Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Falafel med blomkål

7 november, 2012 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_falafel_med_blomkal

Jag älskar plockmat!  Att äta med händerna tycker jag också förhöjer upplevelsen. Det blir mer avslappnat på något sätt. Så mitt tips är: sätt på magdansmusiken och bjud på en orientalisk måltid med min variant av falafel med blomkål (mindre kolhydrater än vanlig falafel), auberginerullar med getost och några goda röror. Duka gärna upp med oliver, nötter. Hoppas att det smakar.

Falafel med blomkål

Jill Wallentin
Skriv ut receptet

Ingredienser
  

  • 1 st blomkålshuvud
  • 230 g kikärtor
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 st rödlök
  • 2 st äggvitor
  • 1 knippe slät bladpersilja
  • 1 knippe koriander
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk tahini (sesampasta)
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk harissa (eller chili)
  • 1,5 tsk salt
  • olivolja
  • sesamfrön

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Koka blomkålen tills mjuk, låt den ånga av. Mixa och pressa ur vätska genom en sil.
  • Hacka lök, vitlök och örter grovt. Mixa med övriga ingredienser till en jämn smet.
  • Pensla bakplåtspappret med olivolja och strö på sesamfrön. Klicka ut falafelsmeten på bakplåtspapper, cirka 30 stycken, och ringa sedan över olivolja och strö sesamfrön ovanpå bollarna.
  • Grädda i ugnen i cirka 30 minuter tills de blivit fasta i konsistensen. De stabiliseras något ytterligare efter de svalnat lite.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Måltid, Recept, Vegetariskt

« Smörstekt mälargös med dijon och dragon
Yoghurtsås med dill och vitlök »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa ketorecept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Har varit en foodie så länge jag kan minnas. Sedan 2009, då jag upptäckte lågkolhydratskost, kan jag njuta av fantastisk mat som jag även mår bra av.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ jillsmat på Instagram!

Följ på Instagram

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2022 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …