Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Thailändsk pumpasoppa med friterad vitlök

8 augusti, 2014 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_thai_pumpasoppa

Här får ni ett recept på en underbart god och krämig pumpasoppa med härliga smaker från det thailändska köket. För er som är noga med kolhydraterna, tänk på att olika sorters pumpor innehåller olika mycket kolhydrater.

En butternut squash (visserligen ingen riktig pumpa men ändå) innehåller närmare 10 % kolhydrater medan de flesta andra pumpor ligger närmare 4 %. Så välj den sort som passar dina preferenser och smaklökar bäst helt enkelt.

Thailändsk pumpasoppa med friterad vitlök

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Soppan

  • 1 st pumpa eller butternut squash
  • 400 g kokosmjölk ekologisk
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st sharlottenlök
  • 1 msk ingefära färsk riven
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk sesamolja
  • 0,5 st kruka thaibasilika
  • fisksås *

Friterad vitlök

  • 6 st vitlöksklyftor
  • 1 msk kokosolja
  • 1 krm salt

Garnering

  • friterad vitlök se ovan
  • chili flakes
  • thaibasilika

Instruktioner
 

Soppan

  • Skär bort skalet på pumpan och ta bort kärnorna med en sked. Skär pumpan i mindre bitar.
  • Koka pumpan i vatten tills mjuk. Häll bort vattnet.
  • Häll i kokosmjölk och resten av ingredienserna till soppan.
  • Mixa soppan slät och smaka av med fisksås eller salt.

Friterad vitlök

  • Skala vitlöksklyftorna och skiva tunt. Fritera sedan i olja tills de har fått en ljusbrun, gyllene färg. Salta och ställ åt sidan.

Vid servering

  • Häll upp soppan och toppa med friterad vitlök, chili flakes och thaibasilika.

Anteckning

* De flesta märken av fisksås innehåller en del socker tyvärr.
Så byt ut mot salt om du vill undvika det. 
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Förrätt, Måltid, Mejerifritt, Recept, Snabblagat, Vegetariskt

« Kalkonfrikadeller i kryddig tomatsås med tapenade
Uppdatering vecka 2: ”Dina kinder är inte lika stora nu” »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa ketorecept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Har varit en foodie så länge jag kan minnas. Sedan 2009, då jag upptäckte lågkolhydratskost, kan jag njuta av fantastisk mat som jag även mår bra av.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ jillsmat på Instagram!

Följ på Instagram

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2022 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …