Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Underbar glutenfri focaccia

9 december, 2012 av Jill Wallentin 5 Comments

jillsmat_focaccia

Ett av mina favoritbröd som passar utmärkt till buffén eller som tillbehör till en god soppa. Fungerar bra att frysa in och plocka fram vid behov. 

Underbar glutenfri focaccia

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 16 bitar

Ingredienser
  

  • 4 st ägg
  • 200 g färskost (typ Philadelphia)
  • 1 tsk salt
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 2 msk pofiber
  • olivolja
  • kalamataoliver
  • soltorkade tomater
  • rosmarin
  • flingsalt

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 180 grader.
  • Vispa samman ägg och färskost. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet.
  • Täck en plåt/form med oljat smörpapper. Bred över smeten och toppa med urkärnade oliver, strimlade soltorkade tomater, färsk eller torkad rosmarin, olivolja och lite flingsalt.
  • Grädda i ugnen i cirka 20-30 minuter till brödet fått en fin gyllene färg.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Bröd, Frukost/Brunch, Recept

« Socker- och glutenfria kakor
Glutenfria frökex »

Comments

  1. Carina L says

    7 september, 2014 at 21:22

    Hur stor plåt/form brukar du ha?

    Svara
    • JillWW says

      7 september, 2014 at 21:44

      Hmm Typ 20 x 30? 🙂

      Svara
  2. Emelie says

    10 oktober, 2015 at 10:52

    Hej!
    Jag gör gärna din foccacia, tycker den är supergod! Dessutom lämpar den sig fantastiskt bra som pizzabotten, om man tar bort oliverna och dom soltorkadetomaterna.
    Jag brukar baka ut den på en hel plåt och förgrädda i ca 15 minuter så har du den godaste lchf pizzabotten jag någonsin ätit! 🙂
    Tack för ett fantastiskt recept!
    Emelie

    Svara
    • JillW says

      11 oktober, 2015 at 13:33

      Vad roligt att höra! 🙂 Kram

      Svara

Trackbacks

  1. #LCHFsthlm2014 mitt och Magdas tredje och största event hittills! | Jills mat & design skriver:
    26 maj, 2014 kl. 15:25

    […] uppdukat med massor av godsaker! Bland annat glutenfri focaccia som jag bakat (recept hittar ni här), bredbar Labneh och Greklands populäraste fetaost av märket Dodoni från Sevan, Casablanca […]

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa ketorecept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Har varit en foodie så länge jag kan minnas. Sedan 2009, då jag upptäckte lågkolhydratskost, kan jag njuta av fantastisk mat som jag även mår bra av.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ jillsmat på Instagram!

Följ på Instagram

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2022 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …