Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Färsfyllda auberginerullar med ajvaraioli

21 april, 2015 av Jill Wallentin 1 kommentar

Jill Wallentin
En god vardagsrätt med kycklingfärs och aubergine. Aiolin mixar du också ihop i ett nafs. Servera med en god sallad.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Medelhavskost
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Auberginerullarna

  • 800 g kycklingfärs
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 dl ajvar relish (eller paprikapuré)
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk nymalen svartppeppar
  • 1 st aubergine
  • 2 msk olivolja

Ajvaraioli

  • 1 st ägg
  • 2 dl rapsolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 st citron Saften
  • 2 tsk ajvar relish
  • 0,5 tsk rökt paprikapulver

Instruktioner
 

Auberginerullarna

  • Ställ in ugnen på 175 grader.
  • Blanda samman kryddorna med kycklingfärs, vitlök och ajvar.
  • Skiva auberginen i tunna skivor, cirka 3 millimeter tjocka.
  • Lägg en klick kycklingfärs på varje aubergineskiva och rulla ihop dem. Lägg dem med ändarna underst i en ugnsform. Häll över olivolja, salta och peppra.
  • Tillaga i ugnen i 45 minuter.

Aiolin

  • Knäck ägget i en hög mixerskål. Häll i oljan. Mixa med en stavmixer, nedifrån och upp tills vitt och luftigt.
  • Tillsätt resten av ingredienserna blanda samman. Smaka av med salt.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept, Tillbehör

Ugnsomelett med gräddstuvade champinjoner

4 april, 2015 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
En snabblagad, god och mättande omelett med krämigt gräddstuvade champinjoner toppat med smält ost.
Skriv ut receptet
Måltid Brunch, Frukost, sidorätt
Kök Svenskt
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

Omeletten

  • 4 st ägg
  • 1 dl grädde
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Stuvningen

  • 5 st champinjoner
  • 2 msk smör
  • 0,5 dl grädde
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt Smaka av

Toppa

  • 1,5 dl riven ost
  • 1 msk finhackad färsk timjan

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 175 grader.
  • Vispa ihop äggblandningen och häll över i en ugnsfast form. Grädda i 12 minuter.
  • Stek champinjonerna som du delat i mindre bitar i smör tills de fått färg. Salta lite. Häll på grädden och dijonsenapen. låt koka tills krämigt.
  • Toppa den nästan färdiga omeletten med champinjonblandningen. Toppa med ost och timjan. Ställ in omeletten i ugnen igen en kort stund, gärna under grillvärme, så att osten får lite färg.
  • Servera gärna med en god sallad.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Måltid, Påsk, Recept, Snabblagat, Vegetariskt

Mustig kycklinggryta med smörstekt spetskål

16 februari, 2015 av Jill Wallentin 5 kommentarer

Jill Wallentin
Det här är verkligen av av mina favoriträtter. Påminner om coq au vin i smaken fast betydligt mer lättlagad och till och med godare enligt mig. Förstår faktiskt inte varför receptet aldrig hamnat på hemsidan tidigare. Men här kommer det i alla fall - bättre sent än aldrig.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Franskt
Portioner 5 portioner

Ingredienser
  

Mustig kycklinggryta

  • 1 kg kycklinglårfilé
  • 100 g kalkonbacon eller annan bacon
  • 250 g champinjoner
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st gul lök
  • 1,5 msk Soya
  • 3 krm nymalen svartpeppar
  • 3 tsk timjan
  • 2 tsk rosmarin
  • 1,5 dl rödvin
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk salt smaka av
  • smör att steka i

Smörstekt spetskål

  • 1 st spetskålhuvud
  • 50 g smör
  • salt smaka av

Garnering

  • 1 knippe färsk timjan

Instruktioner
 

Kycklinggrytan

  • Skär kycklinglårfilén och champinjonerna i mindre bitar, strimla bacon och hacka löken.
  • Hetta upp smör, gärna i en gjutjärngryta, och pressa i vitlöken. Lägg i kyckling, champinjoner, bacon och lök i grytan. Salta och krydda. Stek tills kycklingen fått lite färg.
  • Häll på vin och grädde. Låt små puttra i minst 10 minuter på medelhög värme så att grädden reder såsen något. Smaka av med eventuellt mer soya och/eller salt.

Smörstekt spetskål

  • Skölj spetskålen och skär den på bredden i tunna skivor.
  • Stek i smör och salta.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept, Snabblagat

Labnehfylld kycklingfilé med ugnsgrönsaker

1 februari, 2015 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Fortfarande är det många som aldrig hört talas om vad labneh är. Men det är avrunnen getyoghurt som härstammar från mellanöstern som man formar som runda ostbollar eller blandar till en sås/röra tillsammans med mynta. Den har en syrlig smak och krämig konsistens och passar utmärkt till att använda på samma sätt som fetaost.
Här blandade jag ihop en röra som jag sedan fyllde i kycklingfiléer. Labneh finns främst att köpa på exempelvis Willys, City Gross eller typ orientlivs.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Kycklingen

  • 4 st kycklingfiléer
  • 5 st labnehbollar eller getost
  • 2 tsk sambal oelek eller harissa justera mängd beroende på styrka
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 3 dl grädde

Ugnsgrönsaker

  • 5 st turkiska paprikor eller 2 stycken vanliga
  • 2 st broccolihuvuden
  • 15 st cocktailtomater
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja eller kokosfett
  • 1 tsk salt

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 175 grader.
  • Blanda ihop labneh med sambal/harissa och pressad vitlök.
  • Skär ett snitt i kycklingfiléerna och fyll dem med röran. Om du vill förhindra att röran ska rinna ut helt under tillagning, knyt då ihop dem med matlagningssnöre.
  • Skär upp grönsakerna och lägg dem i en ugnsform tillsammans med fett och kryddor. Tillaga i ugnen i cirka 20 minuter.
  • Stek kycklingfiléerna på båda sidor tills de fått färg och är tillagade hela vägen igenom.
  • Häll över grädden och låt småkoka i cirka 10 minuter. Smaka av med eventuellt mer sambal/harissa och salt.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept

Saffransskagen med chili

25 december, 2014 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Skagenröra är en favorit för många. Här kommer en mejerifri och julig variant med saffran och chili. Servera gärna på ägghalvor tillsammans med en dillkvist.
Skriv ut receptet
Måltid Buffé
Kök Svenskt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 1 st ägg
  • 2 dl neutral olja exempelvis raps
  • 0,5 st citron saften
  • 1 pkt saffran
  • 3 krm salt smaka av
  • 0,5 tsk chili justera styrka efter smak
  • 1 knippe dill
  • 4 dl räkor handskalade

Instruktioner
 

  • Knäck ägget i en mixerskål med höga kanter. Häll i oljan och ställ mixern i botten på skålen och börja mixa nedifrån och upp, sakta tills oljan blandats med ägget och blivit vitt och krämigt.
  • Blanda i citron, saffran, dill och smaka av med salt och chili.
  • Blanda i räkorna och servera.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Jul, Mejerifritt, Recept, Snabblagat

Kalkonskinka med rosmarin

19 december, 2014 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
För oss som inte äter gris är det härligt att det finns andra alternativ, som exempelvis kalkon. Runt påsk och jul brukar dessa "kalkonskinkor" säljas i de flesta välsorterade matbutikerna. Här kommer en god griljeringsvariant som givetvis är utan ströbröd.
Skriv ut receptet
Måltid Buffé
Kök Svenskt
Portioner 1 kalkonskinka

Ingredienser
  

  • 1 st kalkonskinka
  • 1 st äggula
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk rosmarin finhackad
  • 2 msk mandelmjöl

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 200 grader.
  • Skölj av kalkonskinkan och badda den torr med hushållspapper.
  • Blanda ihop äggula med senap och rosmarin och bred det ovanpå. Strössla över mandelmjölet.
  • Griljera i ugnen i cirka 15 minuter eller till önskvärd färg på ytan.

Anteckning

TIPS! Passar bra på buffébordet eller som huvudrätt exempelvis tillsammans med stuvad grönkål.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Jul, Måltid, Mejerifritt, Påsk, Recept

Saffranslax med ugnsrostade rotfrukter och chiliaioli

23 november, 2014 av Jill Wallentin 2 kommentarer

Jill Wallentin
Här kommer ett supergott recept som passar utmärkt när man är många. Saffran är ju gott året runt men passar kanske som allra bäst runt juletid. Jag valde att ugnsrosta olika rotfrukter men välj andra grönsaker om ni är striktare med kolhydratintaget.
Skriv ut receptet
Måltid Buffé, Huvudrätt
Kök Svenskt
Portioner 10 portioner (beroende på laxens storlek)

Ingredienser
  

  • 1 st laxsida ca 2 kg
  • 300 g färskost
  • 1 st apelsin rivet skal
  • 0,5 g saffran
  • 1 tsk chili ta mer om ni gillar starkt
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 dl valnötter
  • 1 knippe färsk persilja

Ugnsrostade grönsaker (valfri mängd)

  • rödbetor
  • rotselleri
  • sötpotatis
  • kålrot
  • vitlök
  • rapsolja eller kokosfett
  • salt
  • peppar
  • timjan

Chiliaioli

  • 1 st ägg
  • 2 dl rapsolja kylskåpskall
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 st citron saften
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk chili

Instruktioner
 

Saffranslax

  • Ställ in ugnen på 175 grader.
  • Blanda samman ingredienserna till färskoströran (förutom persiljan) och bred ut den över laxen. Toppa eventuellt med extra chili.
  • Tillaga i cirka 20 minuter i ugnen eller tills laxen känns fast och inte är mörkrosa i köttet längre.
  • Finhacka persiljan och strössla den över laxen före servering.

Ugnsrostade rotfrukter

  • Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Krydda och blanda med valfritt fett.
  • Tillaga i 40 minuter i 175 grader, tills rotfrukterna blivit mjuka.

Chiliaioli

  • Knäck ett ägg i en hög skål typ litermått. Häll i oljan och ställ stavmixern mot botten och mixa sedan nedifrån och upp tills olja och ägg blandats samman och blivit till en majonnäs.
  • Pressa i vitlök, citronsaft och krydda.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Jul, Måltid, Recept

Chili con carne

18 november, 2014 av Jill Wallentin 2 kommentarer

jillsmat_chiliconcarne

Här är mitt recept på chili con carne med kycklingfärs. Servera gärna på en bädd av babyspenat, körsbärstomater och salladslök toppat med en klick crème fraiche om du tål mejerier.

Svarta bönor innehåller cirka 19% kolhydrater och är kanske inget man äter varje dag men jag tycker att det är gott och mättande att äta då och då, speciellt så här i en kryddig gryta.

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 20 g smör eller kokosfett
  • 1 st rödlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 msk chilipulver av valfri styrka
  • ½ tsk liquid smoke
  • 2 krm svartpeppar
  • 200 g svarta bönor helst ekologiska från tetra
  • 400 g passerade tomater

Instruktioner
 

  • Tärna löken och stek i smör tillsammans med pressad vitlök och chili. Lägg i kycklingfärsen i stekpannan, krydda. Stek tills färsen fått lite färg.
  • Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra under lock i cirka 10 minuter. Smaka av med eventuellt mer salt, chili och liquid smoke.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Mejerifritt, Recept, Snabblagat

Kyckling i ugn med aubergine- och spenatgryta

16 november, 2014 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_kyckling_aubergine_spenat

Den här rätten innehåller två av mina favoritingredienser: hel kyckling och aubergine. Älskar även curry så mina smaklökar hamnar i mathimlen av den här typen av mat. Hoppas att ni tycker om det lika mycket som jag.

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Kycklingen

  • 1 st hel kyckling eller kycklingklubbor
  • 50 g smör smält
  • 3 tsk curry
  • 2 tsk chili
  • 0,75 tsk salt

Grönsaksgrytan

  • 2 st aubergine
  • 150 g babyspenat fryst eller färsk
  • 30 g smör
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 3 tsk curry
  • 1 tsk salt smaka av
  • 3 msk koriander fryst eller färsk
  • 3 dl grädde
  • skyn från kycklingen

Instruktioner
 

Kycklingen

  • Ställ in ugnen på 180 grader.
  • Dela kycklingen i mindre delar om hel.
  • Smält smöret och blanda samman med kryddorna. Lossa på skinnet och pensla kycklingen med smörblandningen både ovanpå och under skinnet.
  • Tillaga i 45 minuter i ugnen, tills skinnet fått fin färg och blivit krispigt.

Grönsaksgrytan

  • Lägg en klick smör i en stekpanna med höga kanter, häll i curryn och den pressade vitlöken. Stek en kort stund så att smakerna kommer fram. Lägg i aubergine och spenat. Stek tills auberginen blivit mjuk. Salta.
  • Häll av skyn från kycklingen i stekpannan. Tillsätt grädden och koriandern och smaka av med eventuellt mer salt.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept

Kycklingklubbor med spetskål och trattkantarellsås

10 oktober, 2014 av Jill Wallentin 3 kommentarer

jillsmat_kycklingklubba_med_spetskal_trattkantarellsas_

Ja ni vet säkert vid det här laget hur mycket jag älskar kyckling i ugn. Det är ju dessutom både billigare och mer näringsrikt att köpa hel kyckling eller kycklingdelar som inte är färdigfileade.

Om man inte känner att man har råd att köpa ekologiskt/KRAV-märkt varje gång så köp i varje fall svensk kyckling då de har strängare regler för djurhållning än i de flesta andra länder som vi importerar ifrån.

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Kycklingklubbor

  • 4 st kycklingklubbor stora
  • 50 g smör
  • 2 tsk soya
  • 1 tsk timjan
  • 1 krm svartpeppar

Spetskålpasta

  • 1 st spetskålshuvud
  • 50 g smör
  • salt

Trattkantarellsås

  • 200 g trattkantareller eller annan svamp
  • 25 g smör
  • 2 dl grädde
  • 2 tsk soya
  • 1 msk sockerfri lingonsylt kan uteslutas
  • skyn från kycklingen
  • ev. mer salt

Garnering

  • 1 knippe färsk timjan

Instruktioner
 

Kycklingklubborna

  • Ställ in ugnen på 180 grader.
  • Smält smöret och blanda i soya och kryddor.
  • Lyft skinnet på kycklingen och pensla klubborna med smörblandningen under skinnet och runt hela klubborna.
  • Tillaga i ugnen 30-40 minuter tills skinnet blivit krispigt och börjar lossna från benen.

Spetskålspasta

  • Skär kålen på bredden i strimlor. Stek i smör och salta. Den är färdig när den börjar bli mjuk. Stek den inte för länge så den fortfarande har lite tuggmotstånd kvar.

Trattkantarellsås

  • Rensa svampen och stek den i smör och salta.
  • Häll i grädde och kryddor samt skyn från kycklingklubborna.
  • Koka upp och smaka av med eventuellt mer salt.

Servera

  • Garnera gärna med en timjankvist.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept, Tillbehör

  • « Föregående sida
  • 1
  • …
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • …
  • 17
  • Nästa sida »

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Följ mig på Instagram

Jill Wallentin | MAT SOM GÖR GOTT 😋

jillsmat

🫦 Ruggigt god glutenfri lågkolhydratkost
💚 Digitala hälsoprogram
🥦 Lic. kost- och näringsrådgivare
👩🏼‍💻Egenföretagare
🫶🏼 Skev humor, vovvar, resor

BUSINESS & PLEASURE PÅ KOH TAO 😍💻🌴 När BUSINESS & PLEASURE PÅ KOH TAO 😍💻🌴

När en tidigare uppdragsgivare frågade om jag ville komma till resortet @dusitbunchabyriya för att hjälpa dem stärka sitt varumärke, kunde jag inte tacka nej (ni vet ju hur mycket jag älskar Thailand) 👩🏼‍💻🏝️.

Mitt uppdrag var att bygga en helt ny flerspråkig hemsida, koppla ihop den med deras bokningssystem och skapa en proffsig bild- och videobank 🎥📸. Det blev också en hel del grafisk formgivning och framtagning av nytt gästmaterial – allt från kartor till skyltar – för att skapa tydligare kommunikation och bidra till en ännu bättre gästupplevelse.

Att jobba i en ny kultur har varit både utmanande och berikande – och tack vare att ägaren och hotellchefen litade på mig fullt ut har jag kunnat jobba extremt effektivt, vilket resulterade i en krossad deadline på nästan en hel månad 👊🏻😎. Kika gärna på hemsidan (kommer lägga in mer rörligt etc): dusitbunchakohtaoresort.com

Personalen fick mig att känna mig som hemma, och jag har nog aldrig sovit så gott som i min Wooden Chalet-bungalow 😴. Man är ju inte direkt bortskämd med sköna sängar i Thailand 😂.

Jag stannade nästan två veckor längre än planerat 😇. Det är svårt att lämna en plats med magiska solnedgångar, en massa grymma prisvärda restauranger, fantastiska stränder och top notch snorkling 🐠🤿.

Jag är säker på att det jobb jag utfört för resortet kommer göra skillnad – och jag ser fram emot att följa resultaten med fler direktbokningar och nöjdare gäster. 

Hoppas på att komma tillbaka när de tagit över restaurangen, och den nya poolen och strandvillorna är klara 🚀🌅.

Har du chansen att jobba utomlands en period – just do it! 💪 Otroligt utvecklande och minnen för livet.

Och tro det eller ej – jag har lagat mat EN gång på sex veckor, så nu längtar jag faktiskt hem till köket och att sätta igång receptfabriken igen inför nästa omgång av JillsMat30 som startar 1 juni 😋👩🏼‍🍳

Ps. Kommer lägga upp en till Reel senare med mina bästa tips om Koh Tao 🤓. 

#kohtao #nangyuan #businessandpleasure #dusitbunchabyriya #workabroad #resortconsultant #digitalnomadlife #brandingproject #grafiskformgivning #egenföretagare #thailand
⚠️ VARNING – TOPPRECEPTEN DU INTE VILL MISSA ⚠️ VARNING – TOPPRECEPTEN DU INTE VILL MISSA

Vad tyckte egentligen deltagarna i första omgången av QUEEN? 😅

Fick de några resultat? Gillade de maten? 🙄

Spoiler: JA! 👊🏼💥

Här är de topp 6 mest populära måltiderna från JillsMat30 QUEEN – hälsoprogrammet som sätter njutning och kvinnan i fokus – på riktigt 🤤.

Tillsammans med Veronica Aderö @kostvagenveronica , erfaren hälsocoach expert på kvinnohälsa genom livets alla faser, kör vi nu en sista omgång med start 28 april 💪🏼👸🏼.

👉 Må som en drottning – med fantastiskt god mat och vanor du vill behålla 💚

 📲 Läs mer och anmäl dig på jillsmat.se/shop (finns även på Benify)

Hoppas vi ses! 🤗

#jillsmat30 #reklam #kvinnohälsa #hälsoprogram #glutenfritt #lågkolhydratkost #njutning #balans #queenmode #hormonbalans #klimakteriet #pms #kvinnohälsa #recept
LIVETS VIKTIGASTE INVESTERING? 👉🏼 DIG SJÄLV LIVETS VIKTIGASTE INVESTERING? 👉🏼 DIG SJÄLV 👸🏼👑

JillsMat30 QUEEN är tillbaka – med läckra vårmenyer (+ massa bonusrecept 😋) och kvinnohälsa i fokus! 🌸
Tillsammans med proffset @kostvagenveronica guidar vi dig till hormonell balans, mer energi och en starkare, skönare kropp – med mat du älskar och goda vanor du vill behålla 💪😜.

🗓️ Start 28 april – sista chansen!

✨ Det här får du:
✔️ 200+ fantastiskt goda, glutenfria, lättlagade, lågkolhydratrecept
✔️ Veckomenyer (+ inköpslistor), bonusrecept & e-kokboken Jills mat efter säsong
✔️ Underhållande kursmaterial & dagligt stöd och inspo i FB-grupp
✔️ Roliga, effektiva träningspass du kan utföra hemma

💬 Sagt av tidigare deltagare:
”På 3 veckor så har jag tappat 5 kg och 8 cm i midjan!”
”Jag mår oförskämt bra, har mycket mer energi!”
”Vaknar mer sällan på natten av värmevallningar – helt fantastiskt.”
”Noll uppblåst mage. Kroppen känns lätt och jag är pigg och glad!”
”Det här är det bästa jag gett mig själv på länge.”
”Ingen kan säga att det är trist att äta lågkolhydratkost – jag har bara ätit gott och är mätt länge!”

👉🏼 Läs mer & boka: jillsmat.se/shop

💰 Glöm inte ditt friskvårdsbidrag – Jills mat finns även på Benify!
⭐️ Fler omdömen hittar du på Trustpilot. 

Vi ses i QUEEN! 💚
/ Jill & Veronica

#jillsmat30 #reklam #kvinnohälsa #lågkolhydratkost #glutenfritt #friskvård #träninghemma #hormonellbalans #hälsoprogram #lowcarb #hälsa #recept
IDAG ÄR INGEN VANLIG DAG… 🎈👱‍♀️

För första gången firar jag min födelsedag utan vare sig familj, partner eller Simba (😩). Dessutom på andra sidan jordklotet 🌏. Jag var lite tveksam till att åka iväg över påsk och födelsedag, men va fan – ägghalvor, vitsippor och prinsesstårta i all ära, det har jag ju upplevt förr 😅. Och de jag älskar finns (förhoppningsvis) kvar när jag kommer hem ❤️.

Ska inte ljuga – det känns lite extra sugigt att vakna upp ensam på sin födelsedag, även i ett tropiskt paradis 😔🏝️. MEN jag har det sjukt bra här. Jobbet flyter på bättre än förväntat och jag känner mig faktiskt mindre ensam här än hemma 😅. Här möts jag av leenden varje dag, känner mig värdefull och träffar nya människor på ett mer naturligt sätt än hemma 😌.

Jag var ju lite orolig inför den här resan, och ekonomiskt är det ingen succé – flygbiljetten åt upp det mesta 💸. Men jag är så jäkla stolt över att jag gör detta. Att jag inte låter rädsla styra över mitt liv. Jag har typ två veckor kvar här och jag kommer se till att få ut det mesta av min tid här 💪😎.

Min vän Linsley (som är hotellchef på hotellet jag jobbar för här) har gett mig den finaste födelsedagspresenten: vi ska ut och dyka på söndag med en egen dykinstruktör! 🥹 Första gången någonsin 🤪. Jag har velat länge men inte riktigt vågat. Men nu jävlar. Livet är för kort för att vara en fegis 😤. Det finns så mycket att uppleva bara man släpper sargen 🐠🤿🦈🐢.

Planen för idag är lite oklar, men den kommer garanterat innehålla god mat, lite äventyr och definitivt massage 🥰.

🎁 Vill du ge mig (och framförallt dig själv!) en present? Gå med i mitt program #Jillsmat30 Queen eller tipsa någon som vill förbättra sin hälsa och sitt välmående – med fantastiskt god mat och vanor du faktiskt vill behålla. Start 28 april. Länk i bio eller på jillsmat.se/shop (finns även på Benify) 💕

Och tack – på riktigt – för att du följer mig 🙏. Även om jag aldrig träffat de flesta av er känns det som jag har luren full av vänner 24/7. Det betyder mer än ni tror 😘.

41 bast alltså, hur gick det till? 🤪

Kärlek,
Jill 🫶🏼

#birthdaygirl #födelsedag #livet #egenföretagare #lågkolhydratkost #thailand #khotao #lowcarb
NU ÄR DET DIN TUR! 💪🏼👸🏼 (Reklam för NU ÄR DET DIN TUR! 💪🏼👸🏼

(Reklam för egen verksamhet). 
Första omgången blev en succé 💥. Nu är JillsMat30 QUEEN tillbaka med läckra vårmenyer, inspiration och fördjupning i kvinnohälsa tillsammans med @kostvagenveronica – en erfaren hälsocoach specialiserad på kvinnohälsa och hormonell balans 😌✨.

🗓️ Vi startar den 28 april – och det är sista chansen innan sommaren!

Lär dig hur du kan balansera hormoner, öka energin och stärka kroppen – med hjälp av maten du äter och genom hållbara livsstilsförändringar 😋.

✨ Det här ingår:
✔️ 200+ ruggigt goda, lättlagade, glutenfria lågkolhydratrecept packade med näring – varav veckomenyer med praktiska inköpslistor, bonusrecept och e-kokboken Jills mat efter säsong

✔️ Stöttande och inspirerande Facebookgrupp där du kan ställa frågor – alla dagar i veckan

 ✔️ Underhållande och lättförståeligt kursmaterial med praktiska tips om hur du kan må som en drottning genom livets olika faser som kvinna

✔️ Roliga träningspass du kan utföra hemma

Så här har kvinnor som varit med i första omgången av programmet skrivit i gruppen 😍:

✨ ”På 3 veckor så har jag tappat lite drygt 5 kg och 8 cm i midjan!”

✨ ”Jag mår oförskämt bra, har mycket mer energi! Så tack Jill och Veronica för att ni gör detta!”

✨ ”Vaknar mer sällan på natten av värmevallningar – helt fantastiskt.”

✨ ”Det som jag märker störst skillnad på är min mage. Noll uppblåst, vilket jag var ganska ofta tidigare. Kroppen känns lätt och jag är pigg och glad!”

✨ ”Det här är det bästa jag gett mig själv på länge.”

✨ ”Ingen kan säga att det är trist att äta lågkolhydratkost – jag har bara ätit gott och är mätt länge!”

💰 Glöm inte att använda ditt friskvårdsbidrag – Jills mat finns även på Benify!

👉🏼 Länk i bio eller Jillsmat.se/shop för att läsa mer och säkra din plats!

Hoppas vi ses! 💚

/Jill och Veronica 

#reklam #jillsmat30 #hälsa #kostrådgivning #hälsoprogram #lågkolhydratkost #lowcarb #lchf #glutenfritt #hormonellbalans #hormoner #kvinnohälsa #träning #hållbarkost #recept
😋💚 RECEPT: #LOWCARB SEMMELKLADDKAKA Här bj 😋💚 RECEPT: #LOWCARB SEMMELKLADDKAKA

Här bjuder jag på ett guldkantsrecept från mina njutbara hälsoprogram #JillsMat30 ✨. En otroligt god och lättbakad kladdkaka med smak av semla 🤤. Givetvis både glutenfri och sockerfri så att du mår gott även efteråt. Perfekt till lyxfikat! ☕️ 

📍 Spara gärna receptet, dela och gilla om du “Jillar” ❤️

INGREDIENSER
3 ägg
1,25 dl sockerfri sötning, ex. Sukrin, Sötströ, Nick’s, xylitol
150 g smör, smält
3 dl mandelmjöl
1 tsk kardemumma
1 krm salt
4 droppar bittermandelessens (🔁 2–3 malda bittermandlar)
1 tsk Fiberhusk (finns i glutenfria hyllan)

TOPPING
3 dl vispgrädde
0,5 dl rostade mandelspån 

1️⃣ Sätt ugnen på 150°C (varmluft).

2️⃣ Vispa ihop äggen med sötningen. Häll i resten av ingredienserna och vispa till en jämn smet.

3️⃣ Häll smeten i en smörad eller oljad form, gärna med borttagbara kanter. 

4️⃣ Grädda i 20 min, eller tills kakan är gräddad i kanterna men lite “dallrig” i mitten. 

5️⃣ Låt svalna och lägg sedan över kakan på ett fat.

6️⃣ Vispa grädden fluffig men inte för hård. Bred ut grädden eller spritsa över kakan. Toppa med rostade mandelspån. Njut!

💚Om du vill läsa mer om mina program och kurser kika på jillsmat.se/shop eller länk via bio. Finns även på Benify. 

Ät gott och må väl! 🫶🏼

Kram
/Jill 

#lågkolhydratkost #lowcarb #lavkarbo #lchf #keto #sockerfritt #glutenfritt #recept #fika #semla #semlor #kladdkaka #diabetes #hälsa #hållbarkost #foodgasm #foodporn #lyxfika #baka
RECEPT – “Fuskbrûlée” med blåbär 🫐💙

Tänk dig något mittemellan en krämig cheesecake och en brûlée – fast utan sockerytan 🤤. Den här desserten är underbart god, lågkolhydrat, sockerfri och superenkel att fixa med bara några få ingredienser – och det bästa? Du kan njuta av den utan att ditt blodsocker skjuter i höjden! 💪😍 (Om du nu vill använda vanligt socker istället fungerar det såklart också 😉)

👥4 portioner

INGREDIENSER
250 g mascarpone
2 äggulor
2 msk sockerfri sötning ex Sötströ eller Nick’s som är en mix av erytritol och stevia
0,5 tsk vaniljpulver
1 krm salt
100 g färska blåbär

1️⃣ Sätt ugnen på 180°C (varmluft).

2️⃣ Vispa ihop mascarpone, äggulor, sötning, vaniljpulver och salt till en slät smet.

3️⃣ Rör ner blåbären och fördela i små ugnsformar.

4️⃣ Grädda i ca 15 min tills ytan är gyllene.

5️⃣ Låt svalna och njut – funkar lika bra kall som ljummen!

🍓Toppa gärna med färska bär och citronmeliss eller mynta för extra smak och färg!

💡 Tips! Går att förbereda i förväg och servera direkt från kylen.

Glöm inte att spara receptet, dela och gilla om du Jillar! ❤️

Tagga någon som borde testa detta! 👇💬

#lågkolhydrat #sockerfri #lchf #blodsockervänlig #dessertinspo #enkelmat #jillsmat #brulee #dessert #diabetes #kostrådgivning #glutenfritt #blåbär #dessert #foodgasm #keto #ketodessert #lowcarb
NYHETER! JILLS MAT + BENIFEX (Benify) = SANT 💚 NYHETER! JILLS MAT + BENIFEX (Benify) = SANT 💚

Goda nyheter mina vänner! Om din arbetsgivare är ansluten till Benifex (fd. Benify) kan du enkelt söka på ”Jills mat” och anmäla dig till mina program och kurser – utan att behöva göra egna utlägg! 🙌🏼💰

🗓️ Nästa programstart: #Jillsmat30 Queen 10/3-2025

Det här programmet är för alla kvinnor som vill leva sitt bästa liv, njuta av riktigt god mat och skapa hälsosamma vanor som håller i längden. Du förtjänar att må bra, inifrån och ut – och jag och @kostvagenveronica som är expert på kvinnohälsa visar dig hur! 💪🏼😎🥦🐟🥚🍆🧀🍗

Nya programstarter samt självgående kurser läggs upp löpande 💫. 

Om din arbetsgivare inte är ansluten så kan du som vanligt köpa mina tjänster på jillsmat.se/shop. Har du friskvårdsbidrag kan du lämna in ditt kvitto och få pengarna tillbaka från din arbetsgivare. 

Jag hoppas vi ses i nästa omgång! 🫶🏼

Kram/
Jill 

#kostrådgivning #lågkolhydratkost #glutenfritt #hälsa #recept #träning #hälsoprogram #friskvård #friskvårdsbidrag #lchf #klimakteriet #kvinnohälsa #pcos #diabetes #ibs
👸🏼 JILLSMAT30 QUEEN – Ät och må som en d 👸🏼 JILLSMAT30 QUEEN – Ät och må som en drottning!
 📅 Start: 10 mars

Det ultimata hälsoprogrammet för alla kvinnor som vill njuta sig till bättre hälsa genom livet! 😋

JillsMat30 Queen ger dig verktygen att balansera hormoner, öka energin, komma i form och stärka kroppen med njutbar kost och kunskap.

🍽️ Flexibla vårmenyer – Glutenfri, proteinrik lågkolhydratkost som är enkel att laga och fantastiskt god. Ingen vägning eller räkning – bara mat som gör gott!

 🥗 Praktiska inköpslistor och uppåt 200 recept för enkel planering och massor av variation.

🌮 Fördjupning i kvinnohälsa – Lär dig hur kost och livsstilsförändringar som sömn, stresshantering, sex och återhämtning kan påverka din hormonella balans, energi och välbefinnande genom hela livet.

⭐ Bonus! Veronica Aderö (@kostvagenveronica ) – Hälsocoach och expert på kvinnohälsa och klimakteriet. Hon har hjälpt över 1000 kvinnor och delar sina bästa tips exklusivt i programmet!

💬 Exklusiv Facebook-grupp – Stöd, pepp och svar på dina frågor.

📖 Min e-kokbok “Jills mat efter säsong” (värde 199 kr)

🏋️‍♀️ Effektiva träningspass framtagna av PT-proffset @marcsfitnesslab – Stärk kroppen enkelt och roligt, hemma eller på gymmet.

Ge dig själv bästa förutsättningarna för att må som en drottning – nu och framåt! 💪🔥

💸 Använd ditt friskvårdsbidrag!
Finns på Benify/Benifex. 📲 Anmäl dig nu på jillsmat.se/shop eller via länken i bio!

Känner du någon som borde haka på? Tagga och dela! 💚

Vi ses väl? 🤗

Kram, 
Jill och Veronica

#lågkolhydratkost #hållbarhälsa #hälsa #recept #glutenfritt #hormoner #highprotein #recept #kvinnohälsa #klimakteriet #pcos #pms #foodporn #hälsoprogram #kostrådgivning #träning #sömn #stress
Ladda fler Följ på Instagram

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …