Den här pizzan är lite speciell då det inte är bröd som botten utan köttfärs. Det låter kanske lite skumt, men dels så går det mycket snabbare att göra då man slipper göra någon deg samt så kapar man några extra kolhydrater och höjer proteininnehållet. Servera gärna tillsammans med en sallad.
Ingredienser
Botten
- 400 g kycklingfärs
- 5 st soltorkade tomater
- 0,5 tsk salt
- nymalen svartpeppar
Tomatsåsen
- 2 dl passerade tomater
- 4 st soltorkade tomater
- 2 tsk basilika
- 2 tsk oregano
- 0,5 tsk salt
Topping
- 400 g mozzarella
- kalkonsalami
- färska champinjoner
- oregano
Instruktioner
- Ställ in ugnen på 175 grader.
- Bred ut kycklingfärsen på en bakplåtspapperklädd plåt. Salta och peppra ovanpå.
- Blanda ihop tomatsåsen, helst genom att mixa den eller om du finhackar de soltorkade tomaterna. Bred tomatsåsen över färsen.
- Lägg över salami och champinjoner. Toppa med osten och oregano.
- Grädda i 25 minuter eller tills osten har fått fin färg.
Lämna ett svar