Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Hummer med limesmör och chiliaioli

7 november, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_hummer_med_limesmor_och_chiliaioli

Svårighetsgraden och prisnivån bestämmer du själv. I förrätten nedan fungerar det lika bra med djupfryst som färsk hummer i och med att den smaksätts och värms i ugnen. Och om du inte har lust att vispa ihop din egen aioli så kör snabbvarianten – majonnäs, vitlök och sambal oelek.

Hummer med limesmör och chiliaioli

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 4

Ingredienser
  

Hummrarna

  • 2 st stora kokta hummrar
  • 70 g smör
  • 1 st lime
  • 1 msk finhackad persilja
  • svartpeppar

Chiliaioli

  • 2 st äggulor
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 dl rapsolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt
  • peppar

Instruktioner
 

Hummrarna

  • Tina humrarna om djupfrysta.
  • Ställ in ugnen på 200 °C.
  • Riv det yttersta skalet från limen. Blanda ihop med de övriga ingredienserna. Lägg smöret på plastfolie eller smörpapper och rulla ihop till en korv. Ställ in i kylen någon timme.
  • Dela humrarna på längden. Ta bort magsäcken och den svarta tarmen.
  • Lägg några bitar smör på hummerhalvorna.
  • Ställ in i ugnen, 200 °C i 5 minuter.

Aiolin

  • Lägg fram ingredienserna i god tid innan så att alla ingredienser blir rumstempererade.
  • Lägg äggulorna i en skål tillsammans med vinäger och vitlök. Blanda samman.
  • Tillsätt oljan droppvis under vispning.
  • Tillsätt sambal oelek, smaka av med salt och peppar.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Förrätt, Måltid, Recept, Tillbehör

« Minipajer med västerbottenost och kantareller
Parmesanchips med kummin »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …