Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Glutenfritt LCHF-julbröd

15 december, 2019 av JillW 12 kommentarer

Ett fantastiskt gott och saftigt bröd som påminner om julvört fast utan varken mjöl eller vanlig sirap. Otroligt gott tillsammans med smör, kalkonskinka och en klick senap. Jag gräddade dem i miniformar men det går givetvis lika bra att baka dem i en vanlig brödform.

bröd
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 4.67
You:
Rate this recipe!
  • 5 st ägg ekologiska
  • 50 g smör , smält
  • 1 msk fibersirap gold
  • 1 dl sockerfri julmust
  • 3 dl mandelmjöl eller en något mindre mängd av sesam- eller kokosmjöl om nötfritt.
  • 1,5 dl linfrön
  • 0,5 dl pumpafrön
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk himalaya salt
  • 0.5 tsk ingefära
  • 0.5 tsk nejlika
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 4.67
You:
Rate this recipe!
  • 5 st ägg ekologiska
  • 50 g smör , smält
  • 1 msk fibersirap gold
  • 1 dl sockerfri julmust
  • 3 dl mandelmjöl eller en något mindre mängd av sesam- eller kokosmjöl om nötfritt.
  • 1,5 dl linfrön
  • 0,5 dl pumpafrön
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk himalaya salt
  • 0.5 tsk ingefära
  • 0.5 tsk nejlika
  1. Ställ in ugnen på 180 grader.
  2. Vispa ihop äggen tillsammans med det smälta smöret, fibersirap och julmust.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan skål och vispa sedan snabbt ihop med äggblandningen. Låt stå och svälla i några minuter.
  4. Bred ut degen i en formbrödform, gärna med bakplåtspapper i så blir det superlätt att ta upp det när det är klart.
  5. Grädda i ugnen i cirka 40 minuter eller till färdiggräddat.
RECEPT & FOTO Jill Wallentin
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest

Arkiverad under: Bröd, Jul, Recept

Kommentarer

  1. Annelee säger

    16 december, 2019 vid 17:35

    Tack för receptet! Går det bra att frysa ner brödet och ta fram vid behov?

    Svara
    • JillW säger

      16 december, 2019 vid 19:35

      Hej!
      Ja det går utmärkt! Det är även supergott och rosta. Hoppas du gillar brödet 🙂

      Svara
  2. Pirjo-Riitta säger

    16 december, 2019 vid 17:46

    Googlade o det stod kornmalt extrakt??? e det glutenfritt?

    Svara
    • JillW säger

      16 december, 2019 vid 19:37

      Hej!
      Det stämmer. Fibersirapen kan innehålla spår av gluten. De finns en genomskinlig variant också som är helt glutenfri men den har inte samma sirapsmak.

      Svara
  3. Caroline säger

    16 december, 2019 vid 22:30

    Går det bra att mala fröna istället för att ha de hela? Är inte så förtjust i just frön i lchf-bröd 🙂

    Svara
    • JillW säger

      16 december, 2019 vid 22:38

      Absolut! Det är en smaksak 😉

      Svara
  4. Helene säger

    17 december, 2019 vid 18:15

    Funkar pofiber istället för mandelmjöl? Tycker inte om det eller kokos

    Svara
    • JillW säger

      17 december, 2019 vid 18:47

      Har inte testat. Om du gör det, berätta gärna hur det blev! 🙂

      Svara
  5. Mari säger

    21 januari, 2020 vid 09:10

    Det här är seriöst det godaste glutenfria brödet jag någonsin bakat. Och jag har bakat många 🙂 Love it!!

    Svara
    • JillW säger

      22 februari, 2020 vid 18:38

      Shit vad kul! <3

      Svara
  6. Karolina säger

    22 november, 2020 vid 00:49

    Ska de köras i 40 minuter i ugnen även om brödet bakas i miniformar? Eller bör man korta ner tiden då?

    Svara
    • JillW säger

      22 november, 2020 vid 09:16

      Då behöver du korta ner tiden. Testa med provsticka efter ca 20 minuter 🙂 Hoppas du gillar brödet.

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gilla Jills mat på Facebook

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2021 jillsmat.se