Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Panerad kycklingfilé med surkål och vitlökssmör

15 augusti, 2014 av JillW 1 kommentar

jillsmat_paneradkycklingfile_surkal_vitlökssmor

En fantastisk god rätt som passar såväl till vardag som fest. Om ni aldrig testat surkål förut så är det verkligen dags nu!

Surkål har en syrlig smak och är det perfekta tillbehöret till kött och kryddiga korvar. Dessutom är det bland det nyttigaste som man kan äta då det innehåller probiotika som skapar en harmonisk miljö för våra snälla tarmbakterier och hjälper även kroppen att ta upp viktiga vitaminer och mineraler.

Recept på hur du gör egna syrade grönsaker hittar du i min kokbok, Jills mat efter säsong, eller så köper du färdig. Billigt som attans är det också. Perfekt att ha hemma i kylen så man alltid har ett nyttigt tillbehör redo.

 

portioner
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
  • Kycklingen
  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 st ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl Sesammjöl eller lika mycket mandelmjöl eller parmesan
  • 1 msk örtkrydda salta mindre om den innehåller salt
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 40 g smör att steka i
  • Vitlökssmör
  • 150 g smör eller bregott ekologiskt
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 nypa flingsalt
  • Garnering
  • 1 kvist timjan
  • 1 nypa flingsalt
  • Servera med
  • surkål
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
  • Kycklingen
  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 st ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl Sesammjöl eller lika mycket mandelmjöl eller parmesan
  • 1 msk örtkrydda salta mindre om den innehåller salt
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 40 g smör att steka i
  • Vitlökssmör
  • 150 g smör eller bregott ekologiskt
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 nypa flingsalt
  • Garnering
  • 1 kvist timjan
  • 1 nypa flingsalt
  • Servera med
  • surkål
  1. Banka ut kycklingfiléerna något med en glasflaska eller kavel.
  2. Knäck ägget i en skål och vispa upp med en gaffel.
  3. Blanda mandelmjöl, sesammjöl och kryddor på ett fat.
  4. Doppa kycklingfiléerna i ägget, låt droppa av något och vänd sedan i mjölblandningen.
  5. Stek filéerna i smör tills de är färdiglagade och fått en fin färg.
Vitlökssmör
  1. Pressa i vitlöksklyftorna i smöret och rör ihop med flingsaltet.
RECEPT & FOTO Jill Wallentin
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Mejerifritt, Recept, Snabblagat

Kommentarer

  1. Lotta säger

    8 juli, 2017 vid 13:48

    Det låter supergott! Jag vill inte märka ord och jag tror alla fattar men lite roligt blir det att du skrivit ”kläck” ägget i en skål 😀

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gilla Jills mat på Facebook

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2019 jillsmat.se