Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Pulled Chicken med krispig coleslaw

14 augusti, 2013 av JillW 8 kommentarer

jillsmat_pulledchicken

Motsatsen till fast food är trenden “slow cooking”. Pulled pork är något som spridit sig som en löpeld över Sverige och grytan verkar få högre status ju längre tid den stått på spisen.

Här kommer mitt recept på en variant med kyckling som går betydligt snabbare. Servera gärna med hembakat glutenfritt bröd. Jag gjorde mitt nötfria sesambröd fast som ”frallor”.

 

portioner
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
  • Pulled Chicken
  • 900 g kycklinglårfilé
  • 3 msk rapsolja eller smakfritt kokosfett
  • 1 st gul lök
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 msk chilipulver valfri styrka
  • 2 tsk rökt paprikapulver (eller några droppar liquid smoke)
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk färsk ingefära riven
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 4 st jalapeños
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 2 tsk Worcestershire Sauce (kan uteslutas då det innehåller lite socker)
  • 2 tsk Soya
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl vatten
  • Coleslaw
  • 1 st spetskålshuvud ca 700 g
  • 2 dl crème fraiche (eller majonnäs om mejerifri)
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk persilja finhackad
  • 0,75 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
  • Pulled Chicken
  • 900 g kycklinglårfilé
  • 3 msk rapsolja eller smakfritt kokosfett
  • 1 st gul lök
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 msk chilipulver valfri styrka
  • 2 tsk rökt paprikapulver (eller några droppar liquid smoke)
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk färsk ingefära riven
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 4 st jalapeños
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 2 tsk Worcestershire Sauce (kan uteslutas då det innehåller lite socker)
  • 2 tsk Soya
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl vatten
  • Coleslaw
  • 1 st spetskålshuvud ca 700 g
  • 2 dl crème fraiche (eller majonnäs om mejerifri)
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk persilja finhackad
  • 0,75 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
Pulled Chicken
  1. Skär löken i klyftor och vitlöken i mindre bitar. Stek dem i oljan tillsammans med chilipulver, paprikapulver, kanel och ingefära.
  2. Lägg i kycklingen. Salta och peppra. Rör runt så att kryddorna blandas ordentligt.
  3. Skiva jalapeños och lägg i dem tillsammans med resten av ingredienserna. Sänk värmen så att det bara småputtrar (hellre för låg värme än för hög). Sätt aluminiumfolie över grytan och sedan på med locket så att det håller så tätt som möjligt.
  4. Efter två timmar ska du kunna dra sönder kycklingen med två gafflar. Rör runt i grytan när du dragit sönder all kyckling så att såsen blandas ordentligt.
Coleslaw
  1. Strimla kålen så tunt som du kan.
  2. Blanda créme fraiche med resten av ingredienserna.
  3. Smaka av med salt och peppar. Rör ihop med den strimlade vitkålen.

TIPS! Om du har en Crock Pot kan du smidigt tillaga allt i denna. Stek dock gärna löken tillsammans med kryddorna först för mer smak.

RECEPT & FOTO Jill Wallentin
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Mejerifritt, Recept

Kommentarer

  1. Josefin säger

    5 augusti, 2014 vid 22:10

    Låter jättegott! Tror du man kan använda kyckling direkt från frysen eller måste man Tina först?

    Svara
    • JillWW säger

      5 augusti, 2014 vid 22:22

      Hej! Det går bra att använda fryst. Tar lite längre tid bara 🙂 Jag använde fryst sist i min crockpot i varje fall.

      Lycka till!

      Svara
      • Erica säger

        9 januari, 2015 vid 09:09

        Hur länge ska kycklingen vara i crock-potten?

        Svara
        • JillW säger

          9 januari, 2015 vid 14:11

          Jag brukar ha den crock-poten i cirka 2-3 timmar.

          Svara

Trackbacks

  1. EN SÅN DÄR BRA HELG | Johanna Ekström skriver:
    27 januari, 2014 kl. 09:17

    […] jag fick (äntligen!) laga stora härliga måltider. Fredagsmaten blev min nya personliga favorit, pulled chicken med coleslaw och surdegsbröd (rekommenderas varmt!!) och även lördagens grekiska pyttipanna gick hem big […]

    Svara
  2. pulled chicken - recept skriver:
    7 mars, 2014 kl. 21:37

    […] recept är hämtat och modifierat från Jills mat efter säsong – men på hennes sajt finns ett annat recept som har lite fler ingredienser, men som ser ljuvligt ut. Nästa gång ska […]

    Svara
  3. Pulled Chicken | Kostrådgivare – Blogg skriver:
    6 april, 2014 kl. 19:14

    […] hamburgerbröd. Det kräver ett par timmar i grytan men den sköter sig själv. Receptet är taget härifrån men jag gjorde om kryddningen lite. Recept 5 port: 800 g kycklinglårfilé Kokosolja utan smak 1 […]

    Svara
  4. Godaste receptet på pulled chicken! | Madelens LCHF skriver:
    29 november, 2016 kl. 19:56

    […] hittar det här. Jag använde kycklingfilé, hade inte i jalapeños eller Worcestershire […]

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gilla Jills mat på Facebook

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2021 jillsmat.se