Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Glutenfritt formfröbröd

2 mars, 2013 av Jill Wallentin 3 kommentarer

jillsmat_formfrobrod

Här kommer ett riktigt mumsigt recept på ett härligt smakrikt och saftigt formbröd. Brödet är kompakt men känns ändå luftigt och smälter nästan i munnen. Det påminner mycket om ett av mina favoritbröd (ej low carb) som min svärmor brukar göra. Hoppas att det faller er i smaken.

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 1 bröd

Ingredienser
  

  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl paranötter (eller annan valfri nöt)
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl pofiber
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 150 grader.
  • Mixa linfrön, solrosfrön, sesamfrön, paranötter och mandelmjöl i en matberedare tills allt blivit riktigt finfördelat (om "mjölet" blir för grovt så faller brödet lättare sönder).
  • Rosta frö- och mandelmjölet i en torr stekpanna till det börjar dofta gott och det fått lite färg. Var försiktig så att det inte bränns. Du kan skippa detta moment om du har bråttom men det gör så att smakerna kommer fram mycket mer.
  • Blanda ner resten av de torra ingredienserna i frönötmjölet: pofiber, fiberhusk och bakpulver.
  • Mixa ihop smör, ägg och crème fraiche och salt i matberedaren. Häll i de torra ingredienserna. Mixa tills det blivit en jämn deg. Låt sedan svälla i cirka 10 minuter.
  • Lägg över degen i en smörad brödform och grädda i ugnen i cirka 30 minuter eller tills brödet fått färg och känns färdigt vid provstick.

Anteckning

Näringsvärde: Hela brödet innehåller 22 g kolhydrater, 247 g fett och 80 g protein.
Det vill säga att om man delar brödet i 11 skivor så blir det 2 gram kolhydrater per skiva.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Bröd, Frukost/Brunch, Recept

« Kåldolmar med gräddsås och lingon
Kalkonschnitzel med fuskbearnaise och vitkål »

Kommentarer

  1. Kristin Vedin säger

    3 juni, 2018 kl. 18:23

    Varmluft ?

    Svara
    • JillW säger

      4 juni, 2018 kl. 07:49

      Yes!

      Svara

Trackbacks

  1. Formbröd | najniskök skriver:
    9 maj, 2014 kl. 13:26

    […] i kast med även när man undviker kolhydrater och gluten. Här får ni ett av dem (som jag snott härifrån). Brödet är smaskigt som det är, men testa även att rosta det. Om man bortser från scrambled […]

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …