Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Västerbottenostlangos

10 juni, 2015 av Jill Wallentin 5 Comments

Västerbottenostlangos

Jill Wallentin
Min svenska och glutenfria variant på langos med smak av Västerbottenost. Försvinnande goda!
Skriv ut receptet
Måltid Förrätt, Huvudrätt
Portioner 10 stycken små langos

Ingredienser
  

Langos

  • 150 g västerbottenost
  • 3 st ägg
  • 100 g Philadelphiaost
  • 1 msk fiberhusk
  • 0,5 tsk salt
  • smör eller kokosfett att steka i

Topping

  • 80 g löjrom
  • 1 st rödlök
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 knippe gräslök

Instruktioner
 

  • Mixa samman samtliga ingredienser till langossmeten. Låt svälla i cirka 5 minuter.
  • Stek dem i fett till de fått en fin färg på båda sidor. Lägg dem på ett hushållspapper när de är klara.
  • Lägg upp på serveringsfat och toppa med finhackad rödlök, gräslök, crème fraiche och löjrom.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Förrätt, Nyår, Påsk, Recept, Snabblagat

« Sillbakelser med äpple och pepparrot
Rabarbersaft med citron »

Comments

  1. Sandras Matkrypin says

    28 juni, 2015 at 21:12

    Åh, jag som älskar langos! Dessa måste ju testas 🙂 Tack!

    Svara
  2. Margaretha says

    10 juni, 2016 at 10:51

    Hej.
    Har gjort dessa langos så många gånger och vi älskar dom. Men vet du om man kan göra dessa i ugnen också?

    Svara
    • JillW says

      13 juni, 2016 at 07:29

      Hej! Det kan man absolut göra ?. Testa ca 175 grader i 10 minuter.

      Svara
  3. Åsa says

    27 december, 2016 at 22:07

    Hej! ÄR dom stekta på ett Plättjärn ?

    Svara
    • JillW says

      27 december, 2016 at 22:18

      Hej! Nej, men det skulle fungera fint 🙂

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa ketorecept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Har varit en foodie så länge jag kan minnas. Sedan 2009, då jag upptäckte lågkolhydratskost, kan jag njuta av fantastisk mat som jag även mår bra av.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ jillsmat på Instagram!

Följ på Instagram

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2022 jillsmat.se