Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Kronärtkockssoppa med timjan

14 februari, 2013 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_kronartssoppa

Soppa är ju så gott. Snabbt går det att göra också i de flesta fall. Denna krämiga soppa av kronärtkocksbottnar är både lite syrlig och rund i smaken. Baka gärna något härligt bröd till.

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

Soppan

  • 400 g kronärtskocksbottnar
  • 1 st schalottenlök finhackad
  • 3 dl grädde
  • 2 dl vatten (eller till önskvärd konsistens)
  • 0,5 dl vitt vin
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Garnering

  • färsk timjan
  • crème fraiche
  • Olivolja med citronsmak

Instruktioner
 

  • Häll av vätskan från kronärtskockorna. Stek schalottenlöken i en klick smör tills mjuk i kastrullen.
  • Lägg i kronärtkockorna tillsammans med grädde, vatten, vin och kryddor. Koka några minuter. Mixa sedan slät med stavmixer. Låt koka några minuter till. Smaka av med eventuellt mer salt.
  • Lägg upp i skålar. Lägg på en klick crème fraiche, ringla över olivolja med citronsmak (eller olivolja och rivet citronskal) samt timjankvist.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Måltid, Recept, Snabblagat, Vegetariskt

« Majskycklingfilé med blomkålsduchesse och grönpepparsås
Äppelkaka med hemgjord vaniljsås »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …