Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner
15
stycken
Ingredienser
1x
2x
3x
Bollarna
▢
100
g
smör
▢
3
dl
mandelmjöl
▢
1
dl
valfri sötning
(lika sött som socker)
▢
1
tsk
kanel
▢
1
tsk
ingefära
▢
1
tsk
nejlika
Runt om
▢
1,5
dl
mandelspån
rostade
Instruktioner
Blanda samman ingredienserna till bollarna i en matberedare tills jämn smet. Ställ in i kylen ett tag om smeten är för kladdig.
Rulla till små bollar.
Rosta mandelspånen i en torr panna, om inte färdigrostade, och krossa sedan mandelspånen något.
Rulla bollarna i mandelkrosset och ställ in i kylen för att stelna.
Anteckning
TIPS!
Kryddorna går att ersätta med 3 tsk pepparkakskrydda.
Har du testat receptet?
Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga
@jillsmat
eller
#jillsmat
så blir jag superglad. Tack på förhand!