Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Bokrecension: Matkärlek av Anne Aobadia

16 augusti, 2014 av Jill Wallentin 3 Comments

matkarlek1

Om man är en trogen följare av Kostdoktorns blogg så har man knappast missat hans inlägg där han höjde Anna Aobadias (tidigare redaktör för magasinet Mat & Hälsa) första kokbok ”Matkärlek – Laga gott och naturligt med LCHF” till skyarna. Strax därefter så var hela första upplagan slutsåld!

Boken hade alltså sålt ungefär lika många exemplar på två veckor som min bok, Jills mat efter säsong, hade gjort på 6 månader, så nej jag är inte bitter haha. Helt otroligt! Måste kännas underbart för både Pagina Förlag och för Anne med så positiv respons.

Så jag blev ju givetvis mycket intresserad av att kika i boken för att se om Matkärlek verkligen är så bra som Andreas skrev…

Ros: För det första så tycker jag att boken ser väldigt trevlig ut och det är jättekul att Annes personlighet och intresse för retro inredning och prylar kommer fram genom både form och foto. Framför allt fotona är jättefina!

De flesta recepten verkar lättlagade med enkla men härliga smaker. En del recept känns igen från förr fast med annan tvist som exempelvis fröknäcke och kesoplättar, men det finns en hel del andra spännande recept som exempelvis anklår i senapssås på sidan 62 som jag blev riktigt sugen på.

Ett extra plus för att det finns en hel del vegetariska recept i boken och tips på smaskiga tillbehör.

Alla recepten är energiberäknade vilket jag vet att många tycker om.

 

matkarlek3

Ris: Det enda som jag stör mig lite på är att det står att rätterna är fria från socker och sötningsmedel, men samtidigt så finns det många recept innehållande mörk choklad. Eftersom mörk choklad (70 %) innehåller runt 30 % socker (om den inte innehåller sötningsmedel) så får jag inte ihop ekvationen i mitt huvud i varje fall. Men konstigt nog så har mörk choklad fått en ”ok-stämpel” i de flesta LCHF-kretsar.

Jag äter som ni vet både det ena och de andra ibland så jag skulle aldrig anklaga någon för att äta lite mörk choklad (eller något annat för den delen). Det är bara orden ”fria från socker” som jag stör mig lite på om jag nu ska anmärka på något.

 

IMG_3692

Summa summarum: En väldigt fin och trevlig kokbok som passar såväl nybörjare som mer erfarna hemmakockar. Kan varmt rekommendera den till alla matglada som har hälsan i fokus.

Bra jobbat Anne! Jag ser fram emot att se dig i tv-rutan framöver och varmt lycka till med den nya sajten LCHFfamiljen.se!

 

Boken går exempelvis att köpas här via bokus: Köp kokboken Matkärlek!

Filed Under: Blogg, Bokrecensioner

« Panerad kycklingfilé med surkål och vitlökssmör
Utvärdering v. 4: ”Låt dig inte luras av vågen” »

Comments

  1. Irene Åkerblom says

    16 augusti, 2014 at 21:13

    Jag har både den och din bok.. Båda är bra men jag tycker de bästa är Åse Falkman fredriksons böcker…

    Svara
    • JillWW says

      16 augusti, 2014 at 21:27

      Tack! Ja, Åse är jätteduktig och härlig i verkligheten också 🙂

      Svara
  2. anne aobadia says

    17 augusti, 2014 at 11:43

    Tack Jill för att du skaffat Matkärlek och bemödat dig om att faktiskt recensera den. Otroligt kul och spännande att få feedback från alla läsare men oxå från medsystrar och -bröder i branschen. Din superfina bok ”Jills mat efter säsong” står i min hylla och blev indirekt en inspirationskälla när jag jobbade med mitt eget alster. Massa matkärlek från mig till dig!
    Anne

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa ketorecept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Har varit en foodie så länge jag kan minnas. Sedan 2009, då jag upptäckte lågkolhydratskost, kan jag njuta av fantastisk mat som jag även mår bra av.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ jillsmat på Instagram!

Följ på Instagram

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2022 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …