Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Underbar glutenfri focaccia

9 december, 2012 av Jill Wallentin 5 kommentarer

Underbar glutenfri focaccia

Jill Wallentin
Ett av mina favoritbröd som passar utmärkt till buffén eller som tillbehör till en god soppa. Fungerar bra att frysa in och plocka fram vid behov. 
Skriv ut receptet
Måltid Bröd
Kök Italienskt
Portioner 16 bitar

Ingredienser
  

  • 4 st ägg
  • 200 g färskost (typ Philadelphia)
  • 1 tsk salt
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 2 msk pofiber
  • olivolja
  • kalamataoliver
  • soltorkade tomater
  • rosmarin
  • flingsalt

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 180 grader.
  • Vispa samman ägg och färskost. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet.
  • Täck en plåt/form med oljat smörpapper. Bred över smeten och toppa med urkärnade oliver, strimlade soltorkade tomater, färsk eller torkad rosmarin, olivolja och lite flingsalt.
  • Grädda i ugnen i cirka 20-30 minuter till brödet fått en fin gyllene färg.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Bröd, Frukost/Brunch, Recept

« Socker- och glutenfria kakor
Glutenfria frökex »

Kommentarer

  1. Carina L säger

    7 september, 2014 kl. 21:22

    Hur stor plåt/form brukar du ha?

    Svara
    • JillWW säger

      7 september, 2014 kl. 21:44

      Hmm Typ 20 x 30? 🙂

      Svara
  2. Emelie säger

    10 oktober, 2015 kl. 10:52

    Hej!
    Jag gör gärna din foccacia, tycker den är supergod! Dessutom lämpar den sig fantastiskt bra som pizzabotten, om man tar bort oliverna och dom soltorkadetomaterna.
    Jag brukar baka ut den på en hel plåt och förgrädda i ca 15 minuter så har du den godaste lchf pizzabotten jag någonsin ätit! 🙂
    Tack för ett fantastiskt recept!
    Emelie

    Svara
    • JillW säger

      11 oktober, 2015 kl. 13:33

      Vad roligt att höra! 🙂 Kram

      Svara

Trackbacks

  1. #LCHFsthlm2014 mitt och Magdas tredje och största event hittills! | Jills mat & design skriver:
    26 maj, 2014 kl. 15:25

    […] uppdukat med massor av godsaker! Bland annat glutenfri focaccia som jag bakat (recept hittar ni här), bredbar Labneh och Greklands populäraste fetaost av märket Dodoni från Sevan, Casablanca […]

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se