Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Röding med kronärtkockspuré

10 december, 2012 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_roding_kronartspure

Bjud på en lyxig middag med svenska smaker. Rödingen gör sig utomordentligt bra till pepparrotssmöret med rivet citronskal. Till det den krämiga kronärtkockspurén.

Röding med kronärtspuré och pepparrotssmör

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

Rödingen

  • 6 st rödingfiléer
  • smör att steka i
  • salt
  • pepper

Kronärtskockpuré

  • 600 g kronärtskocksbottnar
  • 3 dl grädde
  • 2 tsk citronsaft
  • 0,75 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • rödbetssaft (till önskvärd färg)

Pepparrotssmör med citron

  • 100 g smör mjukt
  • 3 msk färsk pepparrot riven
  • 2 tsk citronskal
  • 1 msk gräslök finhackad
  • 1 tsk flingsalt

Rödbetschips

  • 2 st rödbetor
  • rapsolja
  • salt

Instruktioner
 

Kryddsmöret

  • Blanda samman ingredienserna till smöret. Forma det till en rulle med plastfolie runt. Lägg in i kylskåpet.

Kronärtkockspurén

  • Häll bort vätskan från kronärtskocksbottnarna och skölj av dem i en sil. Koka dem sedan i grädden i tio minuter tills vätskan har reducerats.
  • Mixa samman till en slät puré. Färgsätt eventuellt med rödbetssaft. Smaka av med salt.

Rödbetschips

  • Sätt på dig plasthandskar eller plastpåsar på händerna så du inte blir rosa överallt. Skala rödbetorna och hyvla dem sedan i tunna skivor.
  • Lägg utspritt på bakplåtspapper. Häll över rikligt med rapsolja och salta. In i ugnen i cirka 15 minuter i 200 °C.
  • Lägg på hushållspapper för att torka.

Rödingen

  • Krydda rödingen och stek filéerna i någon minut med skinnsidan nedåt i en het panna med smör. Lyft över dem till en ugnsplåt när de börjar bli tillagade i underkant.
  • Tillaga dem klart i ugnen, 140 °C i cirka 10 minuter eller tills filéerna fått en matt ljus yta.

Anteckning

TIPS! Skippa rödbetorna för att spara tid.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Fisk & skaldjur, Måltid, Recept, Tillbehör

« Barnsligt goda pepparkaksbollar
Västerbottenostchips med löjrom »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa ketorecept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Har varit en foodie så länge jag kan minnas. Sedan 2009, då jag upptäckte lågkolhydratskost, kan jag njuta av fantastisk mat som jag även mår bra av.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ jillsmat på Instagram!

Följ på Instagram

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2022 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …