Soppa är ju så gott. Snabbt går det att göra också i de flesta fall. Denna krämiga soppa av kronärtkocksbottnar är både lite syrlig och rund i smaken. Baka gärna något härligt bröd till.
Blomkålen är lite som räddaren i nöden i lågkolhydratkostsammanhang. I det är receptet har potatisen bytts ut mot blomkål och blir ett utmärkt, lite lyxigt tillbehör. Den enda nackdelen är väl att blomkål inte direkt doftar supergott när man kokar den, men det är det värt.
En av mina absoluta favoriträtter sedan barnsben är kyckling, ris och curry. Riset fallerar ju lite på grund av min lågkolhydratlivsstil men resten går ju utmärkt. Det bästa är ju att man nu kan äta skinnet med gott samvete.
Färs är verkligen en favorit då det är snabblagat och lätt att få mycket smak på. Här är ett recept på saftiga biffar av kycklingfärs samt en hemgjord pestosås. Jag serverade dem tillsammans med ugnsrostade grönsaker med chili, vitlök och olivolja.
Jag älskar verkligen aubergine! Så när Magda la upp en bild på en aubergineröra med sambal på Instagram så blev jag sjukt sugen. Här kommer min variant som passar utmärk som tillbehör till grillat, färsbiffar eller som vegorätt.
Köttfärslimpa är den perfekta vardagsmaten. Det går snabbt, är förhållandevis billigt och sist men absolut inte minst så är det gott! Här är min variant med kycklingfärs och kalkonbacon. Till det gjorde jag en god champinjonsås samt smörstekta haricots verts och körsbärstomater med vitlök.
Har länge tänk att jag ska laga någonting med strömming då jag sett det i butiken men av någon anledning har det inte inte blivit av. Kanske för att man fått för sig att de innehåller massa ben och smakar väldigt ”fiskigt”.
Soppa är ju så himla gott (det är som att dricka sås som min brorsa brukar säga) och går att koka ihop på några minuter. Denna goda svampsoppa är också vegetarisk. Välj den svampsort som du tycker bäst om. Ett tips är att köpa fryst svamp så man alltid har i frysen.