
Jills Chicken Butter Masala
Eftersom jag älskar kryddig och smakrik mat så är jag en riktig sucker för Indisk mat. En favorit är Chicken Butter Masala som ofta är ganska mild i smaken så jag gjorde en med lite mer klös i och med en hel del smör och grädde i också för att verkligen ge skäl för namnet på rätten. Servera gärna tillsammans med ugnsstekta grönsaker för mer vitaminer och mineraler.
Ingredienser
- 900 g kycklingfilé
- 1 dl yoghurt
- 0,5 dl mandelspån
- 2 st tomater
- 0,5 msk tomatpuré
- 1 msk Garam Masala
- 0,5 msk paprikapulver
- 2 cm ingefära
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 tsk chili
- 1 tsk salt
- 100 g smör
- 2 st rödlökar
- 2 dl grädde
- 1 knippe koriander
Instruktioner
- Skär kycklingfilén i mindre bitar.
- Lägg yoghurt, tomater, puré, kryddor, vitlök och ingefära (som du skalat och skurit i mindre bitar) i en matberedare och mixa.
- Lägg kycklingen i marinaden och låt stå medan du delar rödlökarna på mitten och skär dem i skivor. Stek i en del av smöret tills mjuk.
- Tillsätt kycklingen och resten av smöret i grytan tillsammans med all marinad. Stek i några minuter.
- Tillsätt grädden och låt koka i cirka tio minuter eller tills kycklingen är genomkörd. Smaka av med eventuellt mer salt.
- Vid servering, toppa med koriander och mandelspån.
Lämna ett svar