Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Smörstekt mälargös med dijon och dragon

7 november, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_malargos_med_dijon_och_dragon

På vårt sommarställe har vi förmånen att bo granne med bygdens fiskare. Så när fiskelyckan uteblivit är det bara att traska över till deras frysbox som är fylld med vanligtvis abborre – och gösfiléer men ibland även löjrom och kräftor. I rökrummet hittar man rökt siklöja eller ål. På bänken står ett kassaskrin där man själv betalar för sin lättnappade fångst – eller så kan man lägga en skuldsedel och betala senare. Tänk om det kunde fungera så överallt? Vad underbart det skulle vara.

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 4 st gösfiléer
  • 1 st rödlök
  • 1 msk smör
  • 2,5 dl grädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk dragon
  • 1 st citron
  • salt
  • peppar

Instruktioner
 

  • Hacka löken och stek i smör tills mjuk. Lägg åt sidan i en skål.
  • Blanda den stekta löken med grädde, senap, dragon och saften från en halv citron.
  • Salta och peppra gösfiléerna och stek dem i smör. Vänd på fisken när den börjar bli vit en bit upp på sidorna.
  • Häll sedan över gräddblandningen och låt koka ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera gärna med en god sallad, blomkål och citron.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Måltid, Recept

« Chokladmousse med kaffe och hallon
Falafel med blomkål »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …