Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Minipajer med västerbottenost och kantareller

7 november, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Små men naggande goda pajer som passar perfekt till buffébordet eller som en liten aptitretare före huvudrätten...
Skriv ut receptet
Måltid Buffé
Kök Svenskt
Portioner 10 stycken

Ingredienser
  

Glutenfri pajbotten

  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 50 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 st ägg

Fyllningen

  • 250 g kantareller
  • 1 st schalottenlök
  • 2 msk smör (till stekning)
  • 2 st ägg
  • 2 dl mjölk eller grädde
  • 150 g västerbottenost riven
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • färsk timjan

Instruktioner
 

Pajbotten

  • Ställ in ugnen på 180 °C.
  • Blanda snabbt samman ingredienserna till pajdegen (i matberedaren tar det endast några sekunder).
  • Klä de små portionsformarna med pajdegen och nagga dem. Förgrädda i ca 10 minuter.

Fyllningen

  • Dela svamparna i mindre delar och finhacka schalottenlöken. Fräs dem tillsammans med smöret tills brynt. Salta och peppra lite grann. Fördela svampen i formarna.
  • Vispa ihop ägg, mjölk, västerbottenost, salt och peppar. Fördela fyllningen i formarna.
  • Grädda pajerna i ca 15 minuter eller tills de stelnat och fått fin färg. Garnera med färsk timjan.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Förrätt, Måltid, Recept, Vegetariskt

« Medelhavsinspirerad köttfärslimpa med tzatziki
Hummer med limesmör och chiliaioli »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se