
Min svenska och glutenfria variant på langos med smak av Västerbottenost. Försvinnande goda!
Ingredienser
Langos
- 150 g västerbottenost
- 3 st ägg
- 100 g Philadelphiaost
- 1 msk fiberhusk
- 0,5 tsk salt
- smör eller kokosfett att steka i
Topping
- 80 g löjrom
- 1 st rödlök
- 2 dl crème fraiche
- 1 knippe gräslök
Instruktioner
- Mixa samman samtliga ingredienser till langossmeten. Låt svälla i cirka 5 minuter.
- Stek dem i fett till de fått en fin färg på båda sidor. Lägg dem på ett hushållspapper när de är klara.
- Lägg upp på serveringsfat och toppa med finhackad rödlök, gräslök, crème fraiche och löjrom.
Åh, jag som älskar langos! Dessa måste ju testas 🙂 Tack!
Hej.
Har gjort dessa langos så många gånger och vi älskar dom. Men vet du om man kan göra dessa i ugnen också?
Hej! Det kan man absolut göra ?. Testa ca 175 grader i 10 minuter.
Hej! ÄR dom stekta på ett Plättjärn ?
Hej! Nej, men det skulle fungera fint 🙂
Hej,
Kan man göra dom dagen innan eller ska dom göras direkt innan servering?
Hej! Gör dem helst direkt innan servering. Degen kan du förbereda innan. Lycka till!