Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Barnsligt goda pepparkaksbollar

10 december, 2012 av Jill Wallentin 1 Comment

jillsmat_pepparkaksbollar

Barnsligt goda läckerbitar med smak av pepparkaksdeg och knapriga rostade mandlar. Perfekt att bjuda på till advent. 

Barnsligt goda pepparkaksbollar

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 15 stycken

Ingredienser
  

Bollarna

  • 100 g smör
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl valfri sötning (lika sött som socker)
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk nejlika

Runt om

  • 1,5 dl mandelspån rostade

Instruktioner
 

  • Blanda samman ingredienserna till bollarna i en matberedare tills jämn smet. Ställ in i kylen ett tag om smeten är för kladdig.
  • Rulla till små bollar.
  • Rosta mandelspånen i en torr panna, om inte färdigrostade, och krossa sedan mandelspånen något.
  • Rulla bollarna i mandelkrosset och ställ in i kylen för att stelna.

Anteckning

TIPS! Kryddorna går att ersätta med 3 tsk pepparkakskrydda.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Godis, Jul, Recept, Snabblagat, Sötsaker

« Schackrutor med arrak och mandelmassa
Röding med kronärtkockspuré »

Trackbacks

  1. Pepparkaksbollar | Made By Rebecka skriver:
    4 december, 2016 kl. 21:49

    […] Receptet kommer ifrån jillsmat […]

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …