Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Kycklinggratäng med zucchini och vitlök

17 augusti, 2013 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_kycklinggratang

Denna blev till då vi hade kvar färdiggrillad kyckling hemma. Tänkte först göra en paj men orkade inte kladda med någon botten. Så en god gratäng fick det bli. Mycket gott och tog max 30 minuter från start till mun. Servera med en god sallad.

 

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 2 st kycklingfiléer färdigtillagade
  • 1 st zucchini
  • 2 st ägg
  • 200 g färskost typ Philadelphia
  • 200 g riven ost (typ prästost, brännvinsost, cheddar etc)
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk örtkryddor (har en blandning med oregano, basilika, rosmarin, timjan etc som jag brukar använda)
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 180 grader.
  • Dela kycklingen i mindre bitar. Skiva zucchinin tunt.
  • Vispa ihop ägg tillsammans med resten av ingredienserna (förutom zucchini och kyckling).
  • Lägg ett lager med zucchini i botten av formen och hälften av kycklingen över. Häll på hälften av äggblandningen. Lägg sedan på resten på samma sätt. Toppa med lite extra krydda.
  • Grädda i 15 minuter eller tills gratängen fått fin färg och zucchinin blivit mjuk.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept, Snabblagat

« Pulled Chicken med krispig coleslaw
Bli bästis med dig själv »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …