka rödbetorna tills mjuka (eller köp färdigkokta). Skala dem och mixa tillsammans med övriga ingredienser. Smaka av med salt.
  • Häll upp i serveringsglas eller skålar. Toppa med smetana, nymalen svartpeppar och en persiljekvist.

Anteckning

 
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Förrätt, Måltid, Nötfritt, Recept, Vegetariskt

Jordgubbssallad med picklad lök och getostdressing

1 juli, 2016 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Ingen sommar utan jordgubbar eller hur? Här kommer en matig variant i form av en härlig sallad med knapriga nötter och krämig getostdressing. God som tillbehör till grillat.
Skriv ut receptet
Måltid Sallad
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Picklad lök

  • 1 st silverlök eller annan valfri sort
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk valfri sötning gärna xylitol
  • 0,5 tsk salt

Getostdressing

  • 150 g getost
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Salladen

  • 225 g jordgubbar
  • 150 g babyspenat
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 2 dl valnötter rostade
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner
 

  • Dela löken på mitten och skär den i tunna strimlor. Lägg dem i en skål och blanda med vinäger, sötning och salt. Låt stå och dra i minst en halvtimme innan servering.
  • Mixa samman ingredienserna till dressingen.
  • Skär jordgubbarna i klyftor. Lägg på ett fint fat tillsammans med babyspenaten. Toppa med den picklade löken, valnötter, nymalen svartpeppar och kallpressad rapsolja.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Grillat, Måltid, Recept, Snabblagat, Tillbehör, Vegetariskt

Glutenfri västerbottenostpaj med goda tillbehör

20 mars, 2016 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
En uppskattad klassiker i glutenfri tappning med goda tillbehör som kallrökt lax, crème fraiche, rom, räkor, dill och avokado. Ett hit på buffébordet!
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

Glutenfri pajbotten

  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 50 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 st ägg

Fyllningen

  • 2 st ägg
  • 2 dl grädde
  • 200 g västerbottenost riven
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner
 

Pajbotten

  • Ställ in ugnen på 180 °C.
  • Blanda snabbt samman ingredienserna till pajdegen ( i matberedaren tar det endast några sekunder).
  • Bred ut pajdegen i en pajform och nagga botten med en gaffel. Förgrädda i ca 10 minuter.

Fyllningen

  • Vispa ihop ägg, grädde, västerbottenost, salt och peppar. Häll i fyllningen i den förgräddade botten.
  • Grädda pajen i ca 20 minuter eller tills den stabiliserat sig och fått fin färg.
  • Låt svalna något och servera med dina favorittillbehör.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Måltid, Påsk, Recept, Vegetariskt

Zucchiniplättar med fetaost och chili

9 januari, 2016 av Jill Wallentin 1 kommentar

Jill Wallentin
En snabblagad rätt som är lite av ett mellanting mellan pannkakor, omelett och falska rårakor. Servera gärna tillsammans med en god sallad och tzatziki.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 4 st ägg
  • 1 dl grädde
  • 0,5 msk fiberhusk
  • 2 msk sesammjöl eller mandelmjöl
  • 150 g fetaost
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 st zucchini 1 zucchini = ca 260 g
  • nymalen svartpeppar
  • smör att steka i

Instruktioner
 

  • Vispa samman alla ingredienser förutom zucchini. Låt stå och svälla medan du river zucchinin.
  • Riv zucchinin mellangrovt och krama sedan ut så mycket vätska som du kan för att undvika att plättarna blir rinniga.
  • Klicka ut smeten som små plättar i en het stekpanna med smör. Ju mindre plättar du gör desto lättare är de att vända utan att de går sönder. Stek på båda sidor tills de fått fin färg.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Nötfritt, Recept, Snabblagat, Vegetariskt

Sojafri vegofärs med avokadoröra

6 januari, 2016 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Många försöker undvika sojaprodukter av olika skäl så jag tänkte att det måste gå att göra en god och nyttig färs på egen hand. Så här får ni nu ett härligt recept på en tacokryddad vegofärs! Jag serverade den tillsammans med en god sallad och avokadoröra.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Tex-Mex
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

Färsen

  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 st gul lök stor
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st paprika stor
  • 5 st jalapeños
  • 1 tsk soyasås
  • 0,5 msk spiskummin
  • 0,5 msk chilipulver valfri styrka
  • 0,5 msk rökt paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 4 st ägg ekologiska

Avokadoröra

  • 1 st avokado
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk limejuice
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • salt smaka av

Instruktioner
 

Färsen

  • Mixa solrosfrön och pumpafrön grovt. Stek i kokosolja tillsammans med hackad lök, vitlök, tärnad paprika, jalapeños och kryddor tills fröna fått lite färg.
  • Knäck i äggen och rör runt tills genomstekt.

Avokadoröran

  • Dela avokadon på mitten och ta ut kärnan. Gröp ur köttet med en sked.
  • Mosa eller mixa samman avokadon med crème fraiche, pressad lime och vitlök. Smaka av med salt.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Måltid, Recept, Snabblagat, Tillbehör, Vegetariskt

Mejerifri currysoppa med kålrot och spenat

27 november, 2015 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
En krämig soppa som är och både djur- och mejerifri - laddad med nyttigheter, färger och smak. Hoppas att det smakar!
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt

Ingredienser
  

  • 1 st kålrot
  • 250 g bladspenat helst färsk
  • 1 st röd paprika
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 500 g kokosgrädde
  • 1 msk gul curry
  • 1 tsk salt eller några tsk fisksås
  • 3 st vårlökar
  • 1 knippe koriander

Instruktioner
 

  • Börja med att skära bort skalet på kålroten. Tärna den sedan och koka i saltat vatten tills mjuk (ca 20 minuter).
  • Häll bort vattnet och tillsätt resten av ingredienserna förutom vårlöken och koriandern. Låt koka samman i några minuter. Smaka av med eventuellt mer curry, salt eller fisksås.
  • Hacka vårlök och koriander som du sedan toppar soppan med vid servering.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Måltid, Mejerifritt, Nötfritt, Recept, Snabblagat, Vegetariskt

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 6
  • Nästa sida »

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Följ mig på Instagram

Jill Wallentin | MAT SOM GÖR GOTT 😋

jillsmat

🫦 Ruggigt god glutenfri lågkolhydratkost
💚 Digitala hälsoprogram
🥦 Lic. kost- och näringsrådgivare
👩🏼‍💻Egenföretagare
🫶🏼 Skev humor, vovvar, resor

FÅ SNABBA RESULTAT SOM KÄNNS & SYNS 💪🏼😋 FÅ SNABBA RESULTAT SOM KÄNNS & SYNS 💪🏼😋

Mer energi, lugnare mage, minskat sötsug och viktnedgång – det är vad de flesta märker redan efter bara några dagar i mina program 😌. 

Det är otroligt vad som händer när kroppen får det den behöver – och ännu mer fantastiskt att maten är så god att både du och familjen vill fortsätta njuta av maten även när programmet är slut 😋🍴. 

Det här handlar inte om en diet. Det är ett sätt att må bra – och njuta hela vägen 💚.

Nu är succén JillsMat SOMMAR tillbaka – med över 140 recept (varav 40 helt nya!) för en sommar fylld av njutning, näring och feelgood. Inget räknande. Inga pekpinnar. Bara magiskt god mat och inspiration hela vägen ☀️😎.

START 1 JUNI
🍓 Sommarmat, picknick, drinkar & grill (glutenfri lågkolhydratkost)
💪 Träningspass du kan utföra hemma eller i utegym
👯‍♀️ Peppande FB-grupp – med möjlighet till IRL-träffar
📚 Bonus: e-kokbok med 100 extra recept
✅ Använd ditt friskvårdsbidrag (finns även på Benify)

👉 Läs mer & boka via jillsmat.se/shop (länk i bio) eller via Benify 

Hoppas jag får hänga med dig i sommar! 🤗

Kram/
Jill 

#jillsmat #jillsmatsommar #lowcarb #lågkolhydratkost #friskvård #glutenfritt #sockerfritt #hållbarkost #hälsa #träning
BUSINESS & PLEASURE PÅ KOH TAO 😍💻🌴 När BUSINESS & PLEASURE PÅ KOH TAO 😍💻🌴

När en tidigare uppdragsgivare frågade om jag ville komma till resortet @dusitbunchabyriya för att hjälpa dem stärka sitt varumärke, kunde jag inte tacka nej (ni vet ju hur mycket jag älskar Thailand) 👩🏼‍💻🏝️.

Mitt uppdrag var att bygga en helt ny flerspråkig hemsida, koppla ihop den med deras bokningssystem och skapa en proffsig bild- och videobank 🎥📸. Det blev också en hel del grafisk formgivning och framtagning av nytt gästmaterial – allt från kartor till skyltar – för att skapa tydligare kommunikation och bidra till en ännu bättre gästupplevelse.

Att jobba i en ny kultur har varit både utmanande och berikande – och tack vare att ägaren och hotellchefen litade på mig fullt ut har jag kunnat jobba extremt effektivt, vilket resulterade i en krossad deadline på nästan en hel månad 👊🏻😎. Kika gärna på hemsidan (kommer lägga in mer rörligt etc): dusitbunchakohtaoresort.com

Personalen fick mig att känna mig som hemma, och jag har nog aldrig sovit så gott som i min Wooden Chalet-bungalow 😴. Man är ju inte direkt bortskämd med sköna sängar i Thailand 😂.

Jag stannade nästan två veckor längre än planerat 😇. Det är svårt att lämna en plats med magiska solnedgångar, en massa grymma prisvärda restauranger, fantastiska stränder och top notch snorkling 🐠🤿.

Jag är säker på att det jobb jag utfört för resortet kommer göra skillnad – och jag ser fram emot att följa resultaten med fler direktbokningar och nöjdare gäster. 

Hoppas på att komma tillbaka när de tagit över restaurangen, och den nya poolen och strandvillorna är klara 🚀🌅.

Har du chansen att jobba utomlands en period – just do it! 💪 Otroligt utvecklande och minnen för livet.

Och tro det eller ej – jag har lagat mat EN gång på sex veckor, så nu längtar jag faktiskt hem till köket och att sätta igång receptfabriken igen inför nästa omgång av JillsMat30 som startar 1 juni 😋👩🏼‍🍳

Ps. Kommer lägga upp en till Reel senare med mina bästa tips om Koh Tao 🤓. 

#kohtao #nangyuan #businessandpleasure #dusitbunchabyriya #workabroad #resortconsultant #digitalnomadlife #brandingproject #grafiskformgivning #egenföretagare #thailand
⚠️ VARNING – TOPPRECEPTEN DU INTE VILL MISSA ⚠️ VARNING – TOPPRECEPTEN DU INTE VILL MISSA

Vad tyckte egentligen deltagarna i första omgången av QUEEN? 😅

Fick de några resultat? Gillade de maten? 🙄

Spoiler: JA! 👊🏼💥

Här är de topp 6 mest populära måltiderna från JillsMat30 QUEEN – hälsoprogrammet som sätter njutning och kvinnan i fokus – på riktigt 🤤.

Tillsammans med Veronica Aderö @kostvagenveronica , erfaren hälsocoach expert på kvinnohälsa genom livets alla faser, kör vi nu en sista omgång med start 28 april 💪🏼👸🏼.

👉 Må som en drottning – med fantastiskt god mat och vanor du vill behålla 💚

 📲 Läs mer och anmäl dig på jillsmat.se/shop (finns även på Benify)

Hoppas vi ses! 🤗

#jillsmat30 #reklam #kvinnohälsa #hälsoprogram #glutenfritt #lågkolhydratkost #njutning #balans #queenmode #hormonbalans #klimakteriet #pms #kvinnohälsa #recept
LIVETS VIKTIGASTE INVESTERING? 👉🏼 DIG SJÄLV LIVETS VIKTIGASTE INVESTERING? 👉🏼 DIG SJÄLV 👸🏼👑

JillsMat30 QUEEN är tillbaka – med läckra vårmenyer (+ massa bonusrecept 😋) och kvinnohälsa i fokus! 🌸
Tillsammans med proffset @kostvagenveronica guidar vi dig till hormonell balans, mer energi och en starkare, skönare kropp – med mat du älskar och goda vanor du vill behålla 💪😜.

🗓️ Start 28 april – sista chansen!

✨ Det här får du:
✔️ 200+ fantastiskt goda, glutenfria, lättlagade, lågkolhydratrecept
✔️ Veckomenyer (+ inköpslistor), bonusrecept & e-kokboken Jills mat efter säsong
✔️ Underhållande kursmaterial & dagligt stöd och inspo i FB-grupp
✔️ Roliga, effektiva träningspass du kan utföra hemma

💬 Sagt av tidigare deltagare:
”På 3 veckor så har jag tappat 5 kg och 8 cm i midjan!”
”Jag mår oförskämt bra, har mycket mer energi!”
”Vaknar mer sällan på natten av värmevallningar – helt fantastiskt.”
”Noll uppblåst mage. Kroppen känns lätt och jag är pigg och glad!”
”Det här är det bästa jag gett mig själv på länge.”
”Ingen kan säga att det är trist att äta lågkolhydratkost – jag har bara ätit gott och är mätt länge!”

👉🏼 Läs mer & boka: jillsmat.se/shop

💰 Glöm inte ditt friskvårdsbidrag – Jills mat finns även på Benify!
⭐️ Fler omdömen hittar du på Trustpilot. 

Vi ses i QUEEN! 💚
/ Jill & Veronica

#jillsmat30 #reklam #kvinnohälsa #lågkolhydratkost #glutenfritt #friskvård #träninghemma #hormonellbalans #hälsoprogram #lowcarb #hälsa #recept
IDAG ÄR INGEN VANLIG DAG… 🎈👱‍♀️

För första gången firar jag min födelsedag utan vare sig familj, partner eller Simba (😩). Dessutom på andra sidan jordklotet 🌏. Jag var lite tveksam till att åka iväg över påsk och födelsedag, men va fan – ägghalvor, vitsippor och prinsesstårta i all ära, det har jag ju upplevt förr 😅. Och de jag älskar finns (förhoppningsvis) kvar när jag kommer hem ❤️.

Ska inte ljuga – det känns lite extra sugigt att vakna upp ensam på sin födelsedag, även i ett tropiskt paradis 😔🏝️. MEN jag har det sjukt bra här. Jobbet flyter på bättre än förväntat och jag känner mig faktiskt mindre ensam här än hemma 😅. Här möts jag av leenden varje dag, känner mig värdefull och träffar nya människor på ett mer naturligt sätt än hemma 😌.

Jag var ju lite orolig inför den här resan, och ekonomiskt är det ingen succé – flygbiljetten åt upp det mesta 💸. Men jag är så jäkla stolt över att jag gör detta. Att jag inte låter rädsla styra över mitt liv. Jag har typ två veckor kvar här och jag kommer se till att få ut det mesta av min tid här 💪😎.

Min vän Linsley (som är hotellchef på hotellet jag jobbar för här) har gett mig den finaste födelsedagspresenten: vi ska ut och dyka på söndag med en egen dykinstruktör! 🥹 Första gången någonsin 🤪. Jag har velat länge men inte riktigt vågat. Men nu jävlar. Livet är för kort för att vara en fegis 😤. Det finns så mycket att uppleva bara man släpper sargen 🐠🤿🦈🐢.

Planen för idag är lite oklar, men den kommer garanterat innehålla god mat, lite äventyr och definitivt massage 🥰.

🎁 Vill du ge mig (och framförallt dig själv!) en present? Gå med i mitt program #Jillsmat30 Queen eller tipsa någon som vill förbättra sin hälsa och sitt välmående – med fantastiskt god mat och vanor du faktiskt vill behålla. Start 28 april. Länk i bio eller på jillsmat.se/shop (finns även på Benify) 💕

Och tack – på riktigt – för att du följer mig 🙏. Även om jag aldrig träffat de flesta av er känns det som jag har luren full av vänner 24/7. Det betyder mer än ni tror 😘.

41 bast alltså, hur gick det till? 🤪

Kärlek,
Jill 🫶🏼

#birthdaygirl #födelsedag #livet #egenföretagare #lågkolhydratkost #thailand #khotao #lowcarb
NU ÄR DET DIN TUR! 💪🏼👸🏼 (Reklam för NU ÄR DET DIN TUR! 💪🏼👸🏼

(Reklam för egen verksamhet). 
Första omgången blev en succé 💥. Nu är JillsMat30 QUEEN tillbaka med läckra vårmenyer, inspiration och fördjupning i kvinnohälsa tillsammans med @kostvagenveronica – en erfaren hälsocoach specialiserad på kvinnohälsa och hormonell balans 😌✨.

🗓️ Vi startar den 28 april – och det är sista chansen innan sommaren!

Lär dig hur du kan balansera hormoner, öka energin och stärka kroppen – med hjälp av maten du äter och genom hållbara livsstilsförändringar 😋.

✨ Det här ingår:
✔️ 200+ ruggigt goda, lättlagade, glutenfria lågkolhydratrecept packade med näring – varav veckomenyer med praktiska inköpslistor, bonusrecept och e-kokboken Jills mat efter säsong

✔️ Stöttande och inspirerande Facebookgrupp där du kan ställa frågor – alla dagar i veckan

 ✔️ Underhållande och lättförståeligt kursmaterial med praktiska tips om hur du kan må som en drottning genom livets olika faser som kvinna

✔️ Roliga träningspass du kan utföra hemma

Så här har kvinnor som varit med i första omgången av programmet skrivit i gruppen 😍:

✨ ”På 3 veckor så har jag tappat lite drygt 5 kg och 8 cm i midjan!”

✨ ”Jag mår oförskämt bra, har mycket mer energi! Så tack Jill och Veronica för att ni gör detta!”

✨ ”Vaknar mer sällan på natten av värmevallningar – helt fantastiskt.”

✨ ”Det som jag märker störst skillnad på är min mage. Noll uppblåst, vilket jag var ganska ofta tidigare. Kroppen känns lätt och jag är pigg och glad!”

✨ ”Det här är det bästa jag gett mig själv på länge.”

✨ ”Ingen kan säga att det är trist att äta lågkolhydratkost – jag har bara ätit gott och är mätt länge!”

💰 Glöm inte att använda ditt friskvårdsbidrag – Jills mat finns även på Benify!

👉🏼 Länk i bio eller Jillsmat.se/shop för att läsa mer och säkra din plats!

Hoppas vi ses! 💚

/Jill och Veronica 

#reklam #jillsmat30 #hälsa #kostrådgivning #hälsoprogram #lågkolhydratkost #lowcarb #lchf #glutenfritt #hormonellbalans #hormoner #kvinnohälsa #träning #hållbarkost #recept
😋💚 RECEPT: #LOWCARB SEMMELKLADDKAKA Här bj 😋💚 RECEPT: #LOWCARB SEMMELKLADDKAKA

Här bjuder jag på ett guldkantsrecept från mina njutbara hälsoprogram #JillsMat30 ✨. En otroligt god och lättbakad kladdkaka med smak av semla 🤤. Givetvis både glutenfri och sockerfri så att du mår gott även efteråt. Perfekt till lyxfikat! ☕️ 

📍 Spara gärna receptet, dela och gilla om du “Jillar” ❤️

INGREDIENSER
3 ägg
1,25 dl sockerfri sötning, ex. Sukrin, Sötströ, Nick’s, xylitol
150 g smör, smält
3 dl mandelmjöl
1 tsk kardemumma
1 krm salt
4 droppar bittermandelessens (🔁 2–3 malda bittermandlar)
1 tsk Fiberhusk (finns i glutenfria hyllan)

TOPPING
3 dl vispgrädde
0,5 dl rostade mandelspån 

1️⃣ Sätt ugnen på 150°C (varmluft).

2️⃣ Vispa ihop äggen med sötningen. Häll i resten av ingredienserna och vispa till en jämn smet.

3️⃣ Häll smeten i en smörad eller oljad form, gärna med borttagbara kanter. 

4️⃣ Grädda i 20 min, eller tills kakan är gräddad i kanterna men lite “dallrig” i mitten. 

5️⃣ Låt svalna och lägg sedan över kakan på ett fat.

6️⃣ Vispa grädden fluffig men inte för hård. Bred ut grädden eller spritsa över kakan. Toppa med rostade mandelspån. Njut!

💚Om du vill läsa mer om mina program och kurser kika på jillsmat.se/shop eller länk via bio. Finns även på Benify. 

Ät gott och må väl! 🫶🏼

Kram
/Jill 

#lågkolhydratkost #lowcarb #lavkarbo #lchf #keto #sockerfritt #glutenfritt #recept #fika #semla #semlor #kladdkaka #diabetes #hälsa #hållbarkost #foodgasm #foodporn #lyxfika #baka
RECEPT – “Fuskbrûlée” med blåbär 🫐💙

Tänk dig något mittemellan en krämig cheesecake och en brûlée – fast utan sockerytan 🤤. Den här desserten är underbart god, lågkolhydrat, sockerfri och superenkel att fixa med bara några få ingredienser – och det bästa? Du kan njuta av den utan att ditt blodsocker skjuter i höjden! 💪😍 (Om du nu vill använda vanligt socker istället fungerar det såklart också 😉)

👥4 portioner

INGREDIENSER
250 g mascarpone
2 äggulor
2 msk sockerfri sötning ex Sötströ eller Nick’s som är en mix av erytritol och stevia
0,5 tsk vaniljpulver
1 krm salt
100 g färska blåbär

1️⃣ Sätt ugnen på 180°C (varmluft).

2️⃣ Vispa ihop mascarpone, äggulor, sötning, vaniljpulver och salt till en slät smet.

3️⃣ Rör ner blåbären och fördela i små ugnsformar.

4️⃣ Grädda i ca 15 min tills ytan är gyllene.

5️⃣ Låt svalna och njut – funkar lika bra kall som ljummen!

🍓Toppa gärna med färska bär och citronmeliss eller mynta för extra smak och färg!

💡 Tips! Går att förbereda i förväg och servera direkt från kylen.

Glöm inte att spara receptet, dela och gilla om du Jillar! ❤️

Tagga någon som borde testa detta! 👇💬

#lågkolhydrat #sockerfri #lchf #blodsockervänlig #dessertinspo #enkelmat #jillsmat #brulee #dessert #diabetes #kostrådgivning #glutenfritt #blåbär #dessert #foodgasm #keto #ketodessert #lowcarb
NYHETER! JILLS MAT + BENIFEX (Benify) = SANT 💚 NYHETER! JILLS MAT + BENIFEX (Benify) = SANT 💚

Goda nyheter mina vänner! Om din arbetsgivare är ansluten till Benifex (fd. Benify) kan du enkelt söka på ”Jills mat” och anmäla dig till mina program och kurser – utan att behöva göra egna utlägg! 🙌🏼💰

🗓️ Nästa programstart: #Jillsmat30 Queen 10/3-2025

Det här programmet är för alla kvinnor som vill leva sitt bästa liv, njuta av riktigt god mat och skapa hälsosamma vanor som håller i längden. Du förtjänar att må bra, inifrån och ut – och jag och @kostvagenveronica som är expert på kvinnohälsa visar dig hur! 💪🏼😎🥦🐟🥚🍆🧀🍗

Nya programstarter samt självgående kurser läggs upp löpande 💫. 

Om din arbetsgivare inte är ansluten så kan du som vanligt köpa mina tjänster på jillsmat.se/shop. Har du friskvårdsbidrag kan du lämna in ditt kvitto och få pengarna tillbaka från din arbetsgivare. 

Jag hoppas vi ses i nästa omgång! 🫶🏼

Kram/
Jill 

#kostrådgivning #lågkolhydratkost #glutenfritt #hälsa #recept #träning #hälsoprogram #friskvård #friskvårdsbidrag #lchf #klimakteriet #kvinnohälsa #pcos #diabetes #ibs
Ladda fler Följ på Instagram

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se