Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Sillbakelser med äpple och pepparrot

10 juni, 2015 av Jill Wallentin 2 Comments

jillsmat_sillbakelser

Vanlig inlagd sill innehåller över 20% socker så det är inte konstigt att det nästan smakar som godis nu när man äter socker så sällan. Här kommer en helt sockerfri sillvariant där sötman istället kommer ifrån äpple.

Sillbakelser med äpple och pepparrot

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 6 stycken

Ingredienser
  

Fyllningen

  • 1 st inläggningssillfilé (1 st väger cirka 50g)
  • 300 g Philadelphiaost
  • 1 st rödlök liten
  • 1 st äpple
  • 3 msk pepparrot färsk riven

Botten

  • Valfritt lågkolhydratbröd

Garnering

  • finhackad gräslök
  • rädisor

Instruktioner
 

  • Finhacka sillen, äpplet och rödlöken. Blanda samman med färskosten och pepparroten.
  • Stansa eller skär ut brödet och lägg dem i botten av små raka skålar, klädda med plastfolie.
  • Fyll formarna med fyllningen och förvara i kylskåpet tills servering.
  • Ta ur bakelserna ur formarna och toppa med den finhackade gräslöken och rädisor.

Anteckning

Tips! Kan med fördel göras dagen innan.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Fisk & skaldjur, Påsk, Recept, Snabblagat

« Mandelpannkakor med grädde och bär
Västerbottenostlangos »

Comments

  1. Mathilda says

    18 juni, 2015 at 16:58

    Vad använder du för brödrecept här? Något som finns på bloggen? 🙂

    Svara
    • JillW says

      18 juni, 2015 at 17:23

      Alla fungerar bra 🙂 Bara att breda ut det på ugnsplåtspapper istället för att göra frallor av dem.
      Lycka till!

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa ketorecept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Har varit en foodie så länge jag kan minnas. Sedan 2009, då jag upptäckte lågkolhydratskost, kan jag njuta av fantastisk mat som jag även mår bra av.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ jillsmat på Instagram!

Följ på Instagram

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2022 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …