Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Pulled Chicken med krispig coleslaw

14 augusti, 2013 av Jill Wallentin 8 kommentarer

Pulled chicken med coleslaw

Jill Wallentin
Motsatsen till fast food är trenden “slow cooking”. Pulled pork är något som spridit sig som en löpeld över Sverige och grytan verkar få högre status ju längre tid den stått på spisen.
Här kommer mitt recept på en variant med kyckling som går betydligt snabbare. Servera gärna med hembakat glutenfritt bröd. Jag gjorde mitt nötfria sesambröd fast som "frallor".
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Amerikanskt
Portioner 5 portioner

Ingredienser
  

Pulled Chicken

  • 900 g kycklinglårfilé
  • 3 msk rapsolja eller smakfritt kokosfett
  • 1 st gul lök
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 msk chilipulver valfri styrka
  • 2 tsk rökt paprikapulver (eller några droppar liquid smoke)
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk färsk ingefära riven
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 4 st jalapeños
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 2 tsk Worcestershire Sauce (kan uteslutas då det innehåller lite socker)
  • 2 tsk Soya
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl vatten

Coleslaw

  • 1 st spetskålshuvud ca 700 g
  • 2 dl crème fraiche (eller majonnäs om mejerifri)
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk persilja finhackad
  • 0,75 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner
 

Pulled Chicken

  • Skär löken i klyftor och vitlöken i mindre bitar. Stek dem i oljan tillsammans med chilipulver, paprikapulver, kanel och ingefära.
  • Lägg i kycklingen. Salta och peppra. Rör runt så att kryddorna blandas ordentligt.
  • Skiva jalapeños och lägg i dem tillsammans med resten av ingredienserna. Sänk värmen så att det bara småputtrar (hellre för låg värme än för hög). Sätt aluminiumfolie över grytan och sedan på med locket så att det håller så tätt som möjligt.
  • Efter två timmar ska du kunna dra sönder kycklingen med två gafflar. Rör runt i grytan när du dragit sönder all kyckling så att såsen blandas ordentligt.

Coleslaw

  • Strimla kålen så tunt som du kan.
  • Blanda créme fraiche med resten av ingredienserna.
  • Smaka av med salt och peppar. Rör ihop med den strimlade vitkålen.

Anteckning

TIPS! Om du har en Crock Pot kan du smidigt tillaga allt i denna. Stek dock gärna löken tillsammans med kryddorna först för mer smak.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Mejerifritt, Recept

« Halloumisallad med marinerad rödlök
Kycklinggratäng med zucchini och vitlök »

Kommentarer

  1. Josefin säger

    5 augusti, 2014 kl. 22:10

    Låter jättegott! Tror du man kan använda kyckling direkt från frysen eller måste man Tina först?

    Svara
    • JillWW säger

      5 augusti, 2014 kl. 22:22

      Hej! Det går bra att använda fryst. Tar lite längre tid bara 🙂 Jag använde fryst sist i min crockpot i varje fall.

      Lycka till!

      Svara
      • Erica säger

        9 januari, 2015 kl. 09:09

        Hur länge ska kycklingen vara i crock-potten?

        Svara
        • JillW säger

          9 januari, 2015 kl. 14:11

          Jag brukar ha den crock-poten i cirka 2-3 timmar.

          Svara

Trackbacks

  1. EN SÅN DÄR BRA HELG | Johanna Ekström skriver:
    27 januari, 2014 kl. 09:17

    […] jag fick (äntligen!) laga stora härliga måltider. Fredagsmaten blev min nya personliga favorit, pulled chicken med coleslaw och surdegsbröd (rekommenderas varmt!!) och även lördagens grekiska pyttipanna gick hem big […]

    Svara
  2. pulled chicken - recept skriver:
    7 mars, 2014 kl. 21:37

    […] recept är hämtat och modifierat från Jills mat efter säsong – men på hennes sajt finns ett annat recept som har lite fler ingredienser, men som ser ljuvligt ut. Nästa gång ska […]

    Svara
  3. Pulled Chicken | Kostrådgivare – Blogg skriver:
    6 april, 2014 kl. 19:14

    […] hamburgerbröd. Det kräver ett par timmar i grytan men den sköter sig själv. Receptet är taget härifrån men jag gjorde om kryddningen lite. Recept 5 port: 800 g kycklinglårfilé Kokosolja utan smak 1 […]

    Svara
  4. Godaste receptet på pulled chicken! | Madelens LCHF skriver:
    29 november, 2016 kl. 19:56

    […] hittar det här. Jag använde kycklingfilé, hade inte i jalapeños eller Worcestershire […]

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ mig på Instagram

  • DRAGON- & DOFTANDE KYCKLINGSOPPA MED KYCKLINGCHIPS En riktigt god och krämig kycklingsoppa . Sladdrigt kycklingskinn är ju blä men krispigt
  • JILLS HÄLSOSAMMA BUDGETTIPS DEL 1 - FYNDA! Har du fått en chock när du tittat på matkvittot nyligen? Kanske har
  • ‍ RECEPT: GODASTE CHILIGRYTAN ️ En otroligt god och mustig gryta som bäst serveras med en fräsch och syrlig sallad
  • SCRAMBLED EGGS BOWL En av mina favoritfrukostar på helgen. Enkelt, gott, nyttigt och mättande Jag gillar en riktigt krämig äggröra.
  • Hoppas ni också fått sätta tänderna i något extra smaskigt idag ❤️ Den som sa att man inte ska leka
  • HAR DU KOLL PÅ DITT FILTER? Under nästan ett års tid har vi haft problem med vår torktumlare. Det tog
  • The last sunset dinner at one of our new favorite hotels - @elixirkohyaoyai Time flies when having fun ❤️ #travelgram
  • Isn’t it amazing that you can switch from to in 12 hours? ✈️ I’ve been longing for this for the
  • From beach pool villa to hill pool villa . Both super cozy in different ways @elixirkohyaoyai #thailand #thailandhotel #beautifuldestinations #vacay
  • I’ve been to Thailand many times before but never even heard of the island Koh Yao Yai . It’s situated
  • Nothing beats traveling to a warm and sunny place like Thailand in the middle of Swedish winter @elixirkohyaoyai #thailand #vacay
  • Hotellfrulle Brukar inte äta frukost hemma men är man på semester är det ju helt klart en av höjdpunkterna I
  • Wow. I’ve got a crush on @elixirkohyaoyai I loooove outdoor bathrooms! And this one is so cozy #thailand #thailandhotel #islandvibes
  • A sneak peek of our new hotel in Thailand Koh Yao Yai - @elixirkohyaoyai We have arrived in paradise #hiddengem
  • ÄR VIKTEN VIKTIG? ⚖️ Om du exempelvis ska tävla i MMA eller checka in dig själv som bagage på flyget
  • SNABBLAGAD PROTEINMAXAD MINESTRONESOPPA Fick cravings för minestronesoppa häromdagen. Har nog inte ätit det sedan jag gick i skolan. Rätt blaskig
  • ‍♀️ Det var verkligen på tiden som mitt hår fick lite TLC av bästa @byluttu på @hairochnusthlm ❤️. Sedan jag
  • FÖR EVIGT TJOCKAST I KLASSEN? Bestämde mig för att åka till simhallen igår för att variera träningen lite. Har nog
  • ☔️ En regnig dag som denna krävde en värmande gryta . Det blev en variant av kalops, upphottad med en
  • 2022, ännu ett år som switchat förbi i ultrarapid . Året då covid-kaoset byttes ut av andra galenskaper runt om

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se