Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Chokladmousse med kaffe och hallon

5 november, 2012 av Jill Wallentin Leave a Comment

 

jillsmat_chokladmousse_med_kaffe

En läcker sockerfri chokladmousse med smak av kaffe. Servera gärna med en klick grädde, kokosflingor och färska hallon.

Chokladmousse med kaffe och hallon

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 4

Ingredienser
  

Sockerfri chokladmousse

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 krm vaniljpulver
  • 100 g mörk sockerfri choklad (minst 70% kakao)
  • 250 g mascarpone
  • 2 msk starkt kaffe
  • Eventuellt extra valfri sötning

Topping

  • hallon
  • riven choklad
  • kokosflingor
  • vispad grädde

Instruktioner
 

  • Vispa grädden och tillsätt vaniljen.
  • Smält chokladen i en kastrull på låg värme (spara gärna en ruta choklad till garnering). Låt svalna något.
  • Blanda försiktigt i mascarponen med grädden. Blanda kaffet med chokladen, tillsätt lite åt gången och blanda tills färgen är jämn.
  • Smaka av med eventuellt sötningsmedel eller honung om du tycker att det inte är tillräckligt sött.
  • Fyll portionsskålarna, garnera med hallon, kokos och riven choklad. Avnjutes på en gång eller låt stå i kylskåpet tills servering. Ställ då fram dem ett tag innan det är dags att äta.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Efterrätter, Recept, Sötsaker

« Kyckling med apelsin och ingefära
Smörstekt mälargös med dijon och dragon »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …