Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Halloumisallad med marinerad rödlök

2 augusti, 2013 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_halloumisallad_marineradrodlok

Halloumi är väldigt gott att grilla men går även bra att steka. En bra råvara att ha hemma i kylen då den håller väldigt länge så man alltid har något gott att snabbt kunna svänga ihop. God tillsammans med en sallad blir det en fräsch sommarlunch eller ett bra tillbehör till det grillade köttet.

Halloumisallad med marinerad rödlök

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 250 g halloumi
  • 70 g babyspenat
  • 2 st avokado
  • 3 st tomater
  • 1 st rödlök
  • 0,5 dl vit balsamvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk honung kan uteslutas
  • 0,5 st citron
  • 1 knippe färsk basilika
  • flingsalt
  • peppar

Instruktioner
 

  • Skala löken, dela den på mitten och skär den sedan i tunna strimlor. Lägg löken i en skål tillsammans med balsamvinägern. Vinägern gör löken lite mildare i smaken.
  • Skölj spenaten och lägg den i en salladsskål/fat. Skär tomaterna i mindre bitar och dela, kärna ur och klyfta avokadon.
  • Skär halloumin i skivor och stek eller grilla dem tills de fått fin färg på båda sidorna. Lägg överst på salladen.
  • Ta upp löken från vinägern. Lägg på salladen.
  • Blanda oljan, saften från en halv citron och honung med vinägern. Smaka av med salt och peppar. Häll över dressingen över salladen vid servering. Blanda försiktigt. Lägg på några basilikablad.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Måltid, Mejerifritt, Recept, Snabblagat, Tillbehör, Vegetariskt

« Nötfritt brytbröd bakat med sesammjöl
Pulled Chicken med krispig coleslaw »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …