Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Lax i ugn med smörstekt sparris och skagensås

1 juni, 2015 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_laxskagene

Galet gott, nyttigt och mättande. Passa på att njuta av den svenska sparrisen nu när den är i säsong. Kring midsommar är sparrisens tid redan förbi.

Lax i ugn med smörstekt sparris och skagensås

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Laxen

  • 4 st laxfileér MSC-märkta
  • 2 msk smör
  • 1 msk citron pressad
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Sparrisen

  • 600 g sparris
  • 2 msk smör
  • salt

Skagensås

  • 1 st ägg
  • 2 dl rapsolja
  • 1 msk citron pressad
  • 0,25 tsk ättika 24%
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk dill finhackad
  • 1 st sharlottenlök finhackad
  • 2 dl räkor MSC-märkta
  • salt smaka av

Instruktioner
 

  • Krydda laxen och tillaga den i ugnen i 175 grader i cirka 15-20 minuter beroende på tjocklek.
  • Stek sparrisen i någon minut i smör och krydda.
  • Knäck ägget i en hög mixerskål och häll i oljan. Ställ stavmixern på botten av skålen och mixa från botten och upp tills oljan och ägget blandats samman och blivit vitt och fluffigt.
  • Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop. Smaka av med salt.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Måltid, Recept, Snabblagat, Tillbehör

« Mazarintårta med jordgubbar och vaniljkräm
Mandelpannkakor med grädde och bär »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …